Ontwenningsverschijnselen na 3 weken?

Geplaatst door Gazonmaaier op 19/01/2016 - 08:22

Lid sinds 29 dec 2015

7 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi allemaal. 

Ook genoeg van het roken, net als ik?

Ik heb al vaker berichtjes geplaatst maar had me nog niet aangemeld waardoor ze anoniem of als zoethoudertje geplaatst werden.

Ik ben Riet en ben 27 december 2015 na veertig jaar gerookt te hebben, waarvan de laatste jaren meer dan een pakje per dag, Cold Turkey gestopt.

Ik vond het welletjes. Ik dacht, nu moet ik stoppen, anders hoeft het niet meer, want dan is het te laat.

Het is vandaag 3 weken en 2 dagen geleden dat ik gestopt ben en ik moet zeggen, het kostte me in het begin geen enkele moeite en ik heb ook geen last gehad van ontwenningsverschijnselen of in de verleiding komen tot het nemen van. Dit had ik nooit van mezelf verwacht. Ik dacht, dit kon nog wel eens een zware dobber gaan worden, aangezien ik zo veel gerookt heb al die jaren en oh wee,  de momenten dat er niet gerookt kon of mocht worden. Maar nu, na deze 3 weken, kan ik niet zeggen, 'zó, wat voel ik me lekker, nu ik gestopt ben'! De 3 weken ervoor voelde ik me beter dan nu. Je zou verwachten dat je je juist fitter zou gaan voelen! Integendeel! Maar wat ik in voorgaand verslag al schreef was, dat mijn lichaam misschien die 3 weken nog op het nicotinegehalte van de jaren veel gerookt te hebben teerde en dat ik nu pas met de ontwenningsverschijnselen te maken krijg. Flauwekul natuurlijk, maar nee, ik kan niet echt zeggen, wat een heerlijk gevoel! Het is voor mij absoluut geen reden om de handdoek nu in de ring te gooien, maar dit valt me wel tegen! Ik had verwacht dat, des te langer ik gestopt zou zijn, des te fitter ik me zou gaan voelen.Voor de mensen die al wat langer zijn gestopt, herkennen jullie dit?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

afbeelding van Tikkie

Geplaatst door Tikkie op 19/01/2016 - 12:10

Lid sinds 23 okt 2015

7 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Na de eerste 3 weken zijn de verwachtingen (te) hoog, dit is een kantelpunt. Ik ben goed drie maanden bevrijd, hoest niet meer maar heb nog lang niet genoeg lucht, het kan wel een jaar duren heb ik begrepen voordat je longen deels hersteld zijn. Maar ik geef niet op, dat is mijn eer te na. Jij toch ook niet?

afbeelding van zanni

Geplaatst door zanni op 19/01/2016 - 13:55

Lid sinds 02 jan 2016

7 jaar 8 maanden geleden gestopt met Champix.

oeie  sad en ik die dacht dat de eerste week het slechts ging zijn !!! nu ben ik nog maar een week gestopt en het hoesten toch veel verminderd maar die goesting " grrrrrr " erg in momenten . 

Reactie toevoegen