Ook ik ben gestopt

Geplaatst door Cizke op 19/07/2018 - 03:52

Lid sinds 19 jul 2018

Hallo, mijn naam is Sander en ben momenteel 18 jaar oud..
Je zult misschien denken, wat doet een 18 jarige knul op dit forum? Nou dat ga ik nu in het kort uitleggen: ik heb al mijn hele leven lang een zieke vader.. In 2014 raakte ik in een diepe depressie. In 2015 was ik uit mijn depressie en ging ik "chillen" op straat. Alleen ik kreeg verkeerde vrienden die mij al gauw een sigaret aan boden.. Eerste 2x heb ik nee gezegd. Maar toen dacht ik:"wat maakt dat ene sigaretje nou uit " nou veel dus! Ik heb 3 jaar lang 20 sigaretten op een dag gerookt. Maar sinds 2 weken geleden, toen ik te horen kreeg dat ik geslaagd was voot mij vmbo-examen, had ik weer een doel! Ik ben aangenomen op de studie: verpleegkundige niveau 4. En ik had met mijn ouders een soort van voor de grap een belofte gemaakt dat als ik mijn examens haal, ik stop met roken! Want een verpleegkundige die rookt is slecht bezig! Nou met veel bloed zweet en tranen ben ik nu al 1,5 week gestopt! Alleen heb ik nu wat last van slaapproblemen maar het is het waard!! Dit is mijn "korte" verhaal. Groet, Sander

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 20/07/2018 - 00:36

Lid sinds 02 mei 2015

Ha Sander,

Wat goed dat je bent gestopt!! Het schijnt dat veel mensen in de zorg roken, of beter gezegd rook-ten - want roken is steeds minder gewoon... - omdat het werk best veel stress met zich mee kan brengen. Het lijkt me heel erg verstandig dat je stopt nu je aan de opleiding begint, zodat je die stress meteen zonder te roken aangaat. En het mooie is dat je stress ook veel beter aankunt zonder te roken! Die sigaretten lijken alleen maar te helpen tegen stress. En het hele leven wordt mooier en gemakkelijker zonder te rokensmiley

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 23/07/2018 - 09:01

Lid sinds 17 nov 2017

6 jaar 7 maanden geleden gestopt met Tabex.

Wat goed en knap dat je in de zomer bent gestopt. Lekker rookloos in het najaar aan je studie beginnen.

Slaapproblemen, ja dat hoort er vaak een beetje bij. Gewoon doorzetten, op naar de drie weken. Dan heb je de eerste lastige periode gehad.

Geplaatst door SmokeyRobin op 27/07/2018 - 15:43

Lid sinds 18 jul 2018

Hey Sander,

Ik had ook ontzettend last van niet in slaap kunnen komen. Zelfs een paar keer geprobeerd om op de bank te slapen omdat ik helemaal gek werd in bed. Maar, ik heb de oplossing: hardlopen! Ga een uurtje voor het slapen nog even een rondje rennen en vervolgens slaap je als een blok. En ook nog eens gezond bezig! ;-)

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 08/08/2018 - 22:59

Lid sinds 17 jul 2008

15 jaar 12 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi Sander,
Gefeliciteerd met je stopbesluit !!!
Ik wou dat ik op die leeftijd had besloten om te stoppen. Toen was het echter redelijk "normaal" om te roken, en je had de illusie dat je nog wel tijd had om te stoppen.
Dat is inderdaad een illusie gebleken, want als verslaafde stop je niet zomaar.

Vergis je niet, want ook als je jong bent is het best kei moeilijk om definitief te stoppen !!
In ieder geval:: alle suc6

 

 

 

 

Reactie toevoegen