Nickie stopt - support, graag! :-)

Geplaatst door Nickie2 op 15/10/2015 - 23:37

Lid sinds 15 okt 2015

Hallo, ik ben Nickie.

Morgen word ik 33 jaar. Ik stop over een klein half uurtje. Een nieuw jaar een frisse start.

Ik ben het afgelopen jaar heel vaak gestopt, maar het lukt me steeds niet. Ik heb vrij heftige persoonlijke omstandigheden meegemaakt dit jaar waardoor ik me vaak somber, eenzaam, onzeker etc voel. Toch heb ik het ergste nu achter de rug, en gaat het inmiddels allemaal weer wat beter! 

Ik wil heel graag van het roken af, omdat ik bevrijd wil zijn ervan, omdat ik me er slecht bij voel, het vies vind, en niet meer elk uur per dag bezig wil zijn met wel/niet roken. Wel roken is eigenlijk geen optie, omdat ik constant stress heb erbij dat ik het niet meer wil.

Echter, zodra ik weer geconfronteerd word met het sombere gevoel e/o verdriet dan ga ik weer overstag. Met als gevolg dat ik me nog slechter voel etc. Ik twijfel niet aan mijn motivatie, maar merk ook dat ik het op 1 of andere manier niet voor elkaar krijg gestopt te blijven.

Ik heb alles geprobeerd, pleisters, kauwgom, yoga, elektrisch roken etc. Het is zo erg dat ik soms dagelijks 2 volle pakjes waar ik er 1 of 2 uit rook per dag weggooi omdat ik het niet meer wil, en een paar uur later ga ik weer nieuwe kopen. Het kost me meer geld dan ik heb op die manier.

Ik weet dat het zo niet langer kan. En morgen is de juiste dag. En ik hoop dat ik met jullie support, steun, feedback etc. het wel gaat lukken. In mijn omgeving krijg ik nl. niet echt support, of men zegt dat ik me er niet druk om moet maken, want het jaar was al heftig genoeg (dat zeggen niet-rokers) maar het probleem is, dat "zorgeloos" roken me ook niet lukt. Ik wil stoppen. Of mijn zogenaamde support rookt zelf stug door en zeggen dat het onzin is om te stoppen etc. Kortom echt support heb ik niet, maar kan ik wel goed gebruiken.

Mijn plan is cold turkey, omdat het dan het snelst uit mijn lijf is. Bij mij is het vooral een mentale ipv lichamelijke kwestie. Maar pleisters en kauwgom zijn in huis voor het geval dat. Alvast bedankt voor de support! En alle andere stoppers wens ik veel succes!

Groetjes, Nickie

Geplaatst door Yvondv op 16/10/2015 - 06:22

Lid sinds 01 feb 2014

5 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Nickie, 

Wrlkom en goed van je dat je vandaag gestopt bent, de beste keus ooit!

Je gaat je bevrijd voelen, een heerlijk gevoel om niet meer te hoeven.

Blijf positief en je kan het, als je het moeilijk heb, gewoon komen kletsen hier.

Een fijne rookvrije dag vandaag!

Geplaatst door Yvondv op 16/10/2015 - 07:02

Lid sinds 01 feb 2014

5 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Een fijne verjaardag!

Geplaatst door krekeltje op 16/10/2015 - 08:19

Lid sinds 04 jul 2011

5 jaar 10 maanden geleden gestopt

Welkom Nickie

Dat van een pakje kopen en dan weer weggooien heb ik ook gehad word je ook niet vrolijk van! En zo jammer.

Wens je alle succes meld je aan bij de oktober groep heel fijne actieve mensen SUCCES

Reactie toevoegen