Nu 72 uur gestopt en wacht nog op de echte ellende....

afbeelding van koud kippetje

Geplaatst door koud kippetje op 09/03/2013 - 11:33

Lid sinds 09 Mar 2013

9 jaar 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Dag Allemaal,

Ook ik heb er genoeg van en ben 3 dagen geleden gestopt, cold turkey nadat ik het stoppen al maandenlang elke dag uitstelde. Inmiddels zit ik precies op 72 uur en ik moet zeggen dat het me enorm meevalt tot nu toe! Zou de echte ellende nog moeten beginnen?

Ik had een heel horrorscenario verwacht maar het gaat behoorlijk goed tot nu. Ik heb wel een paar momenten gehad dat ik echt trek had in een peuk en er schoten zelfs een paar "onreine"gedachten door mn hoofd : dat ik ook na het weekend wel kon stoppen of nog één dagje genieten en dan écht niet meer roken, dat soort gedachten.

Ik merk wel dat ik het nu moeilijker vind dan de eerste 2 dagen, zou dit komen omdat nu de nicotine uit mn lichaam is en mn lijf hier nu om schreeuwt??

Ik betrap mezelf regelmatig op het neproken van een potloodje en tik zelfs het as dat er niet is af.......ik hoop dat dit junkiegedrag snel over is en dat ik het in ieder geval niet in openbaar doe maandag op mn werk.

Ik wens alle stoppers heel veel suc6!

afbeelding van Viva Las Vegas

Geplaatst door Viva Las Vegas op 09/03/2013 - 11:40

Lid sinds 25 feb 2013

8 jaar 9 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Hey wat goed zeg! En hoe fijn dat het toch goed te doen is!! Gister mn eerste dag gehad was wennen maar goed te doen ook! Ik heb de quit smoking app geinstalleerd die laat je ook zien wat inmiddels hersteld is in je lichaam enzomss iets voor jou als extra motivatie?

Je bent goed bezig, hou vol!! :)

afbeelding van koud kippetje

Geplaatst door koud kippetje op 09/03/2013 - 11:54

Lid sinds 09 Mar 2013

9 jaar 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Thanks, ik ga meteen op zoek naar die app. Hoe heb jij je foto hier geplaatst? Ik krijg mijn foto niet zichtbaar.

Ik hoop dat je tweede dagje ook goed doorkomt, die nicotine aanvallen schijnen nooit langer dan 3 min te duren, de rest van de dag is het eigenlijk geen strijd. Ik hoop dat ik mezelf ook kan houden aan deze wijze woorden....

Fijne dag, we gaan ongeveer gelijk op in de strijd dus ik ben bnieuwd hoe jij het allmaal ervaart.

 

 

Geplaatst door Sandra81 op 09/03/2013 - 12:04

Lid sinds 14 jan 2013

4 jaar 7 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Hoi Kippetje!
Heel goed van je dat je bent gestopt met roken! Of die ellende gaat komen en in welke mate heeft naar mijn idee heel veel te maken met je motivatie. Ik heb bij iemand die er zo ontzettend klaar mee was gelezen dat hij helemaal geen last heeft gehad van die ontwenningsverschijnselen. Ik ben in januari begonnen met stoppen en dat is 2 keer mislukt (waarschijnlijk toch een te zwakke motivatie) en ben gister met de 3e keer begonnen. Ik zie het nu niet meer als stoppoging, nee, ik rook gewoon niet meer! Als je het leuk vindt kun je je aansluiten bij de maart stoppers, iedereen daar zit een beetje in dezelfde fase. Heel veel succes!
Groetjes Sandra

Geplaatst door AndreW op 09/03/2013 - 12:10

Lid sinds 09 Mar 2013

Koud kippetje, goed zo'n vliegende start. Probeer niet teveel te focussen op klachten of wat komen gaat, wees je wel bewust van wat voor jou de moeilijke momenten zijn en probeer die momenten naar nieuw gedrag om te buigen. Ik heb heel lang gedacht dat roken echt ontspannend werkt, wat klinkklare onzin is. Maar door die momenten te herkennen en iets anders er voor in de plaats te zetten haal je het verslaafde patroon beetje bij beetje uit je systeem.

 

Het is denk ik al heel goed dat je herkent wat het stoppen met je doet. Hou zo vol en als het echt even te zwaar wordt, gewoon 10 pushups, diep zuchten, je Quitnow stats bekijken of zoiets dergeljks. :D

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 09/03/2013 - 12:45

Lid sinds 29 feb 2008

19 jaar 1 maand geleden gestopt

[quote=koud kippetje]
Thanks, ik ga meteen op zoek naar die app. Hoe heb jij je foto hier geplaatst? Ik krijg mijn foto niet zichtbaar.[/quote]

ik heb het even voor je gefixed  [url=http://www.cosgan.de/smilie.php][img]http://www.cosgan.de/images/smilie/...
mijn account > bewerken > wat naar onderen scrollen > afbeelding > bladeren > dan upload je je afbeelding vanaf je pc

verder welkom op ikstop en veel succes!

afbeelding van Viva Las Vegas

Geplaatst door Viva Las Vegas op 09/03/2013 - 14:48

Lid sinds 25 feb 2013

8 jaar 9 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Oh super pepim, ik was net aan t zoeken hoe ik dat ook alweer voor elkaar kreeg want ik moest ook ff zoeken! :)

afbeelding van koud kippetje

Geplaatst door koud kippetje op 09/03/2013 - 21:01

Lid sinds 09 Mar 2013

9 jaar 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Bedankt voor jullie berichtjes en het plaatsen van mijn foto, ik ga nu nog op zoek naar de maart groep en zo'n barometer waar je besparingen op staan, ik zit zelf al op zn 20 Euro inmiddels, dat is wel heel snel en makkelijk verdiend als je er over nadenkt.

 

Vandaag heb ik het wel iets moeilijker dan de eerste twee dagen maar heb ook de eerste voordelen ontdekt: Net bij het koken ging ik een pasta sausje maken en herkende de geur van gebraden gehakt en uitjes in eens weer, dit is de eerste keer dat ik dit weer echt ruik en dat het me opvalt, dat is best raar en ik vraag me af wat ik nog meer allemaal heb gemist de afgelopen 22 jaar........dit is nog maar het begin.

 

Ik vind het wel bijzonder dat een lichaam zich zo snel begint te herstellen, ik merkte vanmiddag toen ik in de auto stapte en in de achteruitspiegel keek dat mn ogen veel helderer zijn, ik zag er wakkerder uit. Bovendien heb ik gister mn auto helemaal schoongemaakt (was type rijdende asbak) en geniet ook van schone auto. 

 

Ik loop nog wel de hele dag rond met een klein potloodje in mn handen en neem regelmatig een trekje....hoewel ik besef dat dit natuurlijk ook een keer moet stoppen heb ik hier voor nu geen moeite mee en mag het  van mezelf alsdit me van echte sigaretten afhoudt, een soort overgangsperiode denk ik.

 

Ik vind het een goede afleiding  om jullie berichten te lezen en vindt het toch een soort van troostend dat ik niet de enige stopper ben. Ik ben super gemotiveerd maar diep van binnen vind ik het wel ergens jammer dat ik niet meer rook, ik vond het altijd erg leuk en lekker om te roken en dit gevoel moet gewoon nog slijten.

Ik hoop dat jullie het ook vol houden!

 

Fijne avond iedereen.

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 09/03/2013 - 23:09

Lid sinds 29 feb 2008

19 jaar 1 maand geleden gestopt

[quote=Viva Las Vegas]Oh super pepim, ik was net aan t zoeken hoe ik dat ook alweer voor elkaar kreeg want ik moest ook ff zoeken! :)[/quote]

graag gedaan :-)

afbeelding van roos

Geplaatst door roos op 10/03/2013 - 08:11

Lid sinds 30 okt 2010

Goedemorgen kippetje, je bent lekker bezig.

Ik ben al iets langer 'clean 'en herken je gevoel van iest leuk moeten

missen.Ik vind het nog steeds niet leuk dat ik gestopt ben, maar ik ben er wel heel

erg blij mee.

Want laten we wel wezen .............van iets iet leuk vinden,ga je niet dood.

Van roken wel !

Lees dit eens door,zo duidelijk ................................

http://www.ikstop.nl/vertalingen-whyquitcom

Vooral deze is ijzer sterk ....

# # # # # # # # # # # ## # # # #

Jongens, wat mis ik het roken!

(Boy, do I miss smoking!)

Als je het vaak genoeg zegt, zul je het zelf gaan geloven.
Maar zou het leven anders zijn als je weer zou roken?
Zeker weten. Van het moment dat je wakker wordt tot dat je gaat slapen,
zou het leven nooit meer hetzelfde zijn.

Zodra je wakker wordt, moet je weer die peuk hebben, gewoon om de kracht en de energie te hebben om jezelf uit bed te slepen. Je hoest wat slijm uit je longen op en neemt een slokje water voor je gortdroge keel. Je hebt een walgelijk smaak in je mond en een lichte hoofdpijn.
Maar dat maakt je allemaal niet uit want zo voel je je elke morgen. Vreemd eigenlijk, want toen je niet rookte, voelde je je schoon, gezond en verfrist bij het opstaan. Weet je nog?

Je kleedt je aan en maak je klaar om naar je werk te gaan.
Er gaat een kwartier voorbij dus je rookt 2 sigaretten. Je ontbijt smaakt nergens naar.
Strooi maar wat zout en peper over je eieren. De koffie smaakt ook al nergens naar vandaag
Maar wat sterker zetten de volgende keer.; Toen je niet rookte smaakte en rook alles een stuk beter

Je realiseert je dat je maar beter op kunt schieten omdat je al te laat bent.
Waar blijft de tijd? Toen je niet rookte, had je zo veel meer tijd ‘s ochtends
Je kunt je maar beter haasten anders kom je nog te laat op je werk.

De binnenkant van de voorruit is echt vies. Vreemd, je hebt 'm pas 3 weken geleden schoongemaakt. Van het weekend even die bruine laag eraf schrappen.
Nogal logisch dat de kinderen altijd klagen over de stank in de auto. Toen je niet rookte, hoefde je de voorruit maar een keer in de 6 maanden schoon te maken. Weet je nog?

Je haat het om in het spitsuur te moeten rijden. Het is 3 kwartier lang pure frustratie.
Je rookt zo’n 3 of 4 sigaretten weg. Maar het is beter dan de trein te nemen want dan mag je helemaal niet roken. Aan het einde van de rit zit je met een onaangestoken sigaret in je mondhoek en een aansteker in je hand. Als de trein dan eindelijk stopt, baan je je een weg naar buiten om zo snel mogelijk die sigaret op te kunnen steken. Toen je niet rookte, reed je in je auto en nam de trein zonder ook maar een moment aan een sigaret te denken.

Je bent nu wel heel laat. Je rent van het parkeerterrein tot je kantoor.
Je begint naar adem te snakken en te hoesten. Je hebt het benauwd en je hebt het gevoel dat je hart uit je borst zal knallen. Vreemd, toen je niet rookte, zweette je niet eens van zo’n klein stukje hardlopen.

De telefoon blijft maar overgaan op je werk. Je hebt bijna geen tijd om te roken.
Maar je weet dat je gewoon tijd maakt om minstens 3 sigaretten per uur te roken
Sterker nog, je kunt beter een paar extra sigaretten roken, want je hebt zo een personeelsvergadering waar je niet mag roken. Je wilt niet net zo’n situatie als vorige week, toen je baas je wat moeilijke vragen stelde en jij alleen maar kon denken aan wanneer je weer een sigaret zou kunnen opsteken. Het was allemaal een stuk makkelijker toen je niet rookte.

Het spitsuur is net zo erg als je weer naar huis gaat. Je kunt beter stoppen om sigaretten te kopen, je zou wel eens niet genoeg sigaretten tot morgen kunnen hebben. Weer geld over de balk gesmeten.

Je bent eindelijk thuis. Je kunt er beter een opsteken als je je klaar maakt voor het avondeten want je kinderen willen niet dat je aan tafel rookt. Nog ongeveer een half pakje voor het naar bed gaan. Je bent doodmoe. Ik weet zeker dat je denkt dat je te veel hebt gerookt vandaag.
En terwijl je wegdommelt, is je laatste gedachte van de dag, “Jongens, wat mis ik het niet roken.”

Bedenk hoe het leven echt was toen je nog rookte.
Onthoud dit en - STEEK NOOIT MEER EEN SIGARET OP!

Whyquit.com

Vertaling: Christle

 # # # # #   # #  # 

Geef nooit op !

 

afbeelding van koud kippetje

Geplaatst door koud kippetje op 10/03/2013 - 09:05

Lid sinds 09 Mar 2013

9 jaar 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Dankjewel Roos, heel herkenbaar, het lijkt wel voor mij geschrevensmiley

Ik mis het roken wel maar vind het tot nu echt goed te doen, ik ben nu nog wel op een punt dat ik wel wil roken maar niet mag en dat moet natuurlijk worden: ik mag wel maar ik wil niet.....

Toch heb ik er wel veel vertrouwen in en weet uit vorige ervaring dat als ik nu een sigaret opsteek ik al bijna over mn nek ga omdat het zo smerig is als je een paar dagen niet hebt gerookt.

We houden vol!

Fijne zondag

Reactie toevoegen