Ontwenning - Voor en "nadelen"

afbeelding van Yvon1979

Geplaatst door Yvon1979 op 11/10/2012 - 18:32

Lid sinds 10 okt 2012

9 jaar 9 maanden geleden gestopt

Ik ben nu sinds afgelopen maandag gestopt met roken en ik merk werkelijk waar al zoveel lichaamlijke verandering in positieve zin!

 

Wou het al dan niet voor jullie/voor mijzelf hier gewoon neerzetten al is het om later zelf terug te lezen of als ik even een dipje heb dat dit me eraan herrinnert hoe fijn het is niet meer te roken!. Eigenlijk zie ik dit forum even als m'n eigen "dagboek". 

 

Positieve verandering:

* 10 jaar last gehad van overmatig zweten, zelfs bij de dunste shirtjes -  Weg, geen last van gehad sinds vandaag!! smiley

En geloof mij ik wou hiervoor naar de huisarts..... is dat stomme roken gewoon de oorzaak van deze klachten!

* 10 jaar lang last van koude voeten in bed zelfs in de zomer - Weg!!

* 5 jaar lang een paar rode plekjes op hand en nek (gesprongen adertjes) - Bijna weggetrokken en niet meer vuurrood en dat al naar 4 dagen!! Hopelijk verdwijnen ook die helemaal.

* Frisse adem, geen droge mond, stinkende kleren en haren.... Heerlijk!

* Ik proefde vandaag voor het eerste echte koffie.... dacht altijd een slap bakkie te drinken :D blijkt hij altijd zo gesmaakt te hebben maar proefde ik dat niet.

* Ik ruik geuren veleeeee malen sterker dan ooit te voren (en das niet fijn als het vies ruikt ;)))

 

Ondanks de griep die ik onder de leden heb (veel hoestbuien en snotterneusje en de boel goed ontstoken) merk ik langzaam dat alles terugkomt. 

Wordt ik werkelijk waar vannacht om 5 uur klaar wakker, waar ik normaal chagarijnig van zou worden, was ik nu de geur van m'n 4 dagen geleden gewassen beddengoed aan het ruiken .... zielsgelukkig! Normaal rook ik dat na 1 dag al niet meer. Ik klaar wakker met een big smile op m'n gezicht. Zo simpel iets maakte me zo gelukkig dat ik totaal vergat dat het zo vroeg was. Kopje thee met honing gezet om vervolgens daarna weer lekker verder te slapen. Heerlijk!!!

 

Tuurlijk ik heb m'n momentjes dat ik de behoefte heb aan een sigaretje maar d'r niet aan toegeef... en eigenlijk dat is alleen nog maar na het avondeten en vlak voor het slapen gaan.... die van 'smorgens is al weg sinds vandaag, die zat er gisteren nog wel....

dat stomme duiveltjeangry. Die wil ik toch zo stevig achter 't behang plakken!! Ducktape erop zodat ik 'm niet meer hoor en al zeker niet voel en zie! Toedeledokie weg ermee.

 

Tja ach en die "nadelen".... die druk ik hier maar in een klein onderhoekje en wil ik geen aandacht aan schenken....

beetje duizelig en sompig in m'n hoofd.... maar ach als dat alles is... gaat wel weer over :) Die positieve dingen ... daar doe ik het voor. Nu hopelijk gauw de griep over, want ik kijk er zo naar uit om vol te genieten van een gezond lijf.

Gelukkig werkt m'n hoofd optimaal :D Dat houdt je op de been !

Eten doe ik nu nog steeds hetzelfde, en heb ik trek heb neem ik een cracker of boterham. En ach, mocht ik wat aankomen daar lig ik niet wakker van, 't mag erbij. 

 

 

afbeelding van Yvon1979

Geplaatst door Yvon1979 op 11/10/2012 - 18:48

Lid sinds 10 okt 2012

9 jaar 9 maanden geleden gestopt

Oh ja wat ik ook even had..... zit ik gisteravond op dit forum te lezen wordt ik me toch een partij chagarijnig.... wou zo weer gaan roken... Werdt even gefrustreerd en dacht... kan beter niet erover lezen en gewoon d'r niet te veel mee bezig zijn. Is misschien ook beter maar ja ook ik heb soms zwakke momentjes natuurlijk en van je af schrijven werkt dan weer wel.

Dus reageer ik niet zoveel dan weet je waarom :) en laat ik het even rusten

 

Gelukkig zijn m'n hersens angel toch net even iets sterker dan dat rottige duiveltje wat daar rondspookt. angry

 

Wat mij trouwens ook helpt als afleiding is extra tijd aan mezelf te besteden.... 2x daags douchen i.p.v. 1 daags of in bad extra tanden poetsen... want ook die worden witter!! Werkt goed voor mij.

 

afbeelding van Innie

Geplaatst door Innie op 12/10/2012 - 11:37

Lid sinds 10 okt 2012

6 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Yvon!

 

Super te lezen dat je zo positief bent! Dat ben ik zelf ook en al 6 dagen gestopt.

 

Zet hem op, je kunt het!!

 

Groetjes Indra

Geplaatst door jw007 (niet gecontroleerd) op 13/10/2012 - 02:20

Lid sinds

Goed bezig Yvon!

Mooi hoor zo'n rijtje met wat het je nu allemaal al opleverd. Wat mij erg hielp de eerste dagen was om het roken niet in verband te brengen met mijn humeur en kwaaltjes. Ergens ben je dan excuses aan het maken voor je rookgedrag. Ik ging gewoon denken: Vandaag rook ik niet en morgen bekijk ik het wel opnieuw. En nu doe ik dat nog wel eens, want wat is nou een afspraak voor een dag?

 

Er komen nog best even nare momenten voorbij. Maar elk moment is minder erg dan het moment er voor. Ik wens je veel succes toe om een mooi niet rokend mens te worden en te blijven!

afbeelding van Yvon1979

Geplaatst door Yvon1979 op 13/10/2012 - 14:09

Lid sinds 10 okt 2012

9 jaar 9 maanden geleden gestopt

@Innie, Dank je wel!! En voor jou ook super dat je al 6 dagen gestopt bent! Gaat het je een beetje goed af?

 

@jw007 Ik probeer precies hetzelfde wat jij zegt.... Nou heb ik griep dus ik schuif alle kwaaltjes gewoon op de griep af, scheelt een hoop waardoor ik weinig aan roken denk. M'n lichaam is zowieso een flinke opschoning aan het maken schrik d'r van wat voor troep eruit m'n lijf komt maar ja dat komt door de griep, was sowieso een prima moment om nu te stoppen.

De boel is lekker aan het reinigen van binnen.

Ik stond waarrempel vanmorgen voor het eerst op uit bed om naar het toilet te gaan, normaal ging ik dan naar beneden sigaretje roken en nu dacht ik ... ik duik nog even lekker m'n bedje weer in zonder onrustgevoel. Zo heerlijk was dat!! 

Kom ik er ook nog eens achter dat ik ook nog eens van m'n hoofdpijn af ben. Ik had al die jaren zolang ik rookte altijd last van heel lichte sluimerige hoofdpijn dagelijks... Niet hinderlijk en ook niet continu maar het zat er met vlagen. Ook nog is weg!!! Hoe fijn is dat!

Ik wordt nog is gezond :)

 

Geplaatst door Suze27 op 01/11/2012 - 21:59

Lid sinds 01 nov 2012

20 jaar 4 maanden geleden gestopt

Wat schrijf je dat leuk! Eigenlijk zo leuk, dat ik gewoon zin heb om dit door te zetten en vol te houden! Dankjewel voor je positieve berciht :)

afbeelding van Innie

Geplaatst door Innie op 20/11/2012 - 14:53

Lid sinds 10 okt 2012

6 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo allemaal,

 

ik ben er een hele tijd niet meer geweest maar ik moet zeggen dat het me nog steeds super goed af gaat eht niet roken... ik merk alleen maar voordelen =)

Reactie toevoegen