na 3 weken toch weer de fout in!

Geplaatst door cinnetjepeuk op 18/03/2012 - 09:11

Lid sinds 12 mei 2011

Wie kent dit en wat kan ik er tegen doen? Voor de 2-de keer gestopt en na 2 weken krijg ik het pas echt heel moeilijk. Ik rookte erg veel en dacht dat de eerste dagen het moeilijkst zouden zijn. Helaas dus niet. Ik gebruik pleisters en ben wrs ook te snel overgestapt naar een lagere variant. Ik heb het wel lastig gehad deze 3 weken maar vooral mijn omgeving. Ik was erg snauwerig. De laatste dagen echter maak ik mijzelf weer wijs dat ik het leven gewoon niet leuk meer vind zonder sigaret. Dat ik mss dan alleen op feestjes, of in het weekend kan gaan roken. Dag en nacht voel en denk ik dan aan het zeurderige gevoel. Net dus een peuk gerookt, het was niet eens wat ik ervan verwacht had. Het zeurgevoel is niet weg na deze sigaret. Waar is mijn overtuiging en daarmee ook de rust van mijn besluit nooit meer te roken? Ik wil wel doorgaan met stoppen maar kan iemand mij vertellen wanneer ik me nu weer rustig en compleet ga voelen zonder roken?

alvast veel dank

Geplaatst door Eekie (niet gecontroleerd) op 18/03/2012 - 10:09

Lid sinds

Door de sigaret niet meer te gaan missen. Ben blij ervan af te zijn. Als je blijft twijfelen maak je het alleen maar moeilijk voor jezelf en dan wordt het zo'n strijd met jezelf en dan is stoppen idd niet leuk. Ga stoppen leuk vinden. zie het als een bevrijding, dan voelt het veel minder ellendig. Ik merk het bij mezelf, vorige stoppoging was en bleef een crime....nu tot nog toe nergens last van. Succes!!!yes

afbeelding van MarcelR

Geplaatst door Marcel1964 op 18/03/2012 - 10:51

Lid sinds 21 feb 2012

8 jaar 1 maand geleden gestopt met cursus.

Ik ga je de grote vraag stellen die anderen je hier ook zouden stellen: Wil je wel echt stoppen? Zo ja wat is dan je voorbereiding geweest? Feit is gewoon dat het de eerste 4 tot 6 weken bikkelen is. We hebben allemaal in meer of mindere mate last van dat zeurderige gevoel en dat wordt sterker naar mate je meer in je zwakte momenten zit. Voor de één is een zwakte moment gezellig met vrienden in de kroeg staan, voor de ander stress. Stoppen met roken is daarom ook niet alleen de beslissing "ik stop nu met roken", het is tevens de beslissing en het besef dat je je een andere levenshouding zult aan moeten meten. En dat kan niet zonder zelfonderzoek. Je zult jezelf dus af moeten vragen waarom je bijvoorbeeld denkt dat het leven niet leuk is zonder sigaret. Schrijf het van je af, maak een stop-dagboekje waarin je dit soort gedachtes neerzet en er al schrijvende probeert achter te komen waar ze vandaan komen.

Daarnaast zou je je eens wat meer moeten verdieping in de lichamelijke effecten van roken en dus wat het stoppen met roken teweeg brengt. Het duurt op de eerste plaats al een aantal dagen voordat de nicotine uit je lijf is en daarna duurt het een week of 4 voordat de ichamelijke afkickverschijnselen weg zijn. Gemakshalve hanteer ik voor mijzelf zes weken en daar houd ik aan vast. In alles wat er in die zes weken gebeurt, neem ik mijzelf niet al te serieus. Wat heeft het immers voor zin? Door te stoppen met roken kom je in een complete mind-fuck terecht. Je speelt een spel met jezelf. Waar denk jij dat anders die tegenstrijdige gedachtes vandaan komen? Je wilt stoppen met roken en tegelijkertijd houdt je jezelf voor dat het leven veel gezelliger is met sigaret... Trouwens houd je jezelf ook voor wat de gevolgen zijn als je door blijft roken?

 

Ik hoop dat je hier wat aan helpt. En ondanks dat je nu één sigaret hebt gerookt zou ik als ik jou was gewoon een doorstart maken en verder gaan met niet roken. Succes!

Geplaatst door cinnetjepeuk op 18/03/2012 - 16:32

Lid sinds 12 mei 2011

Hallo,

veel dank voor de reacties! Fijn zo uitgebreid Marcel, ik heb er echt iets aan. Ik heb mijn redenen voor het stoppen wel duidelijk voor ogen. Mind-fuck is idd een goede omschrijving. Ik was vooral uit het veld geslagen dat ik de klap pas na 2 weken kreeg. Ik hoor ook negatieve verhalen rondom mij. Dat het verlangen nooit overgaat, of een half jaar chagrijnig zijn. Op dat soort momenten denk ik dan, pff, laat mij maar weer roken dan. Die sigaret die ik vanmorgen gerookt heb was zo`n tegenvaller! Na vele dromen en verheerlijking viel de smaak toch tegen. haha. Verder  was het verlangen helemaal niet weg. Dus opnieuw eye-opener dat het rot-gevoel van het niet compleet kunnen ontspannen definitief is. Het stoppen zal bikkelhard zijn maar op den duur wordt het verlangen toch wel minder?Marcel schreef 6 weken daar ga ik mij nu ook aan vast houden. Hoewel ik wel pleisters gebruik dus de lichamelijke trek zal bij mij wel anders verlopen denk ik.

groetjes!

afbeelding van Essie

Geplaatst door Essie op 18/03/2012 - 16:44

Lid sinds 27 jun 2008

16 jaar 4 weken geleden gestopt met Lasertherapie.

Tuurlijk is stoppen met roken moeilijk anders waren er niet zoveel mensen die nog rookte.

Iets wat je jaren gedaan hebt is niet zomaar uit je gestel dat moet je even de tijd gunnen en bij de 1 duurt dat wat langer als bij de ander.

Misschien moet je er anders tegenaan gaan kijken je MAG nog wel roken maar je WILT niet meer want iets dat je niet mag wil je des te liever doen.

Je moet er wel voor de volle 100% achter staan anders heeft hetgeen nut.

Je mag jezelf ook rot voelen hoor dat hoort er nu eenmaal bij vecht niet teveel tegen dat gevoel want dan word het alleen maar erger, laat het even over je heen komen.

En dat je dan niet zo vrolijk bent nou dat moet je omgeving dan maar even voor lief nemen dat gaat echt weer over en het word echt beter.

Heel veel succes en sterkte

 

afbeelding van godinhera

Geplaatst door godinhera op 18/03/2012 - 19:56

Lid sinds 05 mrt 2012

11 jaar 6 maanden geleden gestopt

Jeetje wat jammer! Ja, wat Marcel schrijft is goed uitgelegd, ik kan daar weinig nog aan toe passen. Waarom al zo snel naar een lagere dosering? Ik gebruik zelf kauwgom 4mg en dat blijf ik zeker deze maand nog doen, en dan als ik me iets zekerder voel ga ik naar 2mg. Je vind het leven niet meer leuk zonder je sigaret, gek, ik vond dat juist toen ik nog rookte dat het met een verslaving een verstikkende tijd was. Wel fijn dat je verteld dat die sigaret niets uit haalde, kunnen wij weer als steun gebruiken :) Voor iedereen ligt het stoppen anders, de bijwerkingen en hoe je er mee omgaat maar het blijft een feit dat je het alleen gaat redden met 100% in zet! Succes, Hera

Geplaatst door chantalP op 18/03/2012 - 20:56

Lid sinds 12 mrt 2012

11 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Goh, zou zo mijn eigen verhaal kunnen zijn.

Alleen heb ik de ontzettende drang naar een sigaret kunnen weerstaan.

Maar in mijn hoofd speelt zich ook de godganse dag dezelfde strijd af. Zelfs in bed, want slapen lukt ook niet al te best.

Ook mijn humeur is ver beneden peil en mijn partner en dochter krijgen ongewild heel wat te verduren.

Ik ben me toch een partij onredelijk, ongeduldig en emotioneel.En als iemand daar wat over durft te zeggen, hoe subtiel dan ook, dan zijn de rapen gaar.

Dit ervaar ik echt als grootste probleem, mind fucking inderdaad!!!!

En mijn grootste angst is dan ook dat ik door mijn eigen negatieve en labiele gedrag en gevoel weer overstag ga.

Ben eigenlijk helemaal geen labiel type, maar mometeel herken ik mezelf echt niet meer.En het ergste is, ik krijg het niet onder controle.

Mijn partner is overigens samen met mij gestopt en die lijkt nergens last van te hebben.

Maar ik ga door met  NIET ROKEN!!!!!!!!!!!!

Jij ook heel veel succes, je bent niet de enige, geeft misschien wat kracht!

Groetjes Chantal

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 29/09/2013 - 22:01

Lid sinds

Tja, de eerste weken zijn eigenlijk overzichtelijker dan de maanden die daarop volgen; ik bedoel als je eral een tijd vanaf bent.

Na een paar maanden kan je nog een behoorlijke dip krijgen af en toe en gigantische trek in een peuk krijgen. dat overvalt mij zo erg op die momenten. Dit zijn echt echt valkuilen, omdat je er dan al zolang vanaf bent denk jeal gauw....go ik kan er eigenlijk best eentje roken want ik ben er nu al zolang vanaf.....haha. En dan gaat het fout. dus die eerste weken zijn niet het moeilijkste. De maanden daarna, met af en toe een enorme dip. Dat is (voor mij althans) echt giga opletten.

Ik vind het trouwens superheavy dat je na maanden soms o'n onweerstaanbare trek in een sigaret kunt krijgen. Tjonge jonge

Geplaatst door Fatima (niet gecontroleerd) op 22/06/2016 - 10:21

Lid sinds

Hallo allemaal, Ik was voor 2weken gestopt met roken en kon het niet geloven! Want was de eerst x in m'n leven dat ik echt was gestopt. Helaas ben ik sinds vanmorgen weer begonnen omdat m'n verslaving helaas sterker is! Ik wil niet meer roken want was zooooo trots op mezelf en bespaarde mezelf handen vol met geld! Nu ik het hier kwijt ben ga ik vanaf nu weer beginnen wish me luck!!!

 

 

 

 

 

afbeelding van EdjeB

Geplaatst door EdjeB op 16/09/2016 - 13:33

Lid sinds 13 sep 2016

7 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Fatima,

Had iemand je al succes gewenst ?  SUCCES :-)))))))))))  Niet te erg mee zitten hoor, je weet nu waar je zwakke moment zit. Struin dit hele forum maar af naar tips en trics om er vanaf te blijven.....heb je meteen wat te doen.    Nou,   zet  em op !!

Geplaatst door Karineven op 17/12/2016 - 16:21

Lid sinds 04 dec 2016

Hoi hoi. Is het jullie allemaal nog gelukt om te stoppen. Ben nu 3 weken gestopt en heb mezelf vandaag verstopt in bed. Wil dit nare gevoel niet meer.

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 17/12/2016 - 18:54

Lid sinds

Hoi Karin

Het hoort er bij het duurt enige tijd voordat je hersens weer zelfstandig plezierstofjes kunnen aanmaken. Een stof die het mogelijk heeft gemaakt je dit aan te doen, die gun je de invulling van zo een belangrijke taak toch niet? Op middellange termijn ben jij de winnaar, laat je niet degraderen tot slaaf! Succes.

Geplaatst door Karineven op 18/12/2016 - 06:28

Lid sinds 04 dec 2016

Dankjewel voor de reactie, nee dat stofje gun ik niks meer, ik sta in de tunnel opzoek naar dat licht! En ik zal het vinden!!!!

Geplaatst door W (niet gecontroleerd) op 11/01/2017 - 17:54

Lid sinds

Ben nu al drie dagen gestopt heb er best wel moeite mee dat ik niks meer dan op de bank zitten of in bed ben heel de tijd aan het lezen ben wel blij dat ik nog geen sigaret heb aangeraakt heb wel de behoefte maar heb er echt veel voor moeten doen deze drie dagen en ik gun het niet om dat door een sigaret het te verpesten

Geplaatst door Karineven op 12/01/2017 - 15:23

Lid sinds 04 dec 2016

Hoi hoi. Knap dat je al 3 dagen gestopt bent. Bijna door de lichamelijke verslaving heen. Als het je helpt kunnen we elkaar steunen. Ik zie je reactie tegemoet. En kunnen zo bekijken of het dan makkelijker wordt. Want zelfs na bijna 7 weken vind ik het nog steeds niet makkelijk. Maar juist omdat het zo zwaar is zal ik die verslaving verslaan. Ik zie veel reacties van tijden terug . Nu iemand die nu ook worstelt.

Geplaatst door Suusje1981 (niet gecontroleerd) op 17/01/2017 - 02:34

Lid sinds

Nu 3 weken gestopt. Eerste week was het moeilijkste. Nu mis ik soms na eten of bij de koffie een sigaret. Maar moet zeggen die mis momenten duren 1 seconde . En daarna is het alweer over. Snauwen naar andere is ook praktisch over. Bespaar een hoop geld en ben echt trots op mezelf. 24 jaar gerookt. Maar moet wel zeggen heb eerst een jaar ge zegt ik ga stoppen. Toen gemindert van 3 pakken shag naar 1 in de week. Van niet meer in de auto roken naar op het balkon roken. En toen een datum geprikt om te stoppen. Misschien gaat het me daarom zo makkelijk af nu?

Reactie toevoegen