Nog een dikke dag....

afbeelding van de leon

Geplaatst door de leon op 19/08/2019 - 23:27

Lid sinds 23 apr 2008

19 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

....en dan is het 15 jaar geleden dat ik gestopt ben, succesvol. Wilde het even melden wink .
Verder hoop ik dat iemand wat aan mijn woorden heeft. Plak de tekst ook nog maar even hier.

15 Jaar geleden was iksop.nl ook één van de fora waar ik op kwam. Het ging er toen op momenten ook wel heftig aan toe hier. Behoorlijk overspannen soms / overspannen types ook maar dat had ook wel zijn gein eigenlijk. laughDe heftige situaties op iksop.nl toentertijd zal Pepim wel kunnen beamen. Denk niet dat dat nu nog zo is hier. Kom hier eigenlijk maar 1 keer per jaar nog om te melden dat stoppen met roken mogelijk is. Echt.
Ik denk zelfs dat stoppen nu 'gemakkelijker' is. Roken is nu -sociaal gezien- niet meer zo'n aanvaarde gewoonte. Het wordt op steeds meer plekken onmogelijk gemaakt en ook nog eens onbetaalbaar. En....ondersteuning vanuit overheidswege om te stoppen wordt ook steeds meer doorgevoerd. 3 Redenen om er maar eens goed over na te denken om te stoppen. 15 Jaar geleden speelde dat niet echt en moest je de hulp zoeken op o.a. fora.

Wat blijft is dat je van een heel lastige verslaving af moet zien te komen. En dat gaat lukken. Velen gingen je voor en bij hen is het ook gelukt. Dus waarom niet bij jou?
Mensen die janken dat ze het moeilijk hebben en dat ze het niet volhouden, ik kan daar maar één ding van zeggen, rook gewoon lekker door...het gaat je niet lukken. Bespaar jezelf dat leed. Pleisters plakken, pillen en kauwgum....het zijn middelen om je te ondersteunen maar jij moet zelf flink aan de bak. En wel in je bovenkamer welteverstaan. Je gaat een lastige psychologische strijd aan met jezelf en dat gaat een tijd duren. Maar weet jij je motivatie tot tophoogte op te krikken en -dit klinkt misschien gek- ga jij die strijd met jezelf winnen, dan heb je dus gewonnen en is de kans van slagen groot. In plaats van te janken dat je het zo moeilijk hebt, kan je beter proberen anderen te motiveren met peptalk. Het motiveert jou alleen nog maar meer als je merkt dat je een ander geholpen hebt met jouw woorden. Probeer maar...
Kan er nog veel meer over zeggen maar doe dat niet. 't Is simpel...je stopt of je stopt niet. Het is maar wat jij wilt. Met het eerste wens ik je veel succes!

Beste rokerdjes, paf lekker door of stop ermee. De keus is aan jou. Tot volgend jaar, zou ik zeggen. Salute

afbeelding van stoffie

Geplaatst door stoffie op 20/08/2019 - 08:54

Lid sinds 27 dec 2015

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

deleon van harte gefeliciteerd met je 15 jaar gestopt ! 

                       

maak er een gezellig feestje van , je verdiendt het  !

Geplaatst door Wimke op 29/02/2020 - 17:24

Lid sinds 29 feb 2020

4 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Bedankt voor je reactie! Ik ben weer wakker geschud ,Ipv zielig zijn.

Reactie toevoegen