Nieuw Lid

Geplaatst door Erik64 op 19/03/2013 - 15:41

Lid sinds 19 Mar 2013

Hallo Allemaal,

Ik ben Erik, 48 jaar en sinds een week of 3 gestopt met roken.

Ik was al eerder 5 maanden gestopt, echter na het overlijden van een familielid kon ik de verleiding niet weerstaan. Onlangs stelde mijn vrouw die ook rookte voor om samen weer een poging te wagen. Eigenlijk was ik er nog niet helemaal klaar voor, maar dacht ach...waarom nog uitstellen. Dus met behulp van Champix gestopt.

Ik moet zeggen dat ik champix regelmatig vergeet. Ik heb ook van die nicotine snoepjes en daarmee lukt het eigenlijk ook wel.Ik denk dus dat ik de verpakking Champix nog leegmaak en dan alleen nog tijdelijk die nicotinetabletjes blijf gebruiken.  

Hoewel mijn vrouw de stoppoging geinitieerd heeft, heb ik onlangs gemerkt dat ze stiekum weer rookt. Ik blijf volhouden, en hoop dat ze door die houding het stiekeme gedrag laat varen en uiteindelijk ook stopt. Ben daarin heel benieuwd, want tijdens de vorige stoppoging heeft ze ook zeker een maand of 4 stiekum gerookt.

 

 

 

Geplaatst door Gerrie50 op 19/03/2013 - 18:52

Lid sinds 17 Mar 2013

Beste Erik, hou vol. En wees een spiegel voor je vrouw!

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 19/03/2013 - 21:47

Lid sinds 17 jul 2008

13 jaar 10 maanden geleden gestopt met Champix.

Hallo Erik,

 

Goed bezig !!!!

 

Stoppen is al vervelend en hard werken, maar gestopt blijven kan nog moeilijker zijn.

Het begint met het nemen van een BESLUIT. Ja, dat is wellicht even schrikken want ik lees dat je "een poging" gaat doen. Daar zit de mislukking al een beetje in mee gebakken.

Het klinkt ook niet zelf verzekerd, en als mijn buurvrouw

weer eens een poging heeft gedaan om een cake te bakken . . . .'t is het net niet.

 

Nee, dan een BESLUIT. Afgelopen . . Klaar . . Nooit meer ??  Ja, inderdaad NOOIT meer.  Oei, de schrik zou je om het hart slaan. Vraag je bij het ergste probleem wat je zou kunnen overkomen af, of een sigaret dat op zou lossen ?

 

Natuurlijk niet, want een sigaret heeft nog nooit wat opgelost !!!

(Daar was je inmiddels ook achter gekomen . .helaas)

 

Mag je dan NOOIT meer een sigaret.  Natuurlijk WEL, dat bepaal je helemaal zelf gelukkig. Je moet het gewoon niet meer willen en dat is wat anders.

Je WILT niet meer verslaafd zijn. Het mag altijd natuurlijk.

 

En stiekem roken . . . .zo begon ik altijd weer. Misschien is het een goed idee om haar het verhaal van Jan op deze site eens te laten lezen. Soms geeft dat net even een setje extra.  En probeer anders eens te ademhalen door b.v. het tuitje van een slagroomspuit om je te voelen zoals Jan zich voelde door zijn COPD.

Je bent dan wel klaar met het roken, na het lezen van Jan zijn strijd en neem dan een BESLUIT.

 

Suc6 voor jullie BEIDE,

Geplaatst door wilhelmina op 19/03/2013 - 21:50

Lid sinds 20 feb 2013

7 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

hoi hoi

Stiekum roken wat heb je er aan , je zelf en een ander voor de gek houden kom op wees eerlijk je bent volwassen geen kids.

Geef toe dat het niet gelukt is toch geeft niks je bent maar een mens.

Wel knap dat jij er  wel voor gaat petje af.

Houd vol ,je gezondheid is niet te koop.

Succes ermee.

Groetjes

 

 

Geplaatst door Erik64 op 19/03/2013 - 23:29

Lid sinds 19 Mar 2013

Nou Arjen,

De stoppoging...het woord poging heeft meer te maken met het feit dat ik de struggle van mijn vrouw probeerde weer te geven.

Ik heb zelf inderdaad zoiets: ik kies ervoor om te stoppen. Wat mij betreft definitief, omdat ik nu al verbetering merk: wittere tanden, verbeterde conditie.

Ik loop iedere dag minimaal 5 km (dat deed ik al) omdat ik de neiging heb om makkelijk pondjes vast te houden. Het lopen doe ik nu al bijna 2 jaar en ben in totaal daarmee nu ruim 10 kilo kwijt. En ja, weer of geen weer IEDERE dag moet ik van mezelf 5 km lopen. Als je dat kan, dan is stoppen met roken een makkie. Want het begint met het onderkennen van je probleem, je verslaving. Als je die stap hebt gezet is het daadwerkelijke stoppen op zich een eitje.

Na het afvallen was dus de volgende stap het stoppen met roken. En die stap heb ik nu gezet. En inderdaad net zoals stoppen een bewuste keuze is kan het nemen van een sigaret ook een bewuste keuze zijn. Die keuze is aan jezelf. En wat mij betreft is die keuze voor mij geen keuze. Ik stop, ben een ex-roker sinds een kleine maand en het uitgespaarde geldbedrag tikt ook nog eens lekker aan!

Geplaatst door Erik64 op 01/03/2014 - 21:27

Lid sinds 19 Mar 2013

Zo...vorige week geen tijd gehad om te vieren, nu wel...wouwwwww 1 jaar en 1 week rookvrij!!!

voelt echt goed!!!,

afbeelding van Lia 1960

Geplaatst door Lia 1960 op 01/03/2014 - 21:32

Lid sinds 04 nov 2010

Wat knap Erik!!

 Gefeliciteerd!!!!

Hoe is het met je vrouw verder gegaan want ik lees alleen even deze berichtjes? Is zij inmiddels ook gestopt of rookt zij nog?

Is het stoppen je mee gevallen of was het toch moeilijker dan je dacht?

In ieder geval een jaar, een feessie waard dus neem een borrel op jezelf vanavond!!

Geplaatst door Erik64 op 01/03/2014 - 21:37

Lid sinds 19 Mar 2013

Dank je wel Lia!

mijn vrouw rookt nog...alleen niet in gezelschap. Ze rookt als niemand erbij is, voor haar denk ik een manier om in ieder geval beperkt te roken. Ze heeft stressvol werk en ik denk dat het daarom te moeilijk is voor haar om de peuk los te laten..

het stoppen viel me eigenlijk wel mee! Het is in eerste instantie het vechten tegen een verslaving en daarna vechten tegen een gewoonte. Ik had ik het begin vaak zo...dit nog afmaken en dan een sigaretje..dat gedacht hebbende meteen erachteraan...oh..nee ik was gestopt haha..zo stom...gewoontes die erin slijten!

die borrel ben ik nu aan het nemen, as we speak! Proost en dank je voor je berichtje!

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 02/03/2014 - 15:02

Lid sinds 01 feb 2014

8 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Erik,

Gefeliciteerd en Proost!

ik heb alles gelezen en jammer dat je vrouw weer was begonnen.

Het is inderdaad de gewoonte, waar ik ook last van heb, de sigaret mis ik niet alleen de gewoonte, ff zitten en oja.

Heb je daar nu nog last van?

Fijne zondag!

 

Geplaatst door Erik64 op 02/03/2014 - 21:57

Lid sinds 19 Mar 2013

Hai Yvonne,

 

last kan ik het eigenlijk niet noemen. Het is niet zo dat ik een onbedwingbare drang heb dan, is meer van een soort O ja momentje. Niet zo ernstig dat ik het niet achter me kan laten hoor.

ik vind rook ook nog steeds lekker ruiken. Pas als mensen terug komen van een peuk, dan ruik ik ze en vind ik ze stinken. Maar verse rook heb ik soms nog van hmmm wat ruikt dat lekker. Maar ook weer niet zo lekker dat ik er een peuk voor zou aansteken...

fijne avond!

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 03/03/2014 - 06:47

Lid sinds 01 feb 2014

8 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Erik,

Wat dat betreft heb ik precies hetzelfde, de momentjes, alleen vind ik het wel stinken, maar heb er ook geen probleem mee als er iemand rookt bij mij in de buurt. Vooral wat je zegt oude rook haha stinkt het ergst.

Maar beginnen zal ik nooit meer!  Ik ben onderweg naar het jaar, ik achtervolg je!

Groetjes Yvon

Geplaatst door Erik64 op 03/03/2014 - 08:41

Lid sinds 19 Mar 2013

That is the spirit Yvon! Weet je 35 dagen, dan heb je eigenlijk de verslaving al achter je gelaten. Enige wat dan nog kan opspelen is de gewoonte en het "fijne" gevoel dat je je herinnert dat je kreeg na het opsteken van een peuk.

Dat jaar is erg snel binnen handbereik hoor...toevallig dat ik zo'n app op mijn telefoon heb waarop ik zag dat ik een jaar gestopt was...anders had ik er geeneens erg meer in hahaha

Eerlijk gezegd merk ja na een tijdje meer voordelen van het stoppen...dat is ook wel motiverend hoor!

Fijne dag!

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 03/03/2014 - 16:49

Lid sinds 01 feb 2014

8 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Erik,

De gewoonte herken ik, het fijne gevoel niet hoor, ik heb me bij iedere sigaret die ik opstak geërgerd. Ik hoestte erg veel bij iedere sigaret die ik opstak, zelf snachts, dat is gelukkig bijna weg.

Ik was alleens 8 maanden gestopt, er zijn alleen maar voordelen.

Geplaatst door Erik64 op 03/03/2014 - 18:36

Lid sinds 19 Mar 2013

Aiii als je er zoveel last van hebt kan ik me die ergernis voorstellen! Ik piepte als ik  op mijn zij lag om in slaap te vallen. Dat doe ik nu ook allang niet meer gelukkig!

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 03/03/2014 - 18:40

Lid sinds 01 feb 2014

8 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ja klachten verdwijnen wel heel snel vind ik, alleen hoor je er heel veel mensen over slaapproblemen hebben, ik slaap niet best maar ach, moet maar, zal wel weer goed komen en we worden ook een jaartje ouder, dan heb je minder slaap nodig zeggen ze.

Reactie toevoegen