Ook voorstellen; hopelijk nieuwe stopper

Geplaatst door Sayonara op 11/05/2013 - 13:47

Lid sinds 11 mei 2013

8 jaar 7 maanden geleden gestopt

 

Hoi ook ik kom me even voorstellen,

Voor een roker ben ik misschien wel helemaal nog geen lange roker of zware roker, voor mij duurt deze ellende nu al echt te lang. Ik ben ook eigenlijk pas heel laat begonnen met roken, op een leeftijd dat je het niet meer hoeft et doen om erbij te horen of stoer te zijn. Ontzettend veel moeilijkheden gehad in mijn vroege leven, laten we het daar maar op houden, en zo op mn 17e begonnen met roken. 

Ik ben twee keer gestopt geweest tijdens mijn zwangerschappen, dán kan ik het wel.
Ik ben nu 28 en ik heb altijd al een heel zwakke KNO gehad, en wil dus al tijden heel graag stoppen.
'Als ik stop', zeg ik altijd: 'stop ik en geen gezeur met stoppen-beginnen-stoppen-beginnen.' Mijn planning was om op mijn 30e écht te stoppen met roken. Ook omdat ik dan klaar ben met mn studie en deze extra stress in mijn te drukke leven me absoluut onverstandig leek...
Echter vannacht weer zo liggen blaffen als iemand die zichzelf longkanker rookt en voor de derde!!!! keer in een half jaar tijd zo zwaar verkouden dat ik de hele nacht alleen maar kon denken: ik MOET stoppen.. ik MOET nu STOPPEN... op m'n 30e kan er ook al blijvende schade zijn onstaan... is dít mijn toekomst?? Zo benauwd..
Dus ben ik zonder enige planning nu al 14 uur :P gestopt met roken, doe het dit keer niet cold turkey en kauw op mn tweede vieze nicotine kauwgom. Mijn grootste moeilijkheid met stoppen is de zware lichamelijke bijwerkingen die ik altijd ervaar..

Geplaatst door FritsH op 11/05/2013 - 15:39

Lid sinds 09 mei 2013

14 uur, dan ben je al een heel eind. ff volhouden, de eerste dagen zijn lastig maar dan ben je in ieder geval van de gewoonte af.

Geplaatst door Birdy op 11/05/2013 - 19:40

Lid sinds 09 mei 2013

9 jaar 3 weken geleden gestopt met Zyban.

Het begin is er, de kop is eraf. Allemaal weten we dat het niet makkelijk is, maar je weet ook waarvoor je stopt!

Succes en geeft nooit op.

Gr. Inge

Geplaatst door Sayonara op 11/05/2013 - 19:41

Lid sinds 11 mei 2013

8 jaar 7 maanden geleden gestopt

Dank je :)
Kom al in de buurt van de 20 uur. De 'gewoonte' mis ik nog het minst. Zo leuk vond ik het de helft van de tijd niet in de kou en regen buiten staan roken ;) Ze zeggen toch dat de zin in een sigaret 10 sec duurt ofzo? Nou die zin daarin zit al wel de hele dag in mn lichaam.. hoofpijn, wazig en een concentratie van nul. Een sigaret met koffie is ook echt wel lekkerder dan een kauwgommetje met koffie (bah) Dus ook nog maar drie keer kauwgom genomen, dat ze zo goor zijn tempert de zin erin goed. Volhouden vind ik nog aardig moeilijk, het is altijd (heel lang onbewust) een vorm van zelfmedicatie geweest.

Geplaatst door FritsH op 11/05/2013 - 19:51

Lid sinds 09 mei 2013

Wat je evt. kunt doen...

Verdiep je eens in gezond eten want als je stopt met roken kom je al gauw een paar kilo aan.

Dit is wel een leuke bezigheid:

http://www.mycaloriecoach.com

 

Geplaatst door Sayonara op 11/05/2013 - 20:12

Lid sinds 11 mei 2013

8 jaar 7 maanden geleden gestopt

Ja las net over aankomen surprise
Ik ben door al dat gesnack en gesnaai tijdens de lange winterperiode in combi met studie stress al 5 kilo aangekomen voor het eerst in bijna 10 jaar tijd.... en die moeten er af... ipv extra erbij!! Wat wel helpt is dat het mooie weer er aan komt; dat helpt bij mij altijd goed om gezonder te eten en minder te snaaien.. die vetrol is toch minder aangenaam in een hempje dan in een hempje met t-shirt en vest eroverheen. Sporten heb ik echt geen tijd voor het jaar door frown
Heb vandaag al verse sinaasappelkiwi sap gehaald en had nog lijnzaad staan.. mooi mn stoelgang een beetje extra helpen deze eerste periode.. 

Reactie toevoegen