nieuw.... al voelt dat niet zo....

afbeelding van Redaktie

Geplaatst door Redaktie op 30/07/2012 - 16:24

Lid sinds 06 nov 2015

9 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

ik ben 30 jaar, moeder van 2 prachtmeiden en ooit in 2008 al eens gestopt met roken. Destijds kostte het me weinig moeite... maar na de 2e zwangerschap kwam ik in een postnatale depressie terecht en had ik zo'n verschrikkelijke behoefte aan de sigaretten dat ik na heel veel tegenhouden uiteindelijk overstag ben gegaan... inmiddels zijn we al weer een jaar verder en heb ik al tig pogingen gedaan om er vanaf te blijven.
Op zich gaat het relatief makkelijk, maaaaarrrrr... de stap om toch weer de sigaret te grijpen is wel heel klein... uiteindelijk ben ik nu steeds een poosje aan het roken, en dan ben ik er klaar mee, dus stop ik, ben ik een maand gestopt en dan ga ik weer overstag...

Mijn partner vind het niet leuk dat ik weer rook en ik rook dus ook niet wanneer hij thuis is of wanneer hij er bij is... er zijn maar een paar mensen die het weten, dus veel roken doe ik dan ook niet...
 

Het is vreemd; ik weet hoeveel vrijheid ik terug krijg wanneer ik niet meer afhankelijk ben van die sigaretten, en hoe fijn ik me voel zonder sigaret.. maar jeetje wat is het lastig dit keer!!

dus ik hoop hier de nodige afleiding te vinden...

afbeelding van vlienb

Geplaatst door vlienb op 30/07/2012 - 16:37

Lid sinds 30 jul 2011

11 jaar 4 maanden geleden gestopt met Champix.

 Hollen Sjos, dan kan je nog net meedoen met de julistoppers.

Zo te lezen is de knop bij jou nog niet helemaal om. Hier veel lezen en schrijven helpt echt, steun, hulp en ook een hoop afleiding.

En water, water, water drinken.

Veel succes! Groetjes, Evelien

afbeelding van lindav

Geplaatst door lindav op 30/07/2012 - 22:18

Lid sinds 14 jan 2012

10 jaar 10 maanden geleden gestopt

Veel succes

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 31/07/2012 - 00:21

Lid sinds 29 mei 2012

Zo was het bij mij ook, alleen roken als hij er niet bij was. Dat hield in altijd buiten of onderweg paffen, halve peukies noem maar op. Was er zo klaar mee en vond het onderhand zo belachelijk worden om elke kans te grijpen om te roken.

Het geeft heel veel rust om het gewoon niet meer te hoeven doen.

Klets lekker mee, je zult zien dat het hele fijne afleiding is!!! (mijn niet-rokende man heeft me liever uren op dit forum dan rokend of vretend haha)

 

Succes, Juul

Geplaatst door sjojs1981 (niet gecontroleerd) op 31/07/2012 - 09:21

Lid sinds

het lastige is wel dat mijn vriend(bijna-man;-) ) wel rookt.... dus er zijn altijd wel sigaretten in huis...

De knop is nu wel om... maar ik moet nu wel nog de hele tijd zeggen tegen mezelf dat je ook kunt ontspannen met een kop thee... of even wat anders te gaan doen...

Ik was op het laatst iedere keer uitvluchten aan het zoeken om maar even weg te kunnen thuis om een sigaretje te kunnen roken.. dat wil ik niet meer.. ik wil gewoon thuis gezellig kunnen zitten samen met mijn man...

ik zal hier de aankomende tijd veel te vinden zijn denk ik...wnat die afleiding heb ik nog wel hard nodig.... vooral als mijn peuter-puber weer aan het dwarsliggen is:-)

 

afbeelding van Svetlana

Geplaatst door Svetlana op 31/07/2012 - 12:09

Lid sinds 31 jul 2012

Goedemorgen allemaal,
Ook ik wil graag bij de julistoppers horen! Zondagavond mijn allerlaatste sigaret gerookt, vanaf 30 juli rookvrij!
In de afgelopen jaren heb ik een aantal keer geprobeerd te stoppen. Steeds viel ik in dezelfde valkuil, na 3 maanden kon ik vast wel weer 1 sigaretje roken.. Niet dus. 
Ik zei dan ook tegen mezelf dat ik het wel weer 'verdiend' had. Ik leef toch verder gezond?? Dus daarna mocht ik er nog wel eentje... om vervolgens weer gewoon te roken en na een aantal weken/ maanden er weer zo van te balen dat ik  er zogezegd dan pas  achter  kwam dat ik toch niet zonder kan..
Nou het is nu mooi geweest!
Vanaf nu geen sigaret meer voor mij! smiley
Succes allemaal!!
groetjes, Svetlana

 

 

[url=http://www.ikstop.nl][img]http://www.forumticker.nl/tickers2/tickers/image/stoppen_met_roken/stijl-6/vakantie-1/2012-7-30/3228/366/JiAxIGRhZyBnZXN0b3B0IG1ldCByb2tlbi4=/stoppen_met_roken.png[/img][/url]
 

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 01/08/2012 - 00:10

Lid sinds 29 mei 2012

WAcht even, dus je man vindt het vervelend dat jij weer rookt, maar hij rookt zelf ook?

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 01/08/2012 - 01:10

Lid sinds 02 mei 2012

10 jaar 1 maand geleden gestopt met Mentale methode.

@ sjojs1981

hm maandje stoppen, maandje roken ...  tijd dat je beseft dat rokers eigenlijk constant bezig zijn met stoppen, zelfs tussen de sigaretten in dus bespaar jezelf de mallemolen van steeds maar weer achter zo'n peuk te moeten lopen en stop definitief nu. door te twijfelen maak je het jezelf enkel moeilijker. draai de knop om deze keer, wat er ook voor nodig is want je hebt enkel te winnen daarbij.

Geplaatst door sjojs1981 (niet gecontroleerd) op 01/08/2012 - 14:52

Lid sinds

ja klinkt krom he..... het is meer dat hij het zoooo zonde vind van de 3 jaar dat ik gestopt was, dat hij me op die manier probeert te motiveren... 

 

afbeelding van lindav

Geplaatst door lindav op 01/08/2012 - 17:04

Lid sinds 14 jan 2012

10 jaar 10 maanden geleden gestopt

Mijn man rookt ook nog altijd en zie hem ook niet stoppen, deed me vanaf het begin niet veel ( is zware shag) wat bij mij buiten de Champix wel gied heeft geholpen is dat ik de 3 sigaretten die ik nog over had zeker een maand of 4  5 in mijn tas heb gehouden, ik zelf werd als ik stopte zo onrustig van het feit dat ik niets in huis had, had nu echt zo iets van ik rook niet, maar mocht ik toch willen roken dan heb ik er nog 3, heb ze op een gegeven moment weggegooid.

Geplaatst door sjojs1981 (niet gecontroleerd) op 02/08/2012 - 08:44

Lid sinds

[quote=lindav]

Mijn man rookt ook nog altijd en zie hem ook niet stoppen, deed me vanaf het begin niet veel ( is zware shag) wat bij mij buiten de Champix wel gied heeft geholpen is dat ik de 3 sigaretten die ik nog over had zeker een maand of 4  5 in mijn tas heb gehouden, ik zelf werd als ik stopte zo onrustig van het feit dat ik niets in huis had, had nu echt zo iets van ik rook niet, maar mocht ik toch willen roken dan heb ik er nog 3, heb ze op een gegeven moment weggegooid.

[/quote]

 

ik denk, weet het haast wel zeker... als ik dat zou doen, dan zijn die laatste sigaretten heeeeeeeeeeeeeeel snel op... dus hier niets in de tas...

Maar vandaag wel enorm de behoefte om ze te kopen!

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 02/08/2012 - 08:52

Lid sinds 29 mei 2012

ik ben zomaar gestopt, gewoon omdat het ineens goed was ofzo (heb daar mentaal wel lang naartoe gewerkt hoor, maar ik stop pas als in ene die knop om gaat) Ik had nog 1,5 pakje. Heb het nog steeds maar het doet me niet veel. Ligt in de la van de tafel

Geplaatst door sjojs1981 (niet gecontroleerd) op 02/08/2012 - 09:03

Lid sinds

ik weet niet waar het aan ligt... blijkbaar is bij mij de knop dus nog niet om...  zit echt in 2-strijd.. ben in staat om nu naar de eerste de beste winkel te rijden.... maar tegelijkertijd wil ik het niet...

Ik weet nu echt even nog niet of ik deze strijd ga winnen vandaag!

 

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 02/08/2012 - 09:20

Lid sinds 29 mei 2012

je kunt maar 1x de keus maken, trekje nemen is strijd verloren.

 

NIET doen dus. Je gaat je er echt niet beter van voelen hoor, als je dat trekje neemt. ROKEN IS GEEN OPTIE.

 

Geplaatst door sjojs1981 (niet gecontroleerd) op 02/08/2012 - 09:32

Lid sinds

kun je nog even door gaan met je peptalk..... zit nog steeds achter mijn bureau.... nu eerst nog een kop koffie halen....

ik wil deze strijd winnen...

waarom kies ik niet de makkelijke weg;

omdat het stinkt,
omdat ik uitvluchten moet zoeken,
Omdat ik gezellig met mijn mesijes wil zijn, en niet in mijn 1tje in de schuur,
omdat het te veel geld kost,

vul maar aan.....

 

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 02/08/2012 - 09:49

Lid sinds 29 mei 2012

Het is gewoon klaar met dat stomme gepaf. Het ziet er idioot uit eigenlijk. Ga maar eens echt goed kijken hoe het eruit ziet als iemand rookt.

Dat roken levert je werkelijk helemaal  NIETS op! Je kunt je doel alleen maar bereiken als je nu volhoudt. Als je gaat zwichten, bereik je dat doel niet. Je moet hier even doorheen.

En het is maar ROOK, waar hebben we het over. Gewoon gebakken lucht (die verzin ik ter plekke haha)

Rook van verbrande blaadjes met een zogenaamd lekker aroma.

Hou jezelf voor ogen, dat als je nu volhoudt, je vanavond met een tevreden gevoel naar je bed gaat, en dat je weer een dag kunt afstrepen.

De nicotineverslaving is gering, is ook zo uit je lichaam. Het is vaak meer de handeling. Zeker bij vrouwen schijnt dat het geval te zijn, heeft te maken met de hoeveelheid nicotinereceptoren bij vrouwen. Dus wellicht kun je een zak zuurtjes, hoestbonbons ofzo kopen zo zodat je iets met je mond te doen hebt tijdens de trekmomenten.

 

En maak jezelf niet gek!!!

Reactie toevoegen