Nieuwe poging

Geplaatst door Sientje1963 op 08/01/2013 - 20:13

Lid sinds 08 jan 2013

Hallo allemaal,

Ik ben op 4 december gestopt met roken met behulp van pleisters. Ik moest geopereerd worden en had geen zin in de stress van het moeten roken terwijl je net geopereerd bent. Daarbij had ik al helemaal geen zin om in de kou te moeten staan voor dat sigaretje.

Dit is mij 3 weken lang heel goed afgegaan en lichamelijk gezien eigenlijk beter dan ik zelf verwachtte maar...

Na 3 weken kreeg ik plotseling last van paniekaanvallen en gigantische huilbuien. Ik zag het niet meer zitten en miste mijn "vriendje" na 40 jaar roken verschrikkelijk. Realiseerde me nu pas dat dat sigaretje mijn enige houvast is geweest vanaf mijn 9e. Triest maar waar. Ik ben weer begonnen om rust voor mezelf te creeeren want het werd mij allemaal teveel. Er gebeurde teveel tegelijk.

Balen doe ik er stevig van want ik vond het niet roken veel fijner. Ik weet nu in ieder geval zeker dat het roken "tussen mijn oren" zit en ben nu bezig om ook emotioneel afscheid van dat "vriendje" te nemen wat niet van de ene op de andere dag gaat. Ik wil in ieder geval weer zover zijn als ik eind februari/begin maart weer geopereerd moet worden en er dan definitief mee stoppen.

Zijn er mensen op dit forum die ook paniekaanvallen hebben gehad na het stoppen met roken? En zo ja, hoe hebben zij dit probleem opgelost cq aangepakt?

Geplaatst door Bobby (niet gecontroleerd) op 09/01/2013 - 14:41

Lid sinds

Hallo Sientje,

Ik heb geen oplossing voor je maar het lijkt mij het verstandigste als je even bij je huisarts langs gaat en advies vraagt. Misschien is het voor jou beter om te stoppen met behulp van champix dat heeft behalve bij mij ook bij heel veel anderen heel goed gewerkt.

Verder weet ik niet of het tussen je oren zit Sientje, iedereen ondergaat een ervaring anders en gaat er anders mee om.

 

Ik weet wel dat het gewoon heel erg moeilijk is maar het is zeker wel te doen. Een forum kan een hele goede nieuwe vriend voor je zijn.

Veel succes met alles.

 

Groetjes

Bobby

 

Reactie toevoegen