nieuw

Geplaatst door Janet 2011 op 02/11/2011 - 22:36

Lid sinds 02 nov 2011

Hallo iedereen die dit leest,

Ik ben een "newbie" op zowel het aanmelden op een forum als ook het stoppen met roken.
Ik ben 44 jaar, heb vanaf mijn 18 e jaar ofzo gerookt en rook sinds afgelopen weekend niet meer.
Doe dit samen met mijn partner die altijd gezellig heeft meegerookt. Wij hebben samen 2 kinderen in de leeftijd 12 en 15 jaar.

Ik werk zelf in de gezondheidszorg, ziekenhuizen, op intensive care en zie dus al jarenlang de gevolgen van roken op zowel de longen als de rest van het lichaam. Sommige patienten waren in de laatste fase van hun bestaan tgv van het vele roken. Jarenlang heb ik mij hier van af kunnen sluiten, vraag mij niet hoe. Nergens werd, en op sommige afdelingen wordt, zo veel gerookt als in de gezondheidszorg door personeel; zowel artsen als verpleegkundigen.
Maar goed, waarom nu stoppen en niet 20 jaar eerder?

Ik heb geen idee, was het opeens zo zat. Die stank, het gevoel van onbehagen in mijn hele lijf, het vooruitzicht als een COPD' er te moeten sterven, af te willen zijn van die altijd aanwezige drang naar nicotine, mijn verslechterende conditie ( was weer gestart met hardlopen ) het slechte voorbeeld voor mijn kinderen....

We doen het dus samen, het stoppen, mijn partner en ik. Gewoon gestopt, geen pleisters, pillen of andere zaken. Laten we het maar ervaren zeiden we tegen elkaar en dat doen we dus nu! Maar wat een ellende zeg, die eerste uren, dagen! Weet soms van ellende niet wat te doen. De pure paniek is nu wel wat gezakt, maar om nu te zeggen dat het lekker gaat...

Vandaar mijn aanmelding bij dit forum. Gedeelde smart?

Groeten van mij,
Janet een ex-roker ( dat staat wel goed vind ik )

Geplaatst door Anoniem op 03/11/2011 - 07:35

Lid sinds 27 okt 2011

Welkom Janet. (en partner)

Kom maar mee met de Novemberbus, hierin zitten mensen die ook net gestopt zijn. Zo kunnen we elkaar steunen en motiveren.
Je vind de novemberbus hier: http://www.ikstop.nl/forum/viewtopic.php?f=3&t=13368

Heel veel succes met stoppen!!!

Geplaatst door Anoniem op 03/11/2011 - 16:09

Lid sinds 11 sep 2011

Hoi Janet,

Verstandig besluit van jullie om te stoppen. Zeker als je in de gezondheidszorg werkt, zie je vaak de gevolgen van deze verslaving. Cold Turkey stoppen na zolang gerookt te hebben vind ik wel een hele grote opgave. Je zou het jezelf en je partner wat makkelijker kunnen maken als je een hulpmiddel zou gebruiken. Lukt het je toch zonder dan vind ik je een hele topper! Je zult zien dat het steeds beter gaat! Sterkte voor jullie allebei. Lodewijk.

Geplaatst door Anoniem op 03/11/2011 - 16:30

Lid sinds 02 nov 2011

Hai janet,

Was deze verpleegkundige ook al opgevallen, in alle sectoren (psychiatrie, zwakzinnigenzorg, thuiszorg, ouderenzorg ziekenhuis) wordt enorm veel gerookt!.
Stress????
geen idee,
Wens je veel succes, ben zelf net met de 2e dag bezig.......
Als je t moeilijk hebt, kunnen we elkaar mssch steunen!

Reactie toevoegen