Nog ééntje dan, echt de laatste!

Het grote gevaar van mensen, die gestopt zijn met roken is het na een tijdje de neiging krijgen toch één sigaret te roken. Dat moment kan zich al voordoen na een week gestopt te zijn met roken, maar het komt ook vaak pas na drie maanden voor.

Dat is namelijk het moment waarop je van alle ontwenningsverschijnselen al verlost bent en in principe een niet-roker bent geworden. Laat je niet in de verleiding brengen door jezelf of door iemand anders om toch één sigaret te roken als je gestopt bent met roken.

Toch een sigaret gerookt

Bent u gestopt met roken en hebt u toch een sigaret gerookt? Dan komt het gevaar om de hoek kijken dat het verlangen naar nicotine weer meteen sterk wordt. Jij moet dan zo sterk zijn om daar niet aan toe te geven. Prent jezelf ook niet in dat het stoppen met roken nu is mislukt en dat het dus niet uitmaakt om er nog één op te steken. Je kunt altijd met de valkuil van toch een sigaret roken geconfronteerd worden. Denk dan na en wees je bewust van het feit dat je een niet roker bent. Een sigaret roken, kan echt direct weer leiden tot een rookverslaving. Maak jezelf in elk geval geen verwijten en beschouw het moment als een leermoment voor de toekomst. Wees je bewust van het feit waarom je één sigaret hebt gerookt, terwijl je gestopt bent met roken. Dan zul je beter voorbereid zijn op een volgend moment, want de kans is groot dat er zich opnieuw eenzelfde situatie zal voordoen.

Geen sigaret meer roken

Als je bent gestopt met roken en je hebt het al langere tijd volgehouden mag je trots zijn op jezelf. Je kunt echter ook te trots worden op jezelf en uit nieuwsgierigheid toch een sigaretje te roken. Je bent immers toch gestopt en kunt het dus wel aan om een sigaretje te roken. Niet dus. Trap niet in deze valkuil als je gestopt bent met roken om dan toch één sigaret te roken. Ook niet om te proberen. Je bent namelijk een niet-roker.

Hulp nodig bij het definitief stoppen? Lees eens over de "Gemakkelijk stoppen met roken methode" van Eric Eraly. Misschien wel precies de juiste methode voor jou om voor eens en altijd van het roken af te komen.

Reactie toevoegen