Oktoberstopper

afbeelding van TinusArborem

Geplaatst door TinusArborem op 27/11/2017 - 12:02

Lid sinds 24 nov 2017

5 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik lees al een tijdje mee op dit forum, ben ook al even gestopt, maar vond het wel eens tijd om ook wat te gaan schrijven.
Wellicht omdat ik de laatste tijd weer wat meer met roken in mijn hoofd zit, hoewel het eigenlijk best wel heel goed gaat. Better safe than sorry en gewoon lekker van me af schrijven dus.

Viel me ook op dat er zo weinig oktoberstoppers zijn op dit forum. Wellicht omdat ze via stoptober zijn gestopt en dus op facebook een uitlaatklep hebben gevonden? Mij is dat te openbaar :) 

Dus! Anyway, voostellen. 

Ik ben 33, vrouw, doe iets in de muziekbusiness, en rook al vanaf mijn 14e. Heb twee echte stoppogingen gedaan in het verleden, waarvan de laatste en succesvolste 8 maanden duurde. Maar ik ben de mist in gegaan toen ik op een zekere dag dacht dat 1 sigaretje echt wel kon. En voor je het weet ben je dan weer jaren aan het roken. 
Ik hikte alweer een tijd aan tegen stoppen en deed hier en daar een halfslachtige poging die dan maximaal twee weken standhield, maar bijna twee maanden geleden was ik er echt klaar mee. Ik had een etentje met vrienden, stond een aantal keer in de tuin in de regen om mijn nicotineshot binnen te krijgen en voelde me enorm dom. Opeens viel alles weer op z'n plek. Ik was geld aan het betalen om mezelf ziek te maken, stond tijdens een supergezellig etentje te vernikkelen in de tuin, voelde de piep in mijn adem en was er volledig klaar mee. Het 8 oktober, net na middennacht, toen ik mijn laatste sigaret uitmaakte. 

Om te zeggen dat het als een bevrijding voelde: dat valt wel mee. De eerste week was hels. Slecht slapen, hier en daar een zweetaanval, watten in mijn hoofd, the works. Maar mijn vriend stopte ook na een paar dagen en dat maakte het wel een stuk draaglijker. Ik hoefde in ieder geval niet de verleiding te weerstaan van zijn pakje sigaretten dat nog op het aanrecht lag. 
Ik ben denk ik zo'n week of 3 totaal onredelijk geweest (en was me daar ook volledig bewust van) en daarna was het ergste voorbij. En nu ben ik dus al zeven weken rookvrij en gaat het eigenlijk bijzonder goed, maar toch ben ik de laatste dagen weer erg met het hele stoppen bezig. Ik denk dat het de laatste stuiptrekkingen zijn, want wil echt nooit meer roken. Maar het besef dat je definitief afscheid neemt van iets wat jaren een toevlucht is geweest, is best heftig en heeft wat tijd nodig. Dus ik ga denk ik de novemberstoppers lastig vallen met mn gezeur, aangezien dat de actiefste groep is. Dus dames, here I come! 

 

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 27/11/2017 - 12:18

Lid sinds 04 nov 2017

5 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

haha welkom Tinus!! Ik wilde net zeggen...tja oktoberclub is heel rustig dus schuif aan in november, daar is het megadruk en vind je genoeg aanspraak....maar na het uitlezen van je stukje heeft dat geen zin meer hahaha.   In elk geval...heel goed denk ik om nu toch wat meer actief te zijn op het forum. Vooral na de eerste weken wil het wel eens lastiger worden met dat niet roken, en dan is het goed om wat alerter te zijn en van je af te schrijven wink

Tot schrijfs in de novemberclub!

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Mysc op 27/11/2017 - 14:45

Lid sinds 31 okt 2017

3 jaar 2 dagen geleden gestopt met Cold Turkey.

Kom gerust ons lastig vallen!! Want daar zijn we gewoon hartstikke goed in :P 

Zet je alvast in het tabel erbij :D

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Mysc op 27/11/2017 - 14:52

Lid sinds 31 okt 2017

3 jaar 2 dagen geleden gestopt met Cold Turkey.

Oh en gefeliciteerd met je 50 dagen badge!!!

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 01/01/2018 - 18:04

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 10 maanden geleden gestopt met Tabex.

Twee maanden, drie weken, zegt je teller. Hoe gaat het Tinus?

Reactie toevoegen