Nog maar een keer...

afbeelding van Liberté13

Geplaatst door Liberté13 op 26/01/2015 - 23:09

Lid sinds 24 mrt 2009

3 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo allemaal,
Waarschijnlijk weten de meeste mensen hier op het forum wie ik ben... Ooit gestart hier bij de Maartse Bende (2009), daarna om de zoveel weken/maanden wel een keer gestopt en weer begonnen (Oktober Toko, Meistoppers, Jammies, Pax Augusta...).
De beginperiode heb ik meestal nauwelijks moeite met het stoppen. De ellende begint gewoonlijk na maanden... Snap er niks van. Hoe kun je nu zo gemakkelijk stoppen om vervolgens na maanden een terugval te krijgen en gewoon weer te gaan roken.
Als ik terug kijk naar al die stoppogingen dan ging het meestal mis na een feestje, drank in het spel dus... Maar vraag ik me dan af, kan ik dan nooit meer een wijntje drinken als ik niet meer wil roken???
Mijn gezondheid speelt natuurlijk ook mee. Ik heb een spierziekte en kanker. Je zou zeggen alle redenen om te stoppen. Maar toen ik 7 jaar met heel veel moeite gestopt was en hoorde dat ik kanker had, dacht ik 'ach als ik toch dood ga kan ik net zo goed roken'. En toen ben ik weer begonnen en rookte nu meer dan ooit. Heel stom maar dat was op dat moment mijn reactie. Aangezien ik nog steeds leef (tegen de verwachting van oom dokter in), leek het me een goed moment om toch maar weer te stoppen. En hopelijk deze keer voorgoed!
Oh ja, ik ben Marlies13, 54 jaar, getrouwd met een schat van een man en al een paar jaar in de WAO door mijn spierziekte. Bekijk ondanks alles het leven van de zonnige kant en kan gelukkig positief zijn en genieten van ieder moment.
Deze keer gestopt op 4 januari (na de feestelijkheden, zodat drank in ieder geval deze keer niet mijn besluit om te stoppen tegen kan werken).

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 27/01/2015 - 12:13

Lid sinds 22 okt 2014

Hallo Marlies, Wat een verhaal vertel je daar. Dat is niet niks. In ieder geval vind ik het leuk om kennis met je te maken en iets meer van je te weten dan alleen je naam smiley.   Als ik je verhaal lees heb ik niet de indruk dat het je gemakkelijk is afgegaan dat stoppen. Na zeven jaar met moeite erdoor en dan toch weer roken. Jammer.. maar wel steen goed dat je zeven jaar vol hebt gehouden.  En Je leeft nog gelukkig! Succes!

 

 

Geplaatst door Tommy55 op 27/01/2015 - 12:19

Lid sinds 14 dec 2014

Goed hoor Marlies dat je de draad weer hebt opgepakt. phoe wat een levens verhaal. Ik hoop dat je nog heel lang hier mag blijven komen en zet hem op, je hebt al eerder bewezen dat je het kunt.

succes Gerda.

afbeelding van Oehoe

Geplaatst door Oehoe op 01/02/2015 - 14:16

Lid sinds 10 nov 2008

15 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Succes, Marlies. Zet 'm op.

Geplaatst door Lummel op 16/02/2015 - 20:34

Lid sinds 16 feb 2015

Indrukwekkend verhaal, ook herkenbaar. Ik wens je veel sterkte en succes! Petje af voor je besluit... Stoppen met roken is een heel goede keuze van je!

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 16/02/2015 - 23:37

Lid sinds 17 jul 2008

16 jaar 4 dagen geleden gestopt met Champix.

Hoi Marlies,

Zo nu en dan kom je weer eens een oude bekende tegen.
Meestal een teken dat de stop(poging) niet is gelukt, en dat is minder leuk.

Alhoewel het wel begrijpelijk is dat je na al die deprimerende berichten weer naar de sigaret grijpt, maak je het alleen maar erger voor jezelf en je omgeving. Bovendien zijn er veel leukere drugs, als je zonodig als verslaafde verder wilt ?
En weer eerlijk, die ga je ook niet nemen bij een feest of alcohol.

Zelf heb ik indertijd besloten om nooit weer een sigaret op te steken, wat er ook zo gebeuren. Ook als ik een ernstige ziekte zou krijgen, wil ik niet dat mijn vrouw en/of  verzorgenden een naar nicotine stinkende man ruiken in deze (laatste) fase. 

Nee het BESLUIT stond indertijd vast (na een paar mislukte pogingen). En zodra je echt een 100% besluit hebt genomen wordt het een stuk makkelijker. Ik heb geen feest gemist en toch behoorlijk ruig geleefd, maar ZONDER sigaret.

In ieder geval alle liefs en succes deze keer,

,

afbeelding van Liberté13

Geplaatst door marlies13 op 20/02/2015 - 19:03

Lid sinds 24 mrt 2009

3 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Heej Arjen,

Wat leuk om iets van jou te horen. Waren we indertijd niet samen gestopt bij de Maartse Bende 2009? Volgens mij ben je dan een van de weinige uit die tijd die het niet opgegeven heeft.

Mooie profielfoto trouwens... zit je tegenwoordig op de Noordpool? crying Geen wonder dan dat je niet rookt. Hooguit gerookte vis denk ik.

Lieve mensen, allemaal reuze bedankt voor de bemoedigende reacties! Dat doet goed. 

xxx

 Marlies heart

 

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 20/02/2015 - 23:26

Lid sinds 17 jul 2008

16 jaar 4 dagen geleden gestopt met Champix.

Hoi Marlies,

Niet de Noordpool, maar ergens bij de Noordkaap. Dit jaar een tripje, wat we 33 jaar gelden met de tent hebben gemaakt, overgedaan met onze camper. Toen nog een expeditie, en nu meer een tour tocht. 
Een totaal andere ervaring, maar beide reizen waren erg leuk.

Van de 20-30 stoppers van juli 2008 was ik de enige die is overgebleven. Gelukkig is Sandra (Sanquiro) weer opnieuw gestopt en nu ook al 3 jaar rookvrij. We zijn dus met z'n tweetjes nu.
Stoppen is dus hard werken, en pas toen mijn eigen gezondheid op het spel stond ging de knop pas om. 

Ben trouwens gek op gerookte vis!
Komt goed uit, want na het stoppen met roken ben ik ook begonnen met afvallen. Eigenlijk ook de knop eens omzetten net zoals bij roken. Jezelf eens afvragen hoe je oud wilt worden en wat je daarvoor moet doen en laten. En eigenlijk geldt voor beide (verslavingen) dat je het niet mist als je het een tijdje doet. Ik voel me tenminste een stuk vitter met 20 kg minder en ben ook een tevredener.
Gewoon minder snoepen, koekjes, suiker, . . nou ja eigenlijk weet je zelf natuurlijk ook wel wat gezond is en wat niet, daar heb je geen dieet voor nodig.
Veel van de vermijdbare ouderdomskwalen en ziekten gaan dan ook hopelijk aan mij voorbij. Voor 70% heb je dat zelf in de hand en die andere 30% overkomt je en daar kun je helaas weinig aan doen.
Dat besef komt kennelijk pas echt door als je wat ouder begint te worden, en wat meer gaat nadenken en filosoferen over dingen die je nog wilt doen en belangrijk vindt. En dan is een gezond lichaam natuurlijk wel makkelijk.

Helaas heb jij last van die 30% ziektes die je overkomen, maar gelukkig ga je daar positief mee om, al zal dat niet altijd meevallen denk ik. Hoe dan ook, ook met beperkingen zijn er nog ontzettend veel leuke dingen te doen. Ik laat me er dan ook niet door uit het veld slaan en jij ook niet zo te horen.

Groetjes, 

Reactie toevoegen