Oogkleppen op?

afbeelding van SpiralFlower

Geplaatst door SpiralFlower op 06/08/2014 - 00:11

Lid sinds 01 aug 2014

7 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Wat is dat toch? Verstandelijk weet ik dat ik wil stoppen, maar mijn gevoel volgt niet. En zelfs dat is een gek punt, want IK wil stoppen. Dat ben ik toch? Met ieder vezeltje in mijn lijf. Waarom krijg ik het dan verdorie niet voor elkaar die start te maken!?

Ik heb in de afgelopen 5 jaar twee stoppogingen gehad. Pogingen, want ze zijn mislukt. De eerste keer bijna een jaar, de tweede keer 3 maanden. Waarom ik weer begon met roken? De eerste keer dat ene trekje, waarnaar er meer volgden. Hoe lang het ook duurt; na een hele poos denken gelegenheidsroker te kunnen zijn, jezelf een halfjaar later realiseren weer terug bij af beland te zijn. de tweede keer, mijn ontslag krijgen, en hoe zeer ik wist dat het niet hielp, toch denken dat het me beter laat voelen, dom dom.

Nu ben ik er wéér van overtuigd: Ik wil stoppen! althans, dat dacht ik. Ik had mezelf goed voorbereid. Een van mijn boeken er weer eens bijgehaald, een geschikt moment gekozen. Positive gedachten erover houden. 2 dagen. En ik val weer door de mand. De laatste keer ging het ook zo. "Dán en dan stop ik! " vervolgens de dag erna gewoonweg besluiten; "ach wat. ik koop een pakje." Niet omdat ik tegen de muur omhoog kruip, of emotioneel word of er last van heb lichamelijk, maar een heel neutraal gevoel van: meh, geen zin meer in.  En dan baal ik er toch weer van. Zo ging het deze week dus. 
Zaterdag heb ik heel de dag niet gerookt, zondag ook niet, en s'avonds gewoon denken: "ach laat ook maar. " Vanochtend hetzelfde riedeltje en savonds weer langs de benzinepomp. 

Ik weet dat als ik eenmaal die start heb gemaakt, dan lukt het me!  Ik heb er doorgaans relatief weinig moeite mee, het niet roken op zichzelf. Maar ik krijg het maar niet voor elkaar die onverschillige houding van me de baas te blijven en er echt een goede start mee te maken, die eerste paar dagen door te komen.

Mijn verstand weet het: ik win er niks mee, het doet niks voor me, je zal je bevrijd en relaxed voelen, maar mijn acties verzieken de boel.   
Heeft iemand dit ook? Of hebben jullie tips hiervoor, anders dan de bemoedigende woorden die ik mezelf ook toespreek? Want stom genoeg ben ik, zo blijkt,  Oostindisch doof voor mijn eigen slimme adviezen...

Groetjes Inge
 

afbeelding van stoffeltje

Geplaatst door stoffeltje op 06/08/2014 - 10:26

Lid sinds 29 feb 2008

hoi inge, welkom!

dit zal bijna iedere stopper herkennen, je bent gewoon "verslaaft" en nico wint van je!

er is veel ondersteuning op forum,iedereen loopt tegen bijna dezelfde dingen aan en zo kan je elkaar ook steunen.

je kan je bij de maand groep augustus aansluiten als je wilt en je opgeven bij de "hieplijst",en er is een noodbel voor als je het niet trekt en snel ondersteuning nodig hebt,er is altijd wel snel iemand.

lees hier veel ,drink veel water en zoek afleiding.

veel sterkte..yes

afbeelding van Sonja Tommie

Geplaatst door Sonja Tommie op 06/08/2014 - 12:47

Lid sinds 03 jun 2014

7 jaar 2 maanden geleden gestopt

Hoi Inge,  tja heel herkenbaar allemaal wat je schrijft... ik ben ook al 2 maal eerder gestopt (en ook voor langere periodes) en dan toch weer begonnen met idd één haaltje.  Ja dank je de Koekoek met 1 haaltje... voordat je het weet heb je weer een pakje in je tas.
Wat mij uiteindelijk over de streep heeft getrokken is dat ik de mensen die buiten op het werk / bij de ingang van het ziekenhuis / bij de bioscoop en noem maar op nog snel een sigaretje stonden te roken zo heel erg verdrietig vond.  Zelfs toen ik zelf nog rookte (en ik rookte heel fors) vond ik zelf dat ik daar niet bij hoorde. Maar dat hoorde ik natuurlijk wel. Ik stond ook net zo verdrietig nog even snel aan de sigaret te hijsen.  Werkelijk waar te verdrietig voor woorden...

Toen ik dat eenmaal voor mezelf goed op een rijtje was het klaar. Ik ben gestopt en ga niet meer roken.
Om mezelf te beschermen tijdens die eerste periode heb ik wel kleine posters gemaakt en aan de binnenkant van de keukenkastjes opgehangen met voor mij motiverende teksten en een tekening van wat voor troep er allemaal in een sigaret zit (nou dan hoef je ook niet meer....).

Je zou voor de eerste periode ook een hulpmiddel in kunnen zetten: Champix of nicotinepleisters oid .

Succes gaat vast goed komen met jou. Je lijkt me in ieder geval slim genoeg om te weten dat jij  de baas bent en niet de nicotine!
 

 

afbeelding van SpiralFlower

Geplaatst door SpiralFlower op 10/08/2014 - 15:27

Lid sinds 01 aug 2014

7 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dankjewel voor de reacties!
 ik zit op het moment weer in dubio. Ga ik morgen weer beginnen te stoppen. of geef ik mezelf nog een weekje? Ik baal er gewoon van dat ik iedere keer de dag prima doorkom zonder te roken en dan savonds gewoon zonder duidelijk aanwijsbare reden (natuurlijk, nicotine verslaving) gewoon weer denk: laat maar. mrogen weer een dag. Het zou me veel meer 'sense maken' als ik een huilbui had of boos of chagrijnig of wat dan ook werd.  Want wat heb ik toch een zwak karakter dat ik zo makklijk weer denk, joh, maakt toch niet uit. 
En toch voelt het iedere keer weer klote dat ik niet met vlag en wimpel door die eerste dag/en heenkom. Waardoor ik nu mn vastberadenheid kwijt ben. Als ik morgen stop, tja, dan zal je zien dat ik morgenavond er weer geen fluit om geef.. en is het s'avonds niet, dan de avond erna wel.  
En zonder vastberadenheid kom je er niet. Wilskracht is onzin als het je ontbreekt aan juist dat...

sorry.. Ik baal gewoon een beetje van mezelf en het niet kunnen omzetten van die knop. Ik wil er niet aan beginnen als ik ervan overtuigd ben dat ik ga falen. En tegelijkertijd wil ik het liefste gisteren gestopt zijn..

afbeelding van Sonja Tommie

Geplaatst door Sonja Tommie op 10/08/2014 - 20:05

Lid sinds 03 jun 2014

7 jaar 2 maanden geleden gestopt

enlightenedHoi!

waar ben je nu  precies bang voor!?   Door de gedachten die je beschrijft zijn alle stoppers gegaan, maar soms moet je jezelf ook kunnen vermannen en zeggen "nu is het genoeg! Nu bepaal ik dat ik niet meer hoef te roken!!"

steek die eerste sigaret  niet meer op vanaf  morgen.  Hou het einddoel voor ogen en  bedenk dat JIJ de baas bent en niet dat nicotine monstertje dat je continue probeert te beinvloeden...

ik weet het....... Makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik heb nog steeds zo n spijt dat ik niet veel en veel eerder ben gestopt omdat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is om te stoppen....

 

heeeeeel veel succes morgen, het gaat je lukken!!

steek die eerste niet op morgen!!  En als het moeilijk wordt kom je naar het forum

 

 

afbeelding van SpiralFlower

Geplaatst door SpiralFlower op 10/08/2014 - 23:08

Lid sinds 01 aug 2014

7 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik denk dat ik gewoon bang ben dat ik vol goeie moed en overtuiging er aan begin en savonds weer om één of andere flauwe gedachtenkronkel het opgeef... Ik wil niet blijven falen... en hoe doe je dat.. Door het niet eens te proberen.

maarja, aan de andere kant. Hoe bereik je je doel met niet roken, door er gewoonweg geen meer op te steken. En als je het niet probeert, gebeurt het sowieso niet. 
Maar dat is het hem, ik wil het niet proberen, want dat is een mislukking al ingebouwd. Iets wat je probeert, heeft de optie te falen. Ik wil het gewoon doen. En ik voel me alsof  de overtuiging dat het me gaat lukken  ontbreekt.

Ik begrijp dat -ook door degenen die dit lezen- het overkomt alsof het me niet gaat lukken, echt gemotiveerd klink ik nog niet he. haha.  Houd niet af van het feit dat ik gewoon gestopt wil zijn.
Ik bedacht me daarstraks dat ik morgen als ik na mijn ontslag te krijgen niet weer begonnen was, op de dag af een jaar gestopt zou zijn.  Ik zou dan € 2.700,- niet uitgegeven hebben. Wat een bedrag! dan had ik dat jaar al achter de rug gehad. 
Ik twijfelde of ik het nog een week zou geven, maar dat is uitstel van executie en sowieso belachelijk. Het moet gewoon lukken en ik moet er doorheen.   "grow a pair of balls" zouden ze in t Engels zeggen. 

Dus ik neem je advies, ik steek de eerste niet op morgen! 

afbeelding van Wookie

Geplaatst door Wookie op 11/08/2014 - 14:23

Lid sinds 25 jun 2014

6 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Zo en hoe is het bevallen tot nu toe, het niet opsteken van die eerste?

afbeelding van SpiralFlower

Geplaatst door SpiralFlower op 11/08/2014 - 20:05

Lid sinds 01 aug 2014

7 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Tja toen je dat bericht stuurde was het half drie. En zoals ik eerder zei kom ik de dagen prima door. Had vorig weekend ook 2 dagen niet gerookt. het zijn die avonden die me opbreken.  Ik werk vijf dagen  met een half uurtje pauze op een dag. zodra ik dat halfuurtje voorbij ben is het tot dat ik klaar ben met werken weeer een eitje.. Dan rookte ik toch al niet.

Ik heb mezelf vandaag een handje geholpen. Ik had geen sigaretten ergens en had bewust mijn portemonnee thuisgelaten. 
Ben na het werk maar bij mijn ouders gaan eten. In de auto onderweg naar huis een kauwgompje gekauwd. Dat hielp wel een beetje. 

Nu ik thuis zit beginnen inderdaad de gekke gedachten. Maar ik heb niks in huis en niet gerookt ook niks gekocht. Dus dat heb ik dan weer in de pocket. :)

Ik heb zo'n elektrische sigaret. Zo'n e smoker. Maar ik weet eigenlijk niet of dat zo'n goed idee is. Er zit geloof ik nicotine in die vullingen en je houdt er de gewoonte ook mee in stand... Maarja, tis toch niet écht roken, en je bouwt het er misschien makkelijker mee af. Net zoals mensen die nicotine pleisters gebruiken?  Ik ben er nog niet over uit.

Wat is jullie mening over die e-sigaretten? Ben wel benieuwd!

verder ga ik nu maar ff een dutje doen. Als ik slaap, dan rook ik niet :)

Geplaatst door Tazz34 op 14/08/2014 - 21:10

Lid sinds 08 jan 2012

Persoonlijk denk ik dat die e-sigaret je niet gaat helpen. Door nicotine aan je lichaam toe te blijven dienen zul je nooit echt afkicken, maar dat is mijn mening he? Als het jou helpt om definitief te stoppen.... Het doel heiligt de middelen.

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 31/10/2014 - 08:31

Lid sinds 22 okt 2014

Hallo

 

Het is een tijdje geleden blijkbaar dat dit topic open was. Gaat alles goed met stoppen?

Wat ik lees in je verhaal, en wat me opvalt is dat je vol met vertrouwen weer een stoppoging doet en dan er weer intuint.

Ik herken dat, dat was ook waarom ik mezelf dus deze keer helemaal niet vertrouwde! Ik bedacht me dat ik mezelf moest behandelen als de veslaafde die ik ben. EN verlsaafde verzinnen de meest uiteenlopende redenen om toch maar weer te kunnen roken. ZOdra je merkt dat je jezelf weer richting die peuk aan het kletsen bent, valt het je op. SImpel omdat door het mijzelf hierin te wantrouwen, ik super alert word op de manieren waarop ik mijzelf richting die peuk toe wil kletsen. IK heb verbaasd gestaan hoe goed ik daar in ben eigenlijk. Het is asociaal gewoon. Een e-sigaret proberen is b.v zo een smoes :).

Nog meer smoesen die ik heb: Ach 1 heisje kan geen kwaad. Dood gaan we toch allemaal. Ik haalde er zelfs auto's bij en de hele milieuvervuiling om maar te vergoeilijken te kunnen roken :)     

 

DIe mentale strijd in je hoofd is wat dat betreft denk ik wel belangrijk. Afijn, ik hoop voor je dat je nog gestopt bent.

 

 

Reactie toevoegen