Nu bijna 3 weken gestopt

Geplaatst door Spacemuis op 03/05/2013 - 16:50

Lid sinds 03 mei 2013

Hallo,

 

ik ben nu, na 30 jaar zwaar gerookt te hebben (30 of meer sigaretten per dag), bijna 3 weken geleden gestopt met roken. Ik was voornemend om dit gewoon te doen, zonder vervanging of kuur.Dit leek erg goed te gaan, ik heb echt al bijna 3 weken niet gerookt, maar ik kreeg een hele batterij lichamelijke klachten.

Het begon na 1 week met een soort van angst aanvallen, daarna was ik regelmatig in de war.
Ik had nooit hoofdpijn, de afgelopen 2 weken bijna constant.
Ik kreeg pijn in mijn been, arm, nek, oor, mond, buik, enz.
ook wist ik helemaal niet meer wat ik moest doen, was hondsmoe maar kon niet slapen.

 

Ik heb dit allemaal voorgelegd aan mijn huisarts, en heb een recept gekregen voor nicotinell pleisters 21 mg.

 

Voor mijn gevoel is dit dus helemaal niet goed, maar ik moet toegeven dat ik sinds ik vanmorgen de eerste pleister heb geplakt, ik wel een beter gevoel heb in mijn lijf.

 

nou ben ik geen specialist en heb hier helemaal geen ervaring mee, maar is de werking van de nicotine niet binnen enkele dagen uit je lijf?

Klopt het dan wel dat ik al die lichamelijke klachten heb, en dat ik dat nu onder controle krijg met nicotine?

 

ik hoop dat iemand mij een antwoord kan geven op deze vragen.

Groet,

Spacemuis

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 03/05/2013 - 18:27

Lid sinds 29 mei 2012

Ik heb zelf die klachten nooit gehad, maar het lijkt me niet ondenkbaar dat je na zoveel gerookt te hebben wel wat verschijnselen hebt.

Als je toch bij je huisarts was, had je dat gelijk even moeten vragen over die werking van die nicotine. Ik heb inderdaad begrepen dat de nicotine na een paar dagen uit je lijf is. Maar als daarmee de kous af was, was het vast een stuk makkelijker geweest om te stoppen. Een aantal van je klachten hoor ik ook veel bij anderen (de hoofdpijn, slapeloosheid, )

En misschien zijn sommige van je klachten wel niet aan het stoppen toe te schrijven, dat kan natuurlijk ook.

 

Het druist misschien tegen je gevoel in om nu een nicotinevervanger te gebruiken, maar als jij je hierdoor beter voelt, is de kans van slagen een stuk groter lijkt me.

Het is ook maar tijdelijk en het is volgens mij een afbouwschema. Je krijgt dan wel een beetje nicotine binnen, maar niet al die gifstoffen en teer die je met een sigaret binnenkrijgt.

 

Ik hoop dat je je snel een beetje beter voelt!

 

En stoppen was voor mij de beste beslissing ooit. Zal niet zeggen dat ik nooit trek heb, maar dat weegt niet op tegen de voordelen van het niet-roken.

Zelf ben ik gestopt met zuigtabletten.

 

Succes!!!

Geplaatst door fransje (niet gecontroleerd) op 26/06/2013 - 13:36

Lid sinds

Hoi Spacemuis,

 

Ook van mij krijg je niet te horen dat het normaal is.

Wat ik wel weet is dat je lichaamelijke huishouding behoorlijk door de war gestuurd kan worden door niet meer te roken.

Ik heb last van dat ik van alles teveel in één keer wil zeggen en daarom begin te stotteren, en ook het slapen gaat niet goed.

Als je het niet vertrouwd ga naar je huisarts.

Die zal zo blij zijn dat je met dingen komt omdat je niet meer rookt dan met dingen omdat je wel rookt.

 

Fransje

 

 

 

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 27/06/2013 - 18:42

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Normaal gesproken is de nicotine binnen drie tot vier dagen uit je lijf.Wil niet zeggen dat je dan geen last kunt hebben van lich.ongemakken je bent een zware roker geweest je lichaam moet volledig afkikken van die peukenzooi!Alles wordt nu eindelijk eens goed doorbloed  geef je lijf te tijd om op te knappen heeft lang genoeg de tijd gehad om af te knappen.

En als pleisters zorgen dat je je eigen wat beter voelt ,gewoon doen dan alles is geoorloofd in de strijd tegen de peuken!!!

Geplaatst door Stephanie1603 op 28/06/2013 - 21:38

Lid sinds 23 jun 2013

Hoi Spacemuis,

Ze zeggen idd dat nicotine redelijk snel uit je lichaam is, maar volgens mij snakt je lichaam er wel nog langer naar. (Dat gevoel heb ik tenminste)

Ik ben 2 jaar geleden ook gestopt en kreeg toen uitslag op mijn kin. Van de huisarts kreeg ik zalfjes die even hielpen, maar het kwam daarna weer terug. Later viel ook het haar van mijn wenkbrauw uit (echt niet leuk!!!). Hiervoor bij de dermatoloog geweest (ook voor mn kin trouwens), maar ook die kon niks doen. 

Toen kreeg ik via via iets te horen over electroaccupunctuur. Ik geloofde er niet echt in, maar omdat de artsen het verder ook niet echt wisten ging ik het toch proberen. En het heeft geholpen!! De uitslag werd eerst wat erger, maar later ging het helemaal weg. Die vrouw zei dat je lichaam helemaal uit balans kan raken als je stopt met roken (klinkt t beetje vaag, maar ik geloof er nu wel in). 

Het haar van mijn wenkbrauw kwam later weer terug (is n jaar weggeweest frown)

Misschien is dat een idee, als jou huisarts en de andere artsen waar je heen gaat het niet meer weten..

En ik rookte pas iets van 13 jaar nog geen pakje per dag.. Dus het is volgens mij niet zo raar dat je lichaam heftig reageert. 

 

Sterkte ermee!!! 

En wel volhouden he!!!

Groetjes Stephanie

Geplaatst door Pinkelotje op 25/07/2013 - 09:55

Lid sinds 23 jul 2013

Hoe is het nu Spacemuis?

Reactie toevoegen