Nu wil ik het ECHT

Geplaatst door kiara.m op 29/09/2017 - 04:49

Lid sinds 29 sep 2017

Hallo allemaal :D

Mijn naam is Kiara en ik rook al ruim 12 jaar waarvan de laatste jaren zeker 30 sigaretten per dag. Elke dag denk ik aan stoppen met roken, maar juist dat geeft mij angst waardoor ik me nog meer aan het roken vastklampte. Soms lukt het me om een aantal uren niet te roken omdat ik niks in huis heb.. maar als ik naar buiten ga voor mijn dagelijkse boodschappen dan gaat het al mis. Mijn plan is dus om morgen boodschappen in huis te halen voor een gehele week en me dan ook 'op te sluiten' Ik wil ook geen vrienden zien deze week.. want echt bijna al mijn vrienden roken. Na 1 week ga ik aankijken of ik me sterk genoeg voel om het huis te verlaten... maar zo niet dan bestel ik gewoon mijn boodschappen. Gelukkig ben ik op het moment flink aan het klussen in huis, dus heb ik een hoop afleiding.

afbeelding van musti

Geplaatst door musti op 29/09/2017 - 08:05

Lid sinds 04 aug 2017

6 jaar 4 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Kiara!

Ten eerste heel goed dat je wilt stoppen met roken. Ik ben heel benieuwd hoe het met je is nu. Als het goed is ben je nu gestopt al en heb je je laatste sigaret gerookt  (heb je vannacht alles opgerookt of heb je nu nog sigaretten  in huis??) Ik wens je heel erg veel succesyes.     Ik denk wel dat je in je hoofd nog een en ander moet uitvechten deze week. Jezelf opsluiten/afsluiten van sigaretten kan zeker helpen om de eerste week door te komen. Dan is de ergste (zo niet alle) lichamelijke verslaving uit je systeem. Maar zolang je in je hoofd nog wilt roken wordt het heel moeilijk daarna. Want ooit wil je toch weer je huis uit en je vrienden onder ogen komen lijkt me? Mijn advies...gebruik deze week om, tussen het klussen door haha, veel informatie op dit forum te verzamelen, en maak voor jezelf lijstjes met waarom je wilt stoppen met roken, waarom het zo vreselijk smerig en ongezond is, en hoeveel leuker je jezelf gaat vinden als je niet meer rookt (je ruikt beter, je wordt fitter en gezonder, je bespaart veel geld, je voelt je goed en trots op jezelf, en je bent niet langer een slaaf van Nico en Tine!)

Zet hem op Kiara, als je echt wilt dan gaat het je lukken! En als je het even moeilijk hebt geef een gil hier op het forum, hier zijn we met allemaal mensen die begrijpen hoe je je voelt en uit ervaring weten hoe vreselijk moeilijk het kan zijn om af te komen van die verslaving. Fijne klusdag vandaag!!

Geplaatst door kiara.m op 29/09/2017 - 13:44

Lid sinds 29 sep 2017

Hey Musti

Wat lief dat je de tijd hebt genomen om zo een uitgebreide reactie te schrijven, dat doet me echt goed <3 Vandaag is mijn 'regeldag' en morgen mijn eerste officiele stopdag. Ik ga dus zo alle inkopen doen voor de hele week kwa eten en klusspullen en de aankoop van mijn laatste pakje sigaretten voor de rest van mijn leven. Ohh en ook nog proberen om een boek over stoppen met roken uit te lezen (de opluchting van Jan geurtz) Gelukkig ben ik echt gek op gezonde dingen zoals nootjes, worteltjes, komkommer, humus en salades, dus ik mag mezelf heerlijk gaan volvreten zonder me daar schuldig over te hoeven voelen de komende week/weken, en het helpt me ook nog eens bij het reinigen van mijn lichaam. Ik was zowiezo zeker van plan om veel op dit forum te zitten, het werkt erg motiverend en jullie zijn ook de enige in mijn omgeving die ook willen stoppen/gestopt zijn.

afbeelding van Mark73

Geplaatst door Mark73 op 29/09/2017 - 14:08

Lid sinds 26 sep 2017

5 jaar 12 maanden geleden gestopt

Hoi Kiara, Welkom!!
Op de valreep nog een septemberstopper erbij :-)
Knap en tevens dapper van je dat je het besluit genomen hebt om zoals Musti het leuk zegt Nico en Tine uit je leven te bannen. Lastig hè als vrijwel al je vrienden roken. Gelukkig weet je in de week dat je je afzonderd bezig te houden. Dan kun je mooi je gedachten verzetten. 
Mocht je er even doorheen zitten schreeuw het uit, schrijf het van je af. Dat kan opluchten...
Heel erg veel succes en hier zijn we er voor elkaar. 1 gezamelijk doel, stoppen roken en met het spekken van de overheid en de tabaksindustrie wink

afbeelding van musti

Geplaatst door musti op 30/09/2017 - 00:27

Lid sinds 04 aug 2017

6 jaar 4 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Kiara, ik ben zelf ook nog niet zo heel lang een niet-roket, dus weet nog heel goed hoe moeilijk het was die eerste tijd( in mijn geval was het stopmoment zelf al een drama haha, ik bleef het moment van die allerallerlaatste sigaret maar opschuiven en uitstellen). En ik weet ook hoe goed het me toen deed om hier op het forum lieve dingen te horen en aanmoediging te krijgen. Zonder dat was ik nu waarschijnlijk nog steeds n roker =-O. Dus het minste dat ik kan doen als dank is om ook nieuwe stoppers zoveel mogelijk te helpen en te motiveren vind ik. Dus... hoe is het vandaag gegaan? (onee gister, het is inmiddels alweer zaterdag :-) )
Heb je de uitdaging uitgelezen en ben je er klaar voor? Heb je gisteravond je laatste gerookt of doe je dat vandaag? Maakt ook niet uit, ga in elk geval na die laatste stinkstok even voor de spiegel staan, grijns naar jezelf en/of zoen je spiegelbeeld,en feliciteer jezelf met je besluit om te stoppen! Vanaf nu begin je aan je nieuwe gezondere gelukkigere leven :-D

afbeelding van musti

Geplaatst door musti op 30/09/2017 - 00:37

Lid sinds 04 aug 2017

6 jaar 4 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

PS herhaal deze handeling de eerste week ieder uur, of vaker indien nodig :-)
Wat zeg ik, doe maar gewoon elke keer als je langs n spiegel loopt, of een winkelruit etc. En niet alleen de eerste week maar de rest van het jaar, of nog beter, de rest van je leven.
Sorry, kan niet slapen vannacht en wordt daar soms n beetje melig en praatgraag van...
Succes vandaag, geloof in jezelf en wees trots op je!

Geplaatst door nik op 01/10/2017 - 19:01

Lid sinds 18 jan 2017

6 jaar 8 maanden geleden gestopt

hoi, rook nog steeds niet, maar wil even van forum af om HET ROKEN eens helemaal uit systeem te gooien, dus niet verlangen, niet lezen niet schrijven, niks meer met roken. Sorry als jullie dat niet sociaal vinden, is het ook niet, maar wil even na een jaar geen rokenverhaaltjes.

 

Allemaal super veel succes en dikke  [yes] [kiss]

Geplaatst door kiara.m op 01/10/2017 - 19:36

Lid sinds 29 sep 2017

Zo, daar ben ik weer :D

Gisteren een heel lang bericht geschreven als reactie op Musti en Mark en het vervolgens perongeluk gewist.. toen had ik het even niet meer hoor :P

Anyway... mijn eerste dag was een HEL ! Nadat ik mijn laatste sigaret had gerookt kreeg ik enorme kiespijn wat doorsloeg naar een migraine aanval.. het enige wat ik dan nog wil is een gat in de dag slapen zodat ik niks van de pijn voel. Maar de hond van mijn buren besloot 7u lang aan een stuk non-stop te blaffen omdat hij apart was opgesloten i.v.m een andere loopse hond. Ik had het echt niet meer toen... mijn plan om me een week thuis op te sluiten leek zo ideaal, maar ik werd gedwongen mijn huis te verlaten en naar mijn vriend te verkassen. Ik heb het echt enorm moeilijk gehad omdat mijn vriend zelf wel nog rookt en er op dat moment allemaal vrienden bij hem over de vloer waren die ook roken. IK KON MIJN HAREN WEL UIT MIJN KOP TREKKEN... maar ik kan mededelen dat ik nogsteeds geen sigaretten heb aangeraakt en daar ben ik echt enorm trots op :D

afbeelding van musti

Geplaatst door musti op 01/10/2017 - 20:26

Lid sinds 04 aug 2017

6 jaar 4 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Kiara,even snel n reactie want moet zo weg. Maar ging toch ff kijken of je al online geweest was vandaag, was zo benieuwd....
Wauw je hebt je eerste dag er alweer bijna opzitten...zoooo goed bezig! En dat nog wel terwijl alles tegenzat en anders liep dan gepland, trots op je! En nu weet je ook al dat je tussen andere rokers kan zitten zonder zelf te hoeven roken haha. En wees eerlijk, je had het moeilijk maar voelde je ook niet heel goed en stoer en trots toen je hen zag roken? Ik moet nu weg, heel veel succes en op naar je 2e dag !

Reactie toevoegen