Nog wat hobbels.

Geplaatst door AndreW op 09/03/2013 - 12:01

Lid sinds 09 mrt 2013

Beste mede-stoppers,

 

Ondanks dat ik alweer bijna 50 dagen gestopt ben met roken, merk ik dat er soms nog wel wat dieptepuntjes zijn en dat de verleiding blijft bestaan. Ik heb zelf vanaf mijn 13e constant gerookt en ben nu 32, dus dat is een aardige aanslag op mijn lichaam. Maar goed in mijn geval licht er vaderschap in het verschiet en dat is een ontzettend goede motivatie.

 

De reden dat ik toch op dit forum kruip is enerzijds omdat ik merk dat er toch nog vaak wat moeilijke momenten zijn, zeker als het gaat om stress. En aangezien ik momenteel zowel qua werk en privé veel onrust heb ( c'est la vie) is het zaak dat ik dat goed in de smiezen blijf houden en niet denk dat één sigaretje geen kwaad kan. 

 

Anderzijds hoop ik dat met het delen van mijn ervaring, successen en moeilijkheden anderen op weg kan helpen of over de hobbels die op de weg liggen.

 

Mijn grootste tip is wellicht een cliché, maar inzien dat je werkelijk op alle fronten verSLAAFd bent is een goede start naar weer de baas worden. :)

 

Succes iedereen.

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 09/03/2013 - 14:59

Lid sinds 14 aug 2012

11 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

André, 

Welkom op het forum en wat vreselijk leuk dat je vader gaat worden en natuurlijk is dat de juiste motivatie want je wilt je  kind het goede voorbeeld geven.

Ben zo blij dat ik dit forum op het juiste moment heb gevonden want een schop onder mijn kont had ik wel af en toe nodig vooral in het begin en het maakte niet uit dat het een virtuele schop was maar die kanjers hier hebben mij er wel doorheen gesleept.Want echt verslaafd was ik zeker want anders blijf je geen 34 jaar doorpaffen!!

Wens je heel veel succes toe en geniet van het toekomstig vaderschap !

 

 

afbeelding van koud kippetje

Geplaatst door koud kippetje op 10/03/2013 - 09:08

Lid sinds 09 mrt 2013

11 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Houd vol Andrew!

Voor mij is vaderschap eigenlijk ook de doorslaggevende reden.

Toen ik begon met roken was ik 13.

Mijn zoontje wordt volgend jaar 13 en gaat naar de middelbare school. Onlangs hebben we aantal open dagen van nieuwe scholen bezocht en ik zag 'm daar vol belangstelling (bijna likkenbaardend) naar een groepje rokers kijken dus ik voel de bui al hangen en besef dat ik al zijn hele leven een verkeerd voorbeeld geef door zichtbaar en duidelijk te genieten van het roken . Ik zag dat ie op zn Ipad ook het plaatje van een pakje marlboro heeft als screensaver dus dat gaat niet de goede kant op.

Mijn dochter van 10 zit nu in de ijdele fase en gaf onlangs een felle opmerking na het snuffellen aan een haarlok: Door jouw stinkt mijn haar en gaf me een dodelijke en onvergevelijke blik zoals alleen meisjes van 10 dat kunnen.....

De jongste van 4 was de enige die het gister opgevallen was dat ik niet meer rookte en toen ik haar naar bed bracht zei ze dat ze het eigenlijk wel zielig vond voor papa........de lieverd!

Hoe dan ook , ik ga er echt voor en hoop dat jij het ook vol houd, voor jouw lijkt me dit ook het ideale moment om te stoppen (als die al bestaat) zeker wat gezondheid betreft, je zult je energie straks hard nodig hebben en financieel levert het stoppen natuurlijk ook een leuk zakcentje op.

 

Veel succes!

 

 

 

Reactie toevoegen