Nicotinell pleisters 21 mg

afbeelding van Didi54

Geplaatst door Didi54 op 16/07/2013 - 19:58

Lid sinds 11 jul 2013

Ik ben gestopt op 13 juli 2013 met gebruik van de nicotinepleisters. Het voelt best wel een beetje als vals spelen, want ik gebruik nu toch nog nicotine. Maar zonder zou het voor mij een onmogelijke opgave zijn.

 Ik rook over mijn longen vanaf mijn 11 en ben nu (bijna 55) 54, dus reken maar uit. Mijn langste stoppresstatie was toen ik 34 jaar was en duurde op de kop af 3 weken. gemiddeld rook ik zo,n 30 sigaretten en vind vooral de zware shag van mijn man "lekker",want die heeft de meeste nicotine.

Ik vind het ondanks de pleisters geestelijk vooral zwaar. Tis net of er een duiveltje en engeltje in je hoofd aanwezig is. De een zegt dat roken genoeg is,dat je gezond wilt zijn en onafhankelijk, de ander zegt rook toch lekker,dan voel je je weer toppie. Maar natuurlijk voel je je niet toppie,maar floppie. 

Nee, ik doe mijn uiterste best deze afschuwelijke verslaving de baas te worden, maar moeilijk is het voor mij althans wel.

afbeelding van L@yla

Geplaatst door [email protected] op 17/07/2013 - 15:17

Lid sinds 16 feb 2013

Hoi Didi,

 

Je hebt al aangegeven te willen stoppen met dit forum, omdat je geen reactie kreeg.

Vandaag heb ik een vrije dag en eindelijk weer eens tijd om nieuw gestopten een hart onder de riem te steken.

Ik vind het heel moedig dat je na zo'n lange tijd gerookt te hebben, stopt met het ongezond en kostbare tijdverdrijf dat roken heet. 

Jij zegt dat je het gebruik van nicotinepleisters voelt als valsspelen. Nou, al moet je je van top tot teen volplakken, als je maar niet meer een sigaret opsteekt. Weet je wat het is; de lichamelijke verslaving is met een paar dagen weg. Bizar, hè? Het fnuikende is de geestelijke verslaving; die is moelijker te overwinnen. Alle die jaren hoorde een sigaret bij... tja alles.

Bij alle handelingen en emoties, werd gerookt! Dat moet losgekoppeld worden en dat kost tijd.

Natuurlijk is stoppen met roken niet gemakkelijk. Anders zou toch geen weldenkend mens meer een sigaret opsteken. 

Maar het is wel te doen! Het is een proces. Een rouwproces zei iemand op het forum eens. En dat klopt ook wel.

Je kan je toch niet voorstellen, dat je nooit meer rookt. Wat ongezellig! Wat saai! Als je een tijdje gestopt bent, kan je vast wel eens eentje af en toe roken, toch? NOT!  Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Rook je er eentje, dan ga je zo weer voor de bijl. Been there, done that!

Wees getroost. Het wordt echt gemakkelijk en het leven is zonder sigaret ook leuk (sterker nog; zelfs leuker).

Je zou eingelijk even met iemand die al langer gestopt is moeten switchen, zodat je weet hoe het dan voelt. Zei ook eens iemand op het forum. Dán weet je waar je het voor doet!

Ik stop met schrijven, want ik kan nog lang door leuteren, maar ik weet niet of je daat op zit te wachten.

Ik hoop nog even van je te horen!

Succes en volhouden, hoor!

 

Groetjes,

Lay

 

Geplaatst door jeanetje op 25/07/2013 - 10:03

Lid sinds 25 jul 2013

ik gebruik ook pleisters, en het werkt goed! natuurlijk is het moeilijk! maar dat wist ik van tevoren. even wat gaan doen je zinnen verzetten. en hier roken er nog twee door! dus dan is het best lastig om te stoppen

 

 

Reactie toevoegen