Oktober 2020 stoppers.

afbeelding van Roos39

Geplaatst door Roos39 op 01/10/2020 - 02:11

Lid sinds 03 feb 2012

6 jaar 3 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Wie ooh wie gaan deze maand ook stoppen of doen mee met Stoptober.

Groetjes Roos.

Geplaatst door Evert (niet gecontroleerd) op 03/10/2020 - 17:55

Lid sinds

Hoi,

Ja ik doe mee met Stoptober 2020 en heb er dus nu bijna 3 dagen rookvrij opzitten. Het valt me mee, wel moeilijke momentjes maar het is te doen. Wel heel onrustig geslapen, vaak wakker. Maar het is pas het begin, weg is nog lang maar deze keer moet het eindelijk gewoon klaar zijn. 36 jaar zware shaggies paffen is wel genoeg.

Geplaatst door Toki op 05/10/2020 - 10:18

Lid sinds 14 apr 2020

4 jaar 5 maanden geleden gestopt met Motivatie en besef.

Heel veel succes Evert! Groetjes van Toki

 

Geplaatst door Toki op 05/10/2020 - 10:22

Lid sinds 14 apr 2020

4 jaar 5 maanden geleden gestopt met Motivatie en besef.

Alle oktober-stoppers hééééél véééél succes en mocht je willen vertellen hoe moeilijk 't is of tegen iemand aan willen kletsen of zeuren........ je bent van harte welkom! heartGroetjes van Toki

Geplaatst door Dina op 05/10/2020 - 20:39

Lid sinds 26 mei 2009

5 jaar 9 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hallo alle oktober stoppers! Ik zelf ben ook in oktober gestopt nu twee jaar geleden...wat ik jullie wil meegeven dat als ik het kan, iedereen het kan! Neem het dag voor dag. Zeg tegen jezelf " vandaag rook ik niet, morgen zien we wel weer". Wat mij ook geholpen heeft is alle momenten op te schrijven die ik heb overleefd zonder sigaretten. Leuke en niet leuke gebeurtenissen en berichten. 

En blijf allert, trap niet meer in dat nare stemmetje in je hoofd.

Zet hem op allemaal. Jullie kunnen het.

Heel veel succes!

Liefs van Dina

afbeelding van PerryS

Geplaatst door PerryS op 07/10/2020 - 23:54

Lid sinds 07 okt 2020

3 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik wens ook iedereen heel veel succes die deze maand gestopt is! Ik zelf doe ook mee aan stoptober en tot nu toe gaat het allemaal best wel goed. Soms weleens een dipje en wat aangebrand maar voor mijn gevoel heb ik het ergste gehad. 

Zet hem op allemaal! 

Geplaatst door Sarina (niet gecontroleerd) op 23/10/2020 - 22:50

Lid sinds

Wat lief Tokki! Ik ben sinds 5 oktober jl. gestopt en Google momenteel veel naar stopervaringen. Kijk als ik het moeilijk heb hoe lang ik ben gestopt en Google dan de aantal dagen. Moet zeggen dat ik daar wel een  oppepper van krijg . Super dat u al zolang gestopt bent! 

Geplaatst door Toki op 24/10/2020 - 10:04

Lid sinds 14 apr 2020

4 jaar 5 maanden geleden gestopt met Motivatie en besef.

Hallo allemaal,

Hoe gaat 't nu met onder andere de oktoberstoppers? Lukt 't allemaal nog? Maandag begin ik aan 'n dieet om alle "troost"-kilo's er weer af te krijgen die ik er na het stoppen met roken aan gegeten heb. Jammer genoeg gaat eraan sneller en gemakkelijker dan eraf frownMaar..... ik rook nog steeds niet en daar ben ik heel trots op. Net zoals jullie trots op jezelf mogen zijn. Want makkelijk is 't niet hè, medestoppers? Maar we zetten door. Iedere dag is er één en we laten ons er niet meer onder krijgen door die kankerverwekkende stinkstokken! Zet 'm op luitjes en laat 'ns weten hoe 't met jullie gaat, okay? Heel veel groetjes van Toki.

Geplaatst door Toki op 24/10/2020 - 12:33

Lid sinds 14 apr 2020

4 jaar 5 maanden geleden gestopt met Motivatie en besef.

Hoi Sarina,

Je houdt 't dus alweer 19 dagen vol vandaag. Heel knap! Reken ook maar 'ns uit hoeveel geld je al uitgespaard hebt wink en doe daar iets leuks voor jezelf voor. Deze corona tijd maakt 't niet makkelijk om met roken te stoppen. Er is weinig afleiding en mensen zitten veel meer thuis. Verveling kan dan 'n risico zijn. Maar wij laten ons niet kisten en zetten stug door. Toch Sarina? De kunst is, om die eerste niet meer op te steken, haha. Vannacht droomde ik weer, dat ik er een opstak. Mensen om me heen vroegen bezorgd of dat geen kwaad kon, maar ik zei heel lakoniek "nee hoor, 't is er maar één". Al rokende vond ik 't eigenlijk nogal tegenvallen en kwam tot de konklusie dat ik in die 8 maanden dus weinig gemist had. Toen ik wakker werd moest ik wel glimlachen om het feit, dat ik zelfs na al die tijd nog over roken droom. Over verslaving gesproken.... De enorme zin in 'n sigaret is er af en toe nog wel, maar ebt ook zo weer weg. Toch blijft waakzaamheid geboden, ookal weet ik nú echt zeker NOOIT MEER!Zet 'm op Sarina en laat af en toe eens horen hoe 't gaat, okay? Succes en een warme groet van Toki.

Geplaatst door Toki op 24/10/2020 - 12:44

Lid sinds 14 apr 2020

4 jaar 5 maanden geleden gestopt met Motivatie en besef.

Hoe gaat 't nu met je PerryS? Wanneer ik goed gerekend heb ben je 40 dagen  geleden gestopt. Bijna 6 weken dus. Hoe voel je je nu? Is 't te doen? Loop je al naast je schoenen van trots? Laat maar iets van je horen wanneer je daar zin in hebt, okay? Succes en veel groetjes van Toki.

afbeelding van Josje1006

Geplaatst door Josje1006 op 24/10/2020 - 16:13

Lid sinds 24 jan 2012

10 maanden 3 weken geleden gestopt met cursus.

Wat jammer dat het hier zo rustig is,  had zeker door 'Stoptober' meer deelnemers verwacht. Nouja, komt misschien nog wel. Ik ben (voor de zoveelste keer) gestopt. Dit is dag 5, heb maandagavond 19-10 om 23:45 uur mijn laatste sigaret gerookt. Ben vandaag ietwat chagerijnig en zit mezelf in de weg, maar ik hou vol!

Geplaatst door Toki op 24/10/2020 - 17:55

Lid sinds 14 apr 2020

4 jaar 5 maanden geleden gestopt met Motivatie en besef.

Hoi Josje 1006,

Wat goed dat je toch weer gestopt bent. Iedere dag is er een en vandaag dag 5. Hoeveel sigaretten niet gerookt in die 5 dagen? Misschien wel 100. Daar hebben je longen in ieder geval geen last van gehad.

Ja meid, ik weet hoe moeilijk 't is. Mij hebben de boeken van Allan Carr en het boek "Nederland stopt met roken"van de 2 vrouwelijke longartsen, die trouwens ook volop gerookt hebben in het verleden, erg geholpen. In 't begin heb ik ook 'n dagboek bijgehouden en alle voordelen van het niet-roken opgeschreven. En tig keer opnieuw gelezen wanneer ik 't moeilijk had.

Nu na ruim 8 maanden heb ik nog wel momenten die moeilijk zijn, maar die duren maar even gelukkig. Ik heb al met al zo'n 55 jaar gerookt, waarvan de laatste 25 jaar 45 sigaretten per dag. Inmiddels heb ik COPD  met nog 'n longinhoud van 60%, diverse aderen zijn gedotterd en er is een stent geplaatst. Je zou toch zeggen dat dat reden genoeg was om veel eerder te stoppen.....Niet dus. Pas toen ik me steeds vaker afvroeg waarom ik niet stopte omdat ik 't steeds benauwder kreeg, steeds meer piepte, steeds misselijker werd van de sigaretten, alles naar rook stonk etc. en als klap op de vuurpijl m'n dochter zwanger raakte en er in huis niet meer gerookt mocht worden, toen besefte ik dat ik eigenlijk allang ècht niet meer wilde. Nu niet meer en nooit meer. Ik was er helemaal klaar mee en ben zomaar, zonder voorbereiding, gestopt. Doodeng, dat wel. De 31-ste januari voor ik naar bed ging de laatste peuk gerookt en dat was dat. Het viel in 't begin niet eens erg tegen, behalve de avonden. Dat ging ik compenseren met allerlei lekkers, ben behoorlijk aangekomen en start maandag met 'n dieet.

Nou meid, inmiddels ben ik oma van 'n prachtige kleinzoon. Ik geef hem vaak de fles en hij ruikt dan in ieder geval niet de stank van sigaretten..... Ik hoop echt dat hij nooit gaat roken! Jou wens ik heel veel sucees. Blijf nee tegen jezelf zeggen wanneer je er een wilt opsteken. En nee, ook niet die ene! Zo'n craving gaat vanzelf weer over en het worden er steeds minder. Hou vol en wanneer je tegen iemand aan wilt praten ( of zeuren) dan ben je van harte welkom!Succes. Veel groetjes van Toki.

 

afbeelding van Josje1006

Geplaatst door Josje1006 op 25/10/2020 - 12:51

Lid sinds 24 jan 2012

10 maanden 3 weken geleden gestopt met cursus.

 

Lieve Toki,

Dank voor je uitgebreide reactie! Inmiddels dag 6 en ga het deze keer zeker volhouden. Heb donderdag een examen, moet zwaar aan de studie en merk dat het me moeite kost om te starten, maar geloof niet eens dat dat iets met het stoppen te maken heeft.

Gefeliciteerd met je kleinzoon, en wat heerlijk inderdaad dat hij naar baby blijft ruiken en niet naar tweedehands rook! Je dochter zal ook wel blij zijn met je beslissing, top! 

Ik ben ook bij mijn beide zwangerschappen gestopt, snap er ook niets van waarom ik daarna weer ben begonnen. Ben wel vaker gestopt, heb alles gehad tussen een dag en twee jaar, is in ieder geval een teken dat 'die ene' niet bestaat en dat ik gewoon echt nooit meer moet beginnen. Eens een roker, blijft een roker en het moet nu maar eens echt definitief afgelopen zijn. 

Nou, ga nu toch maar beginnen met studeren en kom wel regelmatig even kijken of er hier iemand is of kom wel even klagen als ik het niet meer zie zitten.

Fijne dag!

Groet, Josje

afbeelding van wilj@nneke

Geplaatst door wilj@nneke op 25/10/2020 - 14:11

Lid sinds 14 jun 2012

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Champix.

Hey Josje, toch weer moeten stoppen? Succes !!

Geplaatst door Toki op 25/10/2020 - 15:32

Lid sinds 14 apr 2020

4 jaar 5 maanden geleden gestopt met Motivatie en besef.

Succes met je studie meid. Zet 'm op, op divers gebiedwinkGroetjes Toki.

afbeelding van Josje1006

Geplaatst door Josje1006 op 25/10/2020 - 16:46

Lid sinds 24 jan 2012

10 maanden 3 weken geleden gestopt met cursus.

 

Hoi Wiljan,

Grappig om jou weer tegen te komen! Jij inmiddels bijna drie jaar gestopt zo te zien? Goed hoor! Neem aan dat je er totaal geen problemen meer mee hebt nu? Wel leuk dat je nog steeds op het forum komt! Daar over gesproken, weet jij hoe het met Juul is? Die heb ik echt al een eeuwigheid niet meer gesproken, die was ook steeds wel/niet/wel/niet roken en wilde ook zo graag definitief stoppen!

Vind het jammer dat het hier zo rustig is, kan me van een paar jaar geleden herinneren dat het forum echt wel helpt, al is is alleen al voor de afleiding!

 

Reactie toevoegen