November stoppers 2017

afbeelding van Redaktie

Geplaatst door Redaktie op 31/10/2017 - 14:13

Lid sinds 06 nov 2015

7 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ben jij ook gestopt in november 2017 of van plan dit te doen deze maand? Sluit je dan hier aan bij deze maanclub en help elkaar als je er even doorheen zit. Samen stoppen maakt de slagingskans vele malen groter!

Dit is het maandlijstje van de november 2017 sToppers

Hiermee kom je overigens niet automatisch op de hieplijst, wil je ook op de hieplijst staan,
stuur dan een mailtje met je nick (gebruikersnaam) en stopdatum naar [email protected] of [email protected]

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Mysc op 31/10/2017 - 16:13

Lid sinds 31 okt 2017

1 week 1 uur geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik moet me nog netjes voorstellen, maar morgen wordt mijn eerste echt rookvrije dag :) 
Ik zit nu op de 5e dag tabex, en omdat mijn pakje nog niet leeg was (snap niet hoe ik zo veel rookte voordat ik met tabex begon, waar haalde ik de tijd vandaan?) vanmorgen nog gerookt, maar niet eens omdat ik wilde roken maar meer omdat ik het zonde vond om ze zomaar weg te gooien. Uiteindelijk toch gedaan want ik vond de reden echt heel stom. beter weggooien dan mijn lichaam nog verder vervuilen en de verslaving voeren.. 
Nu bewapend met een pak drop en pepermunt, mijn blog als optie, schilderspullen en een to do kluslijst moet het echt een keer lukken. Herstel, het lukt punt.
:)

afbeelding van musti

Geplaatst door musti op 31/10/2017 - 17:46

Lid sinds 04 aug 2017

3 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Oh haha ik had je al geschreven bij je voorstel topic nu zie ik pas dat je in november zit. Nogmaals hallo dan maar, en ik hoop dat zich nog heel veel verse novemberstoppers bij je aansluiten :-)

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Mysc op 17/11/2017 - 11:41

Lid sinds 31 okt 2017

1 week 1 uur geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik ook! Alhoewel ik ook wel goed ben in tegen mezelf te praten :P

Geplaatst door Peter 1963 (niet gecontroleerd) op 31/10/2017 - 20:31

Lid sinds

Ik wens je heel veel succes. Die tabex helpt goed tegen de nicotineverslaving. Het belangrijkste is dat je wilt stoppen. Zonder dat helpt geen enkel hulpmiddel. Ik wens je heel veel succes. Er komen zeker andere stoppers bij hoor, al kan het nog even duren. Op 2 januari ben jij al lekker 2 maanden gestopt. Ik wens je heel veel succes

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Mysc op 31/10/2017 - 22:35

Lid sinds 31 okt 2017

1 week 1 uur geleden gestopt met Cold Turkey.

Dank je Peter!
Ik merk echt heel erg het verschil tussen de methodes nu
Pleisters voelt bij mij aan als een soort antidepressiva die ik ooit heb gehad. Ik doe NIETS meer, hang op de bank, staar voor me uit en voel niks.. geen dips en geen blijheid.. ik besta gewoon niet meer. Dus 1 keer en nooit meer. (Overigens heeft mijn vriend dezelfde reactie, alleen heeft hij het niet door dat hij niet meer bereikbaar is)
Champix, na 5 dagen lag ik huilend onder mijn bureau, was dood en dood ongelukkig (maar ik rookte niet... )
Mijn vriend op champix, drama... woedeaanvallen, kort lontje.. echt niet leuk meer (niet tegelijkertijd overigens, ik heb het eerst geprobeerd en hij een half jaar later) - op een gegeven moment afgebouwd en met tryptofaan en andere serotonine stabilisators weer recht gekregen (wel 6 maanden geduurd... en stoppen met roken ho maar, hij rookte er gewoon bovenop - want al het verstand en redelijkheid was de deur uit, logisch als je leest wat het met je kan doen als je er vatbaar voor bent... )
Cold turkey was de makkelijkere optie, maar wel met grote dips (niet zo diep als op champix)
Tabex daarintegen... ik voel dat ik het lastig heb hoor, echt wel... er zijn momenten dat de verslaving echt keihard in mijn oor schreeuwt. Maar het grote verschil is dat ik me bewust ben dat het de verslaving is. Ook het korte lontje is er af en toe, maar kan er meteen van af stappen ipv mijn gelijk in mijn woede te willen halen - oops sorry! verslaving... - sterker nog, ik had gister MET roken een veel korter lontje (zo ook mijn vriend, samen stoppen met tabex, hoe romantisch!)
Dus ja ik heb alle afkickverschijnselen, maar ik ben in staat het junky gedrag tegen te houden en positief te blijven, want ik voel dat ik aan het stoppen ben (meteen op de eerste dag al), en dat vind ik ergens wel een lekker gevoel (?? ik ben een rare...)

afbeelding van Peter-chess

Geplaatst door Peter-chess op 01/11/2017 - 00:23

Lid sinds 29 feb 2016

3 jaar 1 week geleden gestopt met Cold Turkey.

Ja, ik heb in het verleden ook Zyban en Champix gebruikt. De Zyban wordt volgens mij niet meer voorgeschreven, de champix wel. Heel veel mensen hebben er baat bij maar ik herken me in jouw beschreven klachten. Tabex kende ik niet totdat ik hier weer inlog de in oktober. Ik lees veel enthousiaste verhalen dus het lijkt me een goede keus. Maar het blijft een hulpmiddel. Het belangrijkste is dat je echt wilt. Na 24 uur is alle koolmonoxide uit je lichaam. Na 5 dagen alle nicotine en dan ben je verlost. Daarna moet je je mindset veranderen om je psychische verslaving aan te pakken. Probeer blij te zijn dat je niet meer rookt in plaats van dat je zegt dat je je vriendjes Nico en Tine mist. Dat zijn geen echte vrienden. Ze zeggen steeds dat je niet moet zeuren en er gewoon beter nog wel eentje op kunt steken. Maar ze maken je alleen maar ziek. Stel doelen zoals de eerste dag, de eerste week en dan de eerste maand. Denk aan hoe ver je al bent op 1 januari. Voor je het weet is het zover.. Ik wens je heel veel sterkte!!

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Mysc op 01/11/2017 - 11:58

Lid sinds 31 okt 2017

1 week 1 uur geleden gestopt met Cold Turkey.

Het is 1 november mensen!! Tijd om te stoppen!! :D Ik mag nu al zeggen dat ik op 15 minuten na al 
22 uur gestopt ben!! Joechei! 

Dank je wel Peter (zelfde peter als 1963 hierboven?) 
Ja denk dat Tabex bij mij zeker de juiste keuze is geweest :) Enne ook vriendlief is er toch echt wel beter aan toe met. Normaal heeft hij een ochtendhumeur om op te schieten.. (en veel roken om "tot zichzelf te komen") en nu was hij idd ook een beetje hum en op de vraag "hoe gaat het met je" was het eerst een soort van grommel maar toen een "hmm nee niet helemaal lekker idd" nou dat zijn al 5 woorden meer dan hij normaal zou antwoorden. Maar een half uur later zaten we samen om een of ander bericht te lachen - dusse.. ja fijn :) 

 

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Mysc op 01/11/2017 - 21:47

Lid sinds 31 okt 2017

1 week 1 uur geleden gestopt met Cold Turkey.

1 dag en 7.5 uur gestopt! 31.5 uur zonder stinkstok! whooohoo 
Heb het ook op fb gezet, lijstje hulplijntjes zijn weer uitgebreid, mensen zijn toch wel echt ondersteundend ook al is het de 2e poging in 2 jaar tijd. Fijn :)

Heb vandaag 1 echt lastig moment gehad, zonder sigaret ook al lastig genoeg maar oh wat wilde ik op dat moment roken zeg.. heb gelukkig een vriend die even hardop wilde meedenken over dat een sigaret de situatie vooral moeilijker gaat maken voor mij (en ons uiteindelijk). 

Heb alleen ook duidelijk last van mijn adhd kant nu, ben een stuiterbal ondanks mijn medicatie, maar dat is niet zo heel erg - beter dit dan wat ik vorige week had... met roken in de ruzies.. 
We zijn het er wel over eens, dat roken is voor ons geen optie

Geplaatst door Mk (niet gecontroleerd) op 02/11/2017 - 15:23

Lid sinds

Zo 31 okt Laatste sigaret gerookt 

Dus nu al bijna 2 dagen gestopt 

Vanacht bijna niet geslapen zweten niet in diepe slaap kunnen komen veel eetlust zweverig gevoel 

Herkennen jullie dit 

 

 

 

 

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Mysc op 02/11/2017 - 16:02

Lid sinds 31 okt 2017

1 week 1 uur geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi MK,
Welkom hier! Wat goed dat je gestopt bent zeg!! Alleen de stap al verdient een schouderklop! Ik herken vooral het slapen, maar daar heb ik sowieso toch wel last van (mijn hele leven al... in slaap komen en doorslapen) dus daar neem ik melatonine voor. Dan word ik wel wakker tussendoor maar slaap wel goed in die blokken en dat is voor mijn mentale stabiliteit echt wel nodig. 
Het eetlust ding ja klopt het is alsof je nicotine hunkering nog meer oproept dan alleen maar die sigaret, dus ik heb een hele hoop zuigsnoepjes (en dan zuigen en niet bijten want dat werkt niet haha) en pepermuntjes en drop (laurierdrop is een fijne om de sigarettrek weg te krijgen). Verder gewoon blijven eten op de tijden die je at, en gezonde snacks voor 's avonds in huis halen (en daar mag dan best wel een lekker dipje bij, het hoeft niet allemaal somber enzo) en gezonde snacks zijn nu echt zoveel lekkerder want smaak doet echt BOEM ineens na 3 dagen.. dus gewoon op onderzoek uit op de groenten en fruit afdeling :D
Had vandaag een spiegelei met kaas en champs op brood... jaaaaaaaaaammmm lekker zeg!! En zolang de goede nasmaak (ipv een asbak)

Zweverig, je krijgt meer zuurstof? (Denk ik in al mijn logica...) dus dat is even wennen voor het brein.. 
Het zweten is goed, lekker afvalstoffen uit je lichaam kwijt raken, heel vervelend dat wel, maar neem iets van een nat doekje (goed uitwringen natuurlijk) mee en als je dan wakker wordt kun je even lekker over je hoofd en onder je armen door gaan. Lucht op en voelt echt fijn. 

En al die klachten gaan over!! 
Ben je met hulpmiddelen gestopt of helemaal cold turkey? 

Hang in there!!! 

afbeelding van musti

Geplaatst door musti op 02/11/2017 - 18:03

Lid sinds 04 aug 2017

3 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Mk, super, al bijna 2 dagen!
Al jouw klachten herken ik zeker, de eerste 3 dagen was het drama bij mij :-(
Heel duizelig licht in je hoofd, wazig zicht, voelde me echt raar. Maar na 3 dagen was dat weg,denk ook dat het komt doordat je lichaam ineens moet wennen aan al die frisse lucht die ineens je longen binnen stroomt. Wat kan helpen is ademhalingsoefeningen, ik had daar veel aan. Als roker ben je gewend heel diep in te ademen (om zoveel mogelijk vam die smerige nicotine binnen te krijgen haha) en juist te weinig uit. Ingewikkeld vrrhaal maar gevolg is dan dat je te weinig koolstofdioxide in je hebt, en wel veel zuurstof maar daar niks mee kan (je cellen en spieren kunnen t niet opnemen). Beter ademen brengt dat weer in balans,en je wordt er ook nog es lekker rustig van:-)
Probeer maar es, 4 tellen in 6 uit, even vasthouden, weer 4 in,6 uit etc.
Volhouden hoor je gaat goed,en je zult zien.. de nare ontwenningsverschijnselen worden snel minder en de voordelen ga je merken!

Geplaatst door Lizzy100 op 04/11/2017 - 08:37

Lid sinds 01 nov 2017

2 jaar 11 maanden geleden gestopt met Zyban.

Hi is het goed als ik me aansluit bij november? Eigenlijk eind oktober maar doordat er zoveel zijn daar die meedoen aan stoptober is het verschil in tijd daarmee groter dan bij jullie..

Ik ben gestopt met behulp van zyban, en het heeft me echt door de eerste week geholpen maar verder voelt de zyban helemaal niet goed. Nu dus afbouwen naar om de dag op aanraden arts en verder dus proberen vol te houden zonder. Het hielp wel tegen de drang om te roken..

Hopelijk wordt het snel makkelijker want de verleiding om een sigaret op te steken is echt groot...

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Mysc op 04/11/2017 - 10:11

Lid sinds 31 okt 2017

1 week 1 uur geleden gestopt met Cold Turkey.

Jaaa!! Zeker weten! Gezellig dat je hier mee komt stoppen! Hoe meer zielen hoe meer afkickvreugd! 
Ja die moeilijke momenten he, pfoei... heb je je triggers al opgeschreven? Dat hielp bij mij heel erg, vooral omdat die triggers eigenlijk allemaal een thema hebben waar je aan moet werken. 
Bijv bij koffie om me te ontspannen -> zonder sigaret ontspannen - ademhalingsoefeningen of bepaalde muziek waarbij je kan wegdromen. Iets waarbij je je hersenen kan omscholen zeg maar. 
Niet ontlopen maar juist meteen aanpakken, dan is het later echt een stuk makkelijker met Nee zeggen als er ineens onverwacht een sigaret aanbiedt bij een trigger.

Ik heb vooral slechte ervaringen met Champix en dat zit volgens mij in de zelfde hoek, dus eigenlijk goed van je dat je het al zo snel afbouwt. De gevolgen ervan als het voor jou zoveel bijwerkingen heeft duren echt lang voordat je lichaam na de afbouw weer in balans komt.

En je hoeft hier niet bang te zijn om zwak gevonden te worden, of hulpbehoevend. Lukt het even niet, zit je hoofd teveel bij de sigaret (puzzelhoekje is een aanrader! Kladblok naast je en lekker puzzelen, dan heb je ook meteen de focus van dat ding af.. *oeh sudoku boekjes kopen vanmiddag!*)
Wil je NU naar de winkel lopen geef jezelf nog een kans en trek om acute hulp aan de forumbel 
Hier kan natuurlijk ook, maar kans dat mensen dit topic net niet snel genoeg zullen openen.. 

Ha mijn bizarre dromen zijn eindelijk om geslagen in nachtmerries (vond het al raar dat dat stukje er niet bij zou zitten). Dus zit mooi op schema, ook het steeds wakker worden, en honger hebben (niet erg voor mij, ben een van de weinigen die echt aan moet komen, vanaf kinds af aan al problemen met eten. Geen anorexia of iets, maar wel een structuur (bobbeltjes, vetjes, dingen die knerpen tussen tanden, het zeentje in de kipfilet EEEEW) en angst voor nieuwe dingen proeven, waardoor als het mis gaat mijn lichaam meteen een afweer reactie krijgt op al het eten wat daarna nog komt. Dus ja ik ben wel blij met die meer momenten eten, want ik mag niet onder een bepaald gewicht meer komen. 

Oh ja droom, droomde vannacht dat ik een pakje had gekocht! Die ik ook meteen kapot maakte -wel nog aan de tabak geroken en volgens mij zelfs een plukje geproeft - en toen ik wakker was was ik zooooooo blij dat het niet echt was allemaal. In mijn droom voelde ik zo de teleurstelling bij mezelf dat ik het gekocht had.
Dus weer gesterkt in mijn missie! 

Binnen een paar uur ga ik dag 5 in, 2 jaar geleden (heb het maar even opgezocht op mijn facebook posts) werd het vanaf nu nog zwaarder en labieler, maar ik voel er nog weinig van. Ik voel me kalmer dan de eerste dagen, maar zeker niet minder gelukkig, en lichamelijk voel ik me echt heel opgelucht. Ik ruik de geurkaarsjes op tafel, appelafwasmiddel (zonder dat ik er met mijn neus bovenop moet staan), mijn huis heeft 5 dagen kunnen luchten en ruikt nu gewoon fris, kleding is fris.. geen vieze smaak meer in mijn mond bij wakker worden (tandenpoetsen heeft eindelijk eens zin!) 
Ja fijn :D 

Zet em op (s)toppers!! SayNOvember

afbeelding van dhyana

Geplaatst door dhyana op 04/11/2017 - 12:10

Lid sinds 21 Mar 2013

1 jaar 4 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hi ,, Daarnet even gekeken hoe ik lid word van de maand november. zie het even niet, daarom dit berichtje. Hopelijk zit ik door dit berihtje in de club cheeky

afbeelding van Charlotje

Geplaatst door Charlotje op 05/11/2017 - 13:57

Lid sinds 05 nov 2017

2 jaar 11 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hallo iedereen,

Ik sluit me graag aan bij de November stoppers, ik ben 3 nov gestopt.

mijn partner 1 november, tot nu toe (even afkloppen) weinig stress gehad nog, alleen moest ik hem gisteren wel smeken om een pleister op te plakken omdat hij behoorlijk nasty werd tegen de kinderen.

Pleisters helpen voor mij goed omdat ik de anders op bepaalde momenten behoorlijk paniekaanvallen kan krijgen, ik hoop dat ik ze niet al te lang nodig zal hebben maar als het helpt dan helpt het, als het het stoppen makkelijker maakt en minder stresvol voor mij en mn omgeving dan doen we dat gewoon.

Iedereen heel veel kracht en geluk en gezondheidtoegewenst!

Liefs Charlotje

Pagina's