Na ruim een maand dan toch.....

afbeelding van Eetje

Geplaatst door Eetje op 05/09/2012 - 07:46

Lid sinds 02 aug 2012

10 jaar 5 maanden geleden gestopt

Zo,

Het is dan toch zover gekomen, dat had ik in het begin niet verwacht.

Na ruim een maand niet roken dan toch maar eens een dagboekje aangemaakt.

 

In mijn omgeving ben ik een van de eerste die gestopt is met roken, ongeveer al mijn vrienden zijn nog verstokte rokers.

De eerste periode vond ik veel steun in de maandclub, ik heb echter de laatste tijd het gevoel dat het daar meer en meer veranderd is in een babbelbox dan een club om elkaar te helpen met het niet-roken.

Er wordt langs elkaar heen gepraat en het gaat veelvuldig over eten, drinken en feesten.

 

Nu is een lolletje op zijn tijd nodig en erg gezellig maar ik merk dat ik toch ook wel behoefte heb om serieuze reacties te plaatsen en te krijgen. Het stoppen met roken is volgens mij ook een serieuze bezigheid. Voor mij in ieder geval wel, ik heb er lang naar toe gewerkt en ik wil echt nooit meer roken. En ja, dan zijn er hobbels op de weg waar je over heen moet. Die hobbels zijn soms heel lastig en dan heb je steun nodig. Nou die hoop ik vanaf nu dan maar via dit dagboekje te vinden.

 

Vanmorgen bij het opstaan zo'n onbestemd gevoel. En ja inmiddels weet ik dan eigenlijk al genoeg. Dit wordt weer een dagje buffelen. Ineens zijn Nico en Tine weer eens op bezoek terwijl ik ze 5 weken geleden al verzocht heb om te vertrekken en nooit meer terug te komen. Wat een hardleerse krengen zijn die twee zeg.

Nou ja, nu eerst maar een dagje werken en ondertussen een en ander inplannen om vanavond te gaan doen. Thuis op de bank zitten zal in ieder geval niet helpen, dat hebben we intussen al geleerd.

 

afbeelding van Eetje

Geplaatst door Eetje op 05/09/2012 - 08:34

Lid sinds 02 aug 2012

10 jaar 5 maanden geleden gestopt

Even voor mezelf de eerste twee weken terug gehaald. Altijd goed om terug te kunnen kijken naar de eerste moeilijke periode. Daar ben ik nu, voorgoed, doorheen.

 

02-08-2012

Hallo allemaal,
Ik ben sinds gister (1 augustus) gestopt met roken. Mijn eerste echte poging na 26 jaar gerookt te hebben.
Gelukkig bestaat er een forum zodat ik af en toe van me af kan schrijven want ondanks gebruik van Champix valt het me toch wel zwaar met die vele, vele momenten dat ik aan een sigaret denk.
Dus tot lezens allemaal, en ik hoop hier ook goede tips te vinden. Dat ga ik nu maar eens ontdekken.

03-08-2012

zo dag 3 is aangebroken en alweer op de helft.
Bedankt voor jullie reacties.
Het geeft de burger in ieder geval moed om te lezen dat mijn reacties op het stoppen met roken normaal zijn.
Ben inmiddels wel trots op mezelf dat ik het nog steeds volhou terwijl ik ook nog op een vrij streng dieet sta.
Mocht ik het moeilijker krijgen dan nu, dan is het dieet het eerste waar ik wat soepeler mee om mag gaan.
Ik heb hier wel al goede tips gelezen, de mintjes helpen inderdaad bij een sterke drang naar die sigaret en veel water drinken ook.
Daarnaast ga ik ook regelmatig even een stukje lopen of even de trap op en neer rennen.
Het valt me wel op dat ik ook wel negatieve reacties krijg op het stoppen met roken. Ik ga er maar vanuit dat die mensen zelf ook willen stoppen maar het niet durven.

04-08-2012

Zo, dag 4 is ook alweer op de helft.
Gisteren mezelf weer onder de rokers begeven en ik moet eerlijk zeggen dat ik het zo vond stinken dat ik geeneens zin kreeg in een sigaret. Hoe kan het dat je dat na zo'n korte tijd al hebt. Nou ja, hopen dat het zo blijft.
Het is in ieder geval iets om mezelf voor te houden bij de hunkering naar een sigaret.

05-08-2012

Over de helft van de eerste week van mijn niet rokende bestaan.
Ik ben best trots op mezelf.

Gisteravond voor het eerst weer naar het stamkroegje gegaan, een echte uitdaging want 98% van de mensen die daar komen zijn rokers. Na 4,5 uur gingen mijn gedachten steeds meer uit naar een sigaret dus toen ben ik maar naar huis gegaan. Ik merk wel dat het lastig is als je langere tijd onder de rokers bent. Zal ook wel wennen, zal wel moeten aangezien bijna al mijn vrienden roken. Nou ja, misschien ben ik wel een goed voorbeeld want de meeste van hen moedigen me erg aan om vol te houden, dus misschien zijn er binnenkort een paar nieuwe leden hier :-)

06-08-2012

Voor mij zit dag 6 zonder sigaretten er alweer bijna op en vandaag heb ik vrij veel moeilijke momenten gehad, maar ook weer overleefd. Was de eerste werkdag sinds ik gestopt ben en ik moest overduidelijk nog wennen aan het vervangen van mijn rookpauzes.
I.p.v een peukie doen, maar een bekertje water halen en opdrinken. Het zal morgen wel weer beter gaan :-)
Voor de rest gaat het tot nu toe makkelijker als ik had verwacht. Het ritme thuis is inmiddels positief aangepast en ook tussen rokers gaat het me steeds beter af. Ik weet het nu zeker, het ik MAG niet meer roken is veranderd naar ik WIL niet meer roken.

08-08-2012

Hallo allemaal,
Gister even geen tijd gehad om een berichtje te sturen. Was zelf gisteren ook helemaal in de hiep-stemming omdat het mijn 7e rookvrije dag was. 
Tot nu toe gaat het vrij goed. Vandaag wel weer een paar moeilijke momenten gehad tot nu toe. Veel wandelingetjes maken, smintjes eten en water drinken en dan komen we deze dag ook weer door. Is vast het gevolg van mijn hiep hiep hoera stemming van gisteren. 
Voorlopig ben ik nog heel vast besloten "Ik wil niet meer roken"  Voel me nu na 1 week n.l. al een stuk energieker en over het algemeen een stuk fitter. Er zijn al genoeg mensen die niet begrijpen dat ik nog zo vrolijk in het rond spring terwijl ik nog maar net gestopt ben met roken. Ik hoop dat dat zo blijft, maar ik juich niet te vroeg.

08-08-2012

Wat een dag is het vandaag. Zo super als gister was, zo'n bagger dag is het vandaag. Kan op een of andere manier vandaag die sigaret maar niet uit mijn kop krijgen. Pfffffff en dat zelfs met de Champix, ik ben blij dat ik voor dat hulpmiddel heb gekozen anders was het waarschijnlijk nog erger en was ik alweer begonnen.
Wel een vermoeiende dag zo, gelukkig is het weer droog dus zo maar even een flink eind wandelen en dan maar vroeg naar bed, morgen weer een nieuwe dag met nieuwe gevoelens, maar die sigaret ga ik niet nemen (zeg ik al de hele dag tegen mezelf)

09-08-2012

Zo, daar ben ik weer.
Dag 9 is begonnen en ik voel me gelukkig weer sterker dan gisteren.
Ik heb ook wel een goede ruggesteun nu om door te gaan. Gisteren hebben 2 vrienden aangegeven dat als het mij minimaal 3 maanden lukt om niet te roken, zij dan ook gaan stoppen. Ik ben dus inmiddels het voorbeeld in mijn vriendengroep, ja dan moet ik nu dus helemaal wel doorzetten (wil ik zelf ook hoor).

Zo, dag 9 is alweer bijna voorbij en vandaag voel ik me weer de hele dag helemaal toppie. Vanavond als ik ga slapen mag ik mezelf weer een schouderklopje geven en morgen beslis ik weer opnieuw dat ik die dag niet ga roken.

10-08-2012

Goedemorgen allemaal,

Nou ja, goede. Wat een ontwaking deze dag. Ik werd al wakker met een gedachte aan een sigaret en vannacht zelfs gedroomd dat ik gewoon weer aan het roken was, pfffff echt stom.
Dus eerst weer aan mezelf beloofd dat ik vandaag niet ga roken, kom op zeg dit is alweer de 10e dag!
Gelukkig is het mooi weer, dus zo lekker naar buiten om een fikse wandeling te maken met de camera in de hand kijken of ik een paar mooie plaatjes kan schieten.

Ongelofelijk hoe snel de tijd gaat.
Vandaag alweer dag 10 voor mij.
Vandaag ging het best goed. Dieet wel even voor 1 dagje aan de kant gezet. Was het even zat dat ik helemaal niets meer mocht en de weegschaal was positief vanmorgen, 8 ons afgevallen sinds vorige week vrijdag. Daarbij vind ik het niet roken het belangrijkste nu, dus vandaag verder nergens op gelet vandaag, ook wel eens lekker.

Vanmiddag zat ik even op een terrasje en zat naar een paar rokers te kijken. Eigenlijk is het maar een stom gezicht, er hoort geen rook uit je neus en mond te komen. Alleen bij draken is dat een natuurlijk iets.
Verder vind ik het ook stinken, sigaretten gaan nog redelijk maar zware shag ruikt echt heeeeeel vies (wie had ooit gedacht dat ik dat nog eens zou zeggen, ik niet in ieder geval)
Op dit moment zeg ik echt "roken nooit meer", maar er wordt niet voor niets gezegd "zeg nooit, nooit" en op dit forum en in real life zie je dat ook na jaren nog een terugval kan komen. Dus voorlopig blijf ik maar even met de dag leven.

11-08-2012

Goedemorgen allemaal,

Heb er zin in vandaag. Zometeen een nieuwe lens voor mijn camera ophalen, workshop doen en daarna naar een verjaardag. Een lekkere drukke dag.

Jongens denk nu eens na. Straks wordt het koud en nat en dan moeten die partners in de kou en nattigheid ff snel een peukie roken. Ik ben zo blij dat ik dat niet meer hoef.
Ik zit vandaag al bijna de hele dag tussen de rokers en wat mij heel erg helpt is het observeren. Zien hoe onnatuurlijk het eruit ziet. Stressen omdat je denkt je sigaretten te zijn vergeten en dan opgelucht zijn dat je ze per ongeluk ergens anders in je tas hebt gedaan. De een na de ander opsteken en je tussendoor een beroerte hoesten etc. etc.
Het maakt het voor mij duidelijk dat ik echt niet meer wil en al schreeuwt mijn geest heel hard dat ik wil roken dan ben ik gelukkig tot nu toe sterk genoeg om mijn verstand te laten winnen.
En gelukkig hebben we elkaar. Hier willen we allemaal hetzelfde en dat helpt mij de moeilijke momenten door te komen.

12-08-2012

Hallo allemaal,
Wat een heerlijke dag vandaag om er lekker op uit te trekken zeg, dat heb ik dus ook maar gedaan. Zojuist na het doen van de vaat kwam ik erachter dat ik Nico & Tine vandaag nog niet heb gezien, en dat op dag 12.

13-08-2012

Hallo allemaal, 
Even een klein berichtje (ben bij de baas en dan is het natuurlijk niet de bedoeling)
Ik merk dat ik steeds vaker momenten krijg dat ik niet aan roken denk, ben vanmorgen zelfs mijn pilletje vergeten in te nemen, oeps..... Natuurlijk heb ik ook nog wel moeilijke momenten maar daar kom ik makkelijker overheen. Dan denk ik bij mezelf "na .... dagen zonder, lukt dat best nog wel een dagje" waarna ik vervolgens iets heel anders ga doen.

Dag 13 alweer bijna ten einde en eigenlijk ben ik verbaasd hoe goed het me af gaat. Zo langzamerhand niet meer de hele dag met stoppen bezig, er zijn zelfs al momenten dat ik er helemaal niet meer aan denk (aan roken dan hè) Vraag me af en toe zelfs af waarom ik deze stap niet eerder heb gezet. Is dit herkenbaar voor mensen?

Ik juich ook zeker niet te vroeg. Ik ken iemand die inmiddels al 7 jaar gestopt is en zelfs die heeft zo af en toe nog trek in een sigaret. Eens een roker, altijd een roker en dus altijd een verslaafde :-( Maar ik vind het wel aangenaam dat ik er niet meer dag in dag uit mee bezig ben. Het geeft de burger moed zullen we maar zeggen.

15-08-2012

Jippie, twee weken rookvrij.
Echt trost op mezelf.
Wat wel leuk is dat een hoop mensen in mijn omgeving inmiddels ook erg meeleven en me steunen nu ze zien dat ik serieus ben. De meesten hadden verwacht dat ik na twee dagen wel weer zou roken, naar die mensen kan ik in ieder geval al een lange neus trekken. 
Wat ik wel merk is dat ik er soms wat makkelijker over denk en dat zijn vervolgens juist de momenten waarop het monster heel hard weer verschijnt. Gelukkig kan ik die momenten nog steeds goed aan, hier komen neuzen of lekker wandelen o.i.d. helpt tot nu toe nog elke keer.

afbeelding van jimbo

Geplaatst door jimbo op 05/09/2012 - 09:22

Lid sinds 27 aug 2012

Hoi Eetje,

Echt leuk om te lezen over je eerste 2 weken, erg herkenbaar daar ik nu zelf in de tweede week zit. Ga zo door!!

 

grts Jimbo

afbeelding van anna

Geplaatst door anna op 05/09/2012 - 09:44

Lid sinds 20 aug 2012

Hoi Eetje

 

Ik kom ook mee lezen en schrijven in dit dag boekje.

Ik vind het maand forum ook erg gezellig hoor, maar het gaat inderdaad nog weinig over het niet roken en alle moeilijkheden die iemand ervaart.

Zelf ben ik net 2 weken gestopt, met ups en downs, maar toch gaat het nog steeds goed.

Het dieet heb ik nog even mee gewacht, en dat merk ik nu ook wel haha.

Dat wil ik wel snel op pakken, de kilo's vliegen eraan. Ik heb me echt de eerste tijd op het niet roken gericht, omdat ik dat heel erg moeilijk vond.

Ele dag wordt het wel makkelijker, maar de moeilijke monentjes zijn er echt nog wel.

Groet Anna

Geplaatst door Wilskracht-Help... op 05/09/2012 - 12:39

Lid sinds 31 aug 2012

Goed zo Eetje dat je een dagboekje bent gestart. Het kan geen kwaad een plekje voor jezelf te maken waar je je wel en wee in kwijt kunt. Al met al ben je toch al een ruime maand rook vrij. Super joh yes Wou dat ik al zo ver was. Ga zo door dan kom jij als winnaar uit de bus.

afbeelding van Eetje

Geplaatst door Eetje op 05/09/2012 - 16:51

Lid sinds 02 aug 2012

10 jaar 5 maanden geleden gestopt

Goed om te lezen dat er meer mensen zijn die toch ook wel behoefte hebben om af en toe wat serieuzer met het stoppen om te gaan.

Vandaag 5 weken op de teller en wat een dag was het tot nu toe.
Af en toe het idee dat ik nog maar net gestopt was zo vaak als ik aan roken heb moeten denken. ik denk dat het de afgelopen week iets te makkelijk is gegaan.

Gaat nu wel weer beter, ff drie kwartier flink hard gefietst door de natuur en dat maakt het hoofd altijd wel weer lekker leeg (en is nog goed voor de lijn ook :-) )
Zo maar eens lekker eten koken en daarna een weekendje New York uitzoeken samen met een vriendinnetje. Ook altijd goed om de gedachten te verzetten.
En iedereen maar zeggen dat niet roken zo lekker veel bespaard. Nou bij mij niet tot nu toe, geef geld uit als water. Maar..... Ik rook niet, en daar gaat het nu even om.

@Jimbo. Grappig is dat hè. Eigenlijk maken we voor een groot deel hetzelfde mee rond eenzelfde tijd. Blij dat je wat aan mijn verhaaltjes hebt.
@Anna. De ups en downs worden na twee weken echt minder. Dat ik meteen op dieet gegaan ben heeft te maken met mijn grootste angst om door het niet meer roken weer vreselijk aan te komen. Ik ben al niet de lichtste en kan echt geen extra kilo's gebruiken. Er moeten er zelfs nog heel wat af. Dat ik nu ook nog langzaam afval is mooi meegenomen, mijn doel was stoppen met roken en niet aankomen. Als je het niet meteen samen hoeft te doen en je wel een paar kilo kan hebben, zou ik me zeker richten op het stoppen met roken, dat is al lastig genoeg.
@betty. Leef met de dag, voor je het weet staat de eerste maand op je teller.

Groetjes

afbeelding van jonnie2010

Geplaatst door [email protected] op 05/09/2012 - 17:51

Lid sinds 27 jan 2012

10 jaar 5 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

 

Je blijft af en toe moeilijke momenten/dagen houden maar het wordt echt steeds makkelijker. Ik weet nog dat ik tot ca. 7 weken nadat ik gestopt was ook lolly's at ter compensatie en daarna gewoon niet meer. Na een tijdje zijn het ook vooral eerste paar keer momenten die moeilijk zijn zoals eerste paar keer terras, eerste keer vakantie. Ik had het de eerste paar dagen van mijn vakantie best moeilijk niet de hele dag maar wel momenten (was ook 1 roker bij) terwijl ik al ruim een half jaar gestopt was. Ik word er gelukkig niet chagrijnig of depressief van dat scheelt al weer, ik wil gewoon niet meer roken en ik weet gewoon dat die moeilijke momenten weer overgaan. De gewoonte van het roken is er nu ook af , er aan denken doe ik nog wel regelmatig maar niet in de zin van ik moet nu sigaretten gaan halen want ik hou het niet vol, op zich niet gek als je natuurlijk vele jaren gerookt hebt. Al met al het is echt de moeite waard om het vol te houden, het is relaxt om niet te roken en niet meer afhankelijk te zijn en natuurlijk voor je gezondheid en je portemonnee, je houd misschien wel geen geld over maar je kunt wel andere leuke dingen ervan doen.

Het is wel grappig dat je eerst nog in uren, dagen denkt daarna in weken en nu is het allang weer maanden ik weet niet eens meer hoeveel weken ik gestopt ben. Voordat je het weet zit je ook aan de 2 maanden.

Met je motivatie en inzet zit het zeker goed dus het gaat je vast en zeker lukken, succes

afbeelding van Eetje

Geplaatst door Eetje op 06/09/2012 - 08:44

Lid sinds 02 aug 2012

10 jaar 5 maanden geleden gestopt

Vandaag is gelukkig een stuk beter begonnen als gisteren.

Ben weer mijn blije ikje, de collega's vandaag ook weer blij dat ze gewoon tegen me kunnen praten. wink

Wel weer slecht geslapen, ik dacht dat ik de melatonine wel aan de kant kon gooien maar toch niet. Vanavond maar weer lekker nemen. Dan slaap ik in ieder geval door ipv de halve nacht sterren te moeten kijken.

 

@jonnie: Het is inderdaad wel grappig dat je focus veranderd, het wordt toch steeds normaler dat niet roken. De eerste periode dacht ik in uren en dagen en nu zijn het inderdaad al weken. Ik hoop binnenkort maanden. Bedankt voor je bemoedigende woorden. Ik ben me ook wel heel bewust van het feit dat je zelfs na jaren nog wel momenten kan hebben (waarom beginnen mensen anders weer met roken als ze al jaren gestopt zijn) Ik zal ook altijd een ex-roker zijn en geen niet-roker. Die ene bestaat niet, in ieder geval niet voor mij.

afbeelding van jonnie2010

Geplaatst door [email protected] op 06/09/2012 - 17:18

Lid sinds 27 jan 2012

10 jaar 5 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

graag gedaan, mijn zus is ruim 5 jaar gestopt nu en die heeft echt nog maar heel af en toe een momentje maar dan heeft ze het niet echt moeilijk maar denkt ze alleen nu zou ik wel een sigaretje willen maar het is ook zo weer weg zegt ze. Meestal is het door stress, moeilijke privesituatie, uitgaan of denken dat je na langere tijd wel af en toe een sigaret kan roken dat mensen weer beginnen. Met dat laatste is mijn vorige stoppoging ook mislukt, het was niet na een dag maar na een paar maanden rookte ik weer net zoveel als ervoor. Dus nu zelfs geen trekje (is trouwens toch absoluut niet lekker als je al een tijd niet gerookt hebt ) Meer dan 95% is geen gelegenheidsroker dat zijn alleen maar mensen die nooit dagelijks gerookt hebben.

Met dat slapen komt het vast ook wel goed over een tijdje. succes

afbeelding van Eetje

Geplaatst door Eetje op 06/09/2012 - 17:46

Lid sinds 02 aug 2012

10 jaar 5 maanden geleden gestopt

Wat een heerlijke dag vandaag zeg.
Super gezellig op werk, beetje rottigheid uitgehaald met een paar collega's waarna we echt de slappe lach hadden. Uurtje pauze genomen om een lekkere wandeling in het zonnetje te maken. Wat wil een mens nog meer.

Vandaag ook maar weer eens een paar keer met de trap naar de vijfde gegaan en ik kan nu echt merken dat de conditie verbetert. Bijna geen gehijg meer bij aankomst boven, en dat kleine beetje is ook heel snel over.
Ik blijf het fantastisch vinden van mijn lichaam dat het me zo steunt om die sigaretten voor altijd links te laten liggen.

Nou snel weer wat te eten in elkaar flansen, alles smaakt zo langzamerhand lekker dus dat is makkelijk, en dan op naar een verjaardag. Ik ben benieuwd of ze wat zeggen, want een heleboel mensen heb ik al een lange tijd niet gezien en die kennen mij alleen maar met een peukie (en stinkend dus) Nu kan ik gewoon lekker de hele tijd er gezellig bij blijven zitten en ruiken ze mijn parfummetje ook nog [url=http://www.animaatjes.nl/smileys/][img]http://www.animaatjes.nl/smileys/smileys-en-emoticons/lachen/animaatjes-lachen-03178.gif[/img][/url]

afbeelding van anna

Geplaatst door anna op 06/09/2012 - 21:52

Lid sinds 20 aug 2012

Nee Eetje, helaas heb ik ook al teveel kilo's bij me. Ik zou eerder ook moeten afvallen.

Ik zie dat jij vandaag de trap hebt genomen naar de 5e. Heel goed!! Ik werk zelf ook op 5 en 6 hoog.

Meestal neem ik dus lift naar boven (vanaf bg), tussen 5 en 6 wel de trap hoor, en naar beneden sowieso altijd de trap!!

Morgen en zaterdag werk ik dag diensten, ik wil dan ook proberen om de trap naar 5 te nemen.

Ben ook wel benieuwd hoe het met mijn conditie gesteld is.

afbeelding van krekeltje

Geplaatst door krekeltje op 07/09/2012 - 10:37

Lid sinds 04 jul 2011

8 jaar 6 maanden geleden gestopt

hallo Eetje

 

ben al een poosje met je aan het meelezen in je db tje

je bent echt heel goed bezig niet roken en dan ook nog afvallen petje af hoor.

ik ben na heel veel pogingen nu echt gestopt ben met mijn 2e week bezig en nog heel veel moeilijke momenten

mijn conditie is nog niet om over naar huis te schrijven pfff ik woon 3 hoog als ik de trappen neem wat ik steeds vaker probeer te doen ben ik net een hijgend postpaard 

zit nu op medish fitness i v m met mijn copd dat moet ook gaan helpen, dat niet roken van mij is dus bittere noodzaak

maar het wordt er raar genoeg niet makkelijker op maar de motivatie gaat er wel met sprongen op vooruit als je dat hebt

wens je heel veel succes verder ze zeggen dat het 1e jaar het moeilijkst is maar we gaan er gewoon met elkaar voor

het forum is echt een uitkomst voor mij

 

 

afbeelding van anna

Geplaatst door anna op 07/09/2012 - 16:40

Lid sinds 20 aug 2012

Ja hoor, ik heb vaker de trap omhoog genomen!!

Ik kwam als ik rustig liep tot 3 hoog, dus 6 trappen. Toen was ik wel een beetje buiten adem hoor.

Morgen weer, en steeds een paar treetjes erbij!!!!

afbeelding van Eetje

Geplaatst door Eetje op 07/09/2012 - 17:43

Lid sinds 02 aug 2012

10 jaar 5 maanden geleden gestopt

Wat een heerlijke dag weer vandaag. Lekker weer om een stuk te fietsen en dat heb ik dan ook gedaan na het werken.
Ik vind het fietsen en wandelen ook steeds leuker worden omdat het me steeds makkelijker af gaat. Ik blijf me erover verbazen hoe snel dat allemaal gaat.

Met niet roken gaat het tot nu toe prima. Gisteravond kreeg ik de opmerking "nou je bent er nog niet vanaf hoor, je praat er nog teveel over" hallo mag ik, ik ben net iets meer dan een maand gestopt! Aangezien die persoon nu net een jaar gestopt is, dacht ik een lotgenoot te hebben met wie ik er even over kon praten, bij mijn vrienden die nog roken zeg ik er alleen wat over als ze er iets over vragen. Nou helaas niet dus, alsof zij na een maand al volledig klaar was met afkicken.

Vanavond wordt weer ff spannend, tenminste daar bereid ik me op voor. Voor het eerst weer flink feesten en een biertje drinken, dus ik vraag me toch af hoe dat zal gaan. Ik denk dat ik het eerst maar even ga aankijken zonder alcohol en daarna rustig aan ga doen met het bier. Maar ja, het moet toch ook wel weer eens een keer kunnen. Ach, ik voel me sterk genoeg inmiddels, als ik graag zou willen mag ik best roken maar...... Ik WIL het niet meer, nooit meer dus dat zou gewoon helemaal goed moeten komen.

@krekeltje. Goed hoor dat je weer gestopt bent. Benauwdheid is vreselijk en wat is het dan toch een stomme verslaving dat je toch wil blijven roken. Grrrrr. Maar als ik jouw berichtjes zo lees bij de septemberstoppers, dan gaat het helemaal goed komen deze keer. En die conditie die komt wel.

@anna. Het trap lopen gaat vanzelf beter en wat er heel leuk aan is, is dat je op een gegeven moment ineens boven bent en dan bijna niet meer hijgt. Je kan met de trap heel goed je vorderingen in je conditie merken (en het is nog goed voor de lijn ook) Over een tijdje ren je vast de trap op zonder moe te zijn.

afbeelding van Eetje

Geplaatst door Eetje op 08/09/2012 - 00:43

Lid sinds 02 aug 2012

10 jaar 5 maanden geleden gestopt

Net terug van het feest en ik heb het roken niet gemist.
Was zelfs een beetje een zielig gezicht die rokers. Sta je lekker te dansen, moeten ze elke keer tussendoor naar buiten om ff snel een shot te nemen en bij te komen.
Ik heb heerlijk gedanst, helemaal niet buiten adem geweest echt super, morgenavond ga ik weer.
Ik heb wel de eerste paar rondjes maar even een frisje genomen, eerst even aanvoelen hoe het ging. Maar zelfs met een biertje in mijn hand geen trek gehad in zo'n stinkstok. Whoohoo.

afbeelding van Eetje

Geplaatst door Eetje op 08/09/2012 - 13:34

Lid sinds 02 aug 2012

10 jaar 5 maanden geleden gestopt

Ik zag vanmorgen mijn ticker en dat klinkt best goed. 1 maand en 1 week gestopt met roken.

Hoe erg heb ik tegen het stoppen op gezien, hoeveel smoezen heb ik bedacht om maar niet te hoeven stoppen met roken. want o o, wat is het leven toch gezellig met een sigaretje.
En nu, na die ene maand en die ene week...... Voel ik me veel blijer, gelukkiger en rustiger. Ik vind alles ook veel gezelliger zonder sigaret, kan gewoon lekker blijven deelnemen aan alles zonder mezelf de prangende vraag te stellen "wanneer kan ik weer roken?"
Oftewel ik voel me beter als al die jaren met een sigaret. Ik zou het wel van de daken af willen schreeuwen.

Inmiddels begin ik ook echt goed de gevolgen voor mijn lichaam te merken. Ik fiets op mijn gemakje anderhalf uur in de rondte (de rest vindt dat ik veel te hard fiets) en geniet van de dingen die ik om me heen zie. Ben helemaal niet moe daarna en ook met sporten ben ik veel minder buiten adem.

Ik kreeg zojuist ook de opmerking dat ze me niet zoveel meer in de kroeg zien. Nee dat klopt, ik merk dat ik minder en minder zin heb om tussen de rook van anderen te zitten, ik krijg het er ook een beetje benauwd van. Daarnaast vind ik het nu heerlijk om te fietsen, wandelen en dan tussen door ff op een terrasje zitten. Mijn interesses zijn veranderd, misschien voor hun niet zo gezellig maar ik voel me er goed bij, dus ik blijf lekker doen wat voor mij goed voelt. Misschien van de winter weer, als het slecht weer is of zo.

Nou, ik ga maar weer even lekker van de zon genieten en van de frisse lucht :-)

Reactie toevoegen