Nieuwe poging

afbeelding van Niek

Geplaatst door Niek op 19/06/2012 - 02:17

Lid sinds 08 apr 2011

Hoi allemaal, 

Ben hier al een paar keer eerder geweest om mijn stop-pogingen te vertellen, maar tot op heden is het allemaal nog niet helemaal gelukt.

De reden waarom ik nu verwacht dat het wel gaat lukken is wegens een nieuwe wetgeving hier in het land waar ik nu woon. Sinds vorige week (ofzo) is het bij wet verboden om sigaretten te verkopen in een straal van een kilometer rond een school. 

Nu zijn de dorpjes hier niet bijzonder groot en zijn er genoeg sholen en mede daarom zijn er eigenlijk geen plekken meer waar je sigaretten kunt kopen. Ofja, de plekken waar ik ze voorheen haalde zijn nu dicht. Vrijdag had ik dus de peuken op en reed naar huis. Terwijl ik reed ging ik even langs mijn normale winkeltjes. "Sorry sir, no more cigarettes" mmzz.. kut, volgende winkel dan maar. "No more stock, lah" ook al niet dus. en ook op de laatste plek die ik nog kende was het hetzelfde verhaal, ze waren gestopt met het verkopen. 

Dus ja, als dat al niet meer kan en je hebt zobizo de behoefte om te stoppen dan moet het wel lukken. 

Nu dus al weer sinds Vrijdag gestopt en het knalt er zoals vanouds weer lekker in. Gisteren-nacht slecht geslapen, de hele tijd om de 45 minuten wakker worden. Nu last van buikpijn, terwijl ik weet dat ik niets verkeerds heb gegeten en bij mijn weten ook niet ziek ben. Het is het monstertje dat zich aan het verzetten is. 

Voel me verder wel lekker eigenlijk. Niet heel veel last van dingen ofzo, niet opvliegerig, niet chagreinig o.i.d. Gaat wel goedkomen vandaag, we zullen zien wat morgen zal brengen.

Groeten,

Niek

 

afbeelding van Niek

Geplaatst door Niek op 19/06/2012 - 05:57

Lid sinds 08 apr 2011

Zo, eventjes de frustratie van me afschrijven, inmiddels 11:52. Al weer meer dan weer 5 uurtjes gewerkt. Talloze meetings gehad en nu eindelijk eventjes niets, tijd voor een peukie... NEE!!!!

Niet doen dus, liever even hier naartoe om het van me af te schrijven. Ik zal zo wel eens eventjes een cappucino voor mezelf maken ter vervanging van die peuk. 

Verder nu even niets te doen, officieel nu pauze, maar aangezien ik al een maand of drie ben gestopt met het eten van lunch heb ik daar nu niet echt de behoefte aan. wellicht dat dat de komende paar dagen gaat veranderen en dat ik meer zin ga hebben in eten, we zullen het zien.

Verder weinig te melden, de behoefte naar een peuk is voorbij, ik kan weer iets anders gaan dien, oh ja. Cappucino daar had ik zin in...

afbeelding van Niek

Geplaatst door Niek op 19/06/2012 - 07:34

Lid sinds 08 apr 2011

pfoeeh, half twee, heb ontzettend trek in een peukie... Niet doen natuurlijk, vandaar dat ik er hier maar even iets over vermeld. Altijd beter dan het op te roken...

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 19/06/2012 - 08:53

Lid sinds 31 jan 2012

Zet hem op Niek, die trek momenten gaan veel minder vaak komen en uiteindelijk weg en je hebt al 4 dagen de nicotine is uit je lijf....applaus!!!!

 

Je hersenen moeten nu leren dat pauze niet automatisch betekend roken want je rookt niet meer...pauze is nu....ontspanning...iets eten.....hier iets schrijven maar vooral leren dat het kan zonder sigaret.

 

Je kan het ! 

afbeelding van Niek

Geplaatst door Niek op 19/06/2012 - 09:00

Lid sinds 08 apr 2011

Mariejan,

Inderdaad al weer 4 dagen zonder nicotine en theoretisch zou het al weer uit mijn lijf moeten zijn. Nu komt het wat lastige geestelijke afkicken om dingen in je mond te stoppen en het wennen aan de schokreactie van je lichaam dat ie nu eens tijd heeft om schoon te worden. 

Verder heb ik op mijn werk niet echt pauzes ofzo, officieel heb ik ze wel. Maar ik neem ze vrijwel nooit omdat ik dan nog langer moet doorwerken om alles af te krijgen. Neem alleen af en toe kleine (voorheen rook-breaks) pauzes om even een rondje te lopen buiten en mijn gedachten even ergens anders op te zetten of op een andere manier tegen een situatie aan te kijken. Werkt ook wel lekker, alleen nu rook ik er dan niet bij.

afbeelding van Niek

Geplaatst door Niek op 19/06/2012 - 13:14

Lid sinds 08 apr 2011

Hey allemaal, eindelijk thuis na een lange dag op het werk. Tijd voor een pilsje en geen sigaretje. Vandaag niet heel veel last van gehad, een paar momentjes dat ik er behoefte aan had, maar voor de rest viel het reuze mee. Voor vanavond heb ik niet echt opties aangezien ik geen flauw idee heb waar ik nu peuken moet open en er ook niets in huis ligt. Dus voor vanavond zal het allemaal wel goed gaan. Nu maar hopen dat ik lekker kan slapen, morgen is er weer een dag met nieuwe uitdagingen, kom maar op!

afbeelding van Niek

Geplaatst door Niek op 20/06/2012 - 01:32

Lid sinds 08 apr 2011

Goedemorgen allemaal (of goeienacht als je het nu meteen al leest). Het is weer een nieuwe rook-vrije dag en het begon vannacht al lekker. Meerdere malen wakker geworden, gedroomd over roken en een buikpijn die continue aanhoudt. Je moet er wat voor over hebben om rookvrij door het leven te gaan, hoop dat het over een dagje of twee beter zal gaan.

Verder niet heel veel te melden, zit nu op dag 5 van het niet roken en het gaat allemaal redelijk goed. Vandaag nog geen drang gehad naar een sigaretje dus ik vermoed dat het zo wel een keer zal gaan komen. 

We zullen zien wat de dag zal brengen vandaag.

afbeelding van Niek

Geplaatst door Niek op 20/06/2012 - 03:36

Lid sinds 08 apr 2011

Oef, even zin in een sigaret... Niet doen Niek!!!

afbeelding van Pluk

Geplaatst door Pluk op 20/06/2012 - 08:34

Lid sinds 06 jun 2011

5 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Niek,  je gaat goed!

Gewoon doorbikkelen, het wordt vanzelf makkelijker....

afbeelding van Niek

Geplaatst door Niek op 20/06/2012 - 08:39

Lid sinds 08 apr 2011

Geachte mevrouw van de petteflet.

Ik weet dat het gemakkelijker gaat worden, been there, done that, got the T-shirt. Probleem is dat ik er nu weer opnieuw voorsta en de frustraties maar een beetje van me afschrijf. Dat gaat gemakkelijker dan even naar buiten om er toch maar eentje op te steken. 

Heb er nu ook wel weer zin in, maar denk dat ik maar eens een lekkere cappucino voor mezelf ga maken. Volgens Italiaanse etiquette is het niet behoorlijk om na 12 uur 's middags nog cappucino te drinken en zou ik een espresso moeten maken voor mezelf.  Maargoed ik woon ook niet in Italie, dus wat maakt het mij uit.

Jij ook veel plezier gewenst vandaag en ik hoop dat het een mooie dag voor ons allen word.

Groeten,

Niek

afbeelding van Pluk

Geplaatst door Pluk op 20/06/2012 - 08:46

Lid sinds 06 jun 2011

5 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Snap het helemaal hoor, ben ook al tig keer eerder gestopt.... Balen ook om te weten dat je al zoveel verder had kunnen zijn he. Maar goed, de aanhouder wint, dit keer gaan we het gewoon redden.

 

Je bent Nederlander en hier is het nog lang geen 12 uur, dus neem maar lekker een cappuccino wink

afbeelding van Niek

Geplaatst door Niek op 20/06/2012 - 09:10

Lid sinds 08 apr 2011

Probleem is echter dat ik niet in Nederland woon en het hier al reeds 3uur 's middags is. Mijn Italiaanse collega loopt al weer zuchtend naar me toe als ik een cappucino probeer te maken en legt me voor de zoveelste keer uit dat ik espresso moet drinken na de middag. 

Agja, dagelijkse beslommeringen houden je gedachte in ieder geval van die sigaret af en dat is ook wel prettig te noemen.

Jij bent wel goed bezig Pluk, 2 maanden, dan zit je al echt in het gevoel dat je alles weer perfect ruikt, geen problemen hebt met ademen, niet teveel drang meer hebt naar een peukie etc...

afbeelding van Christine

Geplaatst door Christine op 20/06/2012 - 16:02

Lid sinds 17 sep 2011

Hoi Niek,

 

je motiveert jezelf goed zeg!!

lijkt me prima zoals je ermee omgaat.

Niks mis met een cappucino als dat het roken tegenhoudt.

Gewoon doorzetten en volhouden,

het forum kan je geweldig helpen en motiveren.

Mij heeft het er doorheen gesleept, daar ben ik van overtuigd.

En nog heb ik het nodig, niet zo heftig maar toch...

Ik hoop voor je dat het je gaat lukken!!

 

Christine

 

 

afbeelding van Niek

Geplaatst door Niek op 21/06/2012 - 01:31

Lid sinds 08 apr 2011

Hey Christine, 

Bedankt voor je bemoedigende woorden, die kan ik altijd goed gebruiken. Wellicht niet vandaag want ik voel me kiplekker vandaag, maar wellicht dat ik je woorden over een dag of twee goed kan gebruiken. 

Vannacht eindelijk eens een keer goed geslapen, niet meer wakker geworden tussendoor en mijn buikpijn lijkt ook verleden tijd. Dat klinkt dus allemaal wel goed, hopelijk blijft het vandaag zo goed doorgaan, heb er in ieder geval nog geen last van gehad. Een paar keer een moment gehad van, oh ja, nu kan ik wel even een peukie roken of: hey, hier kan je sigaretten kopen enz. Maar nog niets zeurderigs gehad tot nu toe, dus dat gaat allemaal goed!

Nog twee daagjes werken en dan is het al weer weekend. Als er wel iets gemakkelijks is voor mij, dan is het het weekend wel, aangezien ik dan meestal geen tijd heb om te roken en ook niet in aanraking kom met rokende mensen. (was uit mijn sociale omgeving the last man standing, op mijn werk echter bij lange na niet)

Zo, nu maar weer eens aan het werk gaan. Allemaal alvast een fijne Donderdag gewenst en veel plezier van het weekend!

afbeelding van Niek

Geplaatst door Niek op 22/06/2012 - 07:24

Lid sinds 08 apr 2011

Het lastigste uit het leven van een expat (zoals ik) is dat je een aardig eind ver weg van je familie kunt wonen. Als er dan familieproblemen zijn is het lastig om hier mee om te gaan. Vanmorgen om 4 uur 's morgens had ik mijn vader aan de lijn die mij informeerde dat mijn oma was overleden. OEF. Uiteraard als kersverse ex-roker gaat je eerste gedachte uit dat je wel een sigaretje lust om even bij te komen. (ben er achter gekomen dat een lekkere Balvenie (14year old Gold Cask) ook de boodschap overbrengt)

Gelukkig is er een clausule in mijn contract hier dat mijn werkgever de kosten op zich neemt mocht er iets dergelijks overkomen. Alleen het zijn niet alleen de kosten om naar Nederland te komen, het is de traagheid van het systeem hier in Brunei dat mij belet een ticket te boeken voor aanstaande maandag. Schiet geen ruk op en daar raak ik meer van in de stress (Niet Roken Niek !!!) dan het feit dat ik volgende week allerlei belangrijke afspraken moet afzeggen en vanuit Nederland dan maar moet gaan werken om niet teveel achter op schema te komen. 

Anyway, een hoop te doen hier en dat is gelijk het voordeel aangezien ik nu geen tijd of behoefte heb om te roken!!! Win-Win situatie dacht ik zo...

afbeelding van Christine

Geplaatst door Christine op 22/06/2012 - 07:47

Lid sinds 17 sep 2011

Veel sterkte met alles Niek!!

Drukte geeft afleiding.

Volhouden hoor!

 

 

Reactie toevoegen