Overlijdensrisicoverzekering goedkoper voor Stoppers

afbeelding van Redaktie

Geplaatst door Redaktie op 23/01/2019 - 10:09

Lid sinds 06 nov 2015

11 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Als niet-roker is het mogelijk een goedkopere overlijdensrisicoverzekering (ORV) af te sluiten. Je kan dus dubbel besparen als je stopt met roken (niet alleen op de sigaretten). Wel zitten er er een aantal voorwaarden aan het afsluiten van een goedkopere ORV als niet-roker. Je moet namelijk aan kunnen tonen dat je twee jaar gestopt bent met roken. Stoppen in 2019 geeft in 2021 dus voordeel op je verzekering. 

De meeste aanbieders van verzekeringen maken onderscheid tussen mensen die wel en mensen die niet roken. Rook je, dan betaal je een significant hogere premie voor je ORV. Het gebeurt heel erg vaak dat stoppers (misschien ook wel de trouwe leden van ons forum?) die al lang gestopt zijn, toch nog steeds die hogere premie betalen, omdat bij de verzekeraar niet bekend is dat ze nu tot de niet-rokers behoren. Het schijnt dat 70 % van de personen die gestopt zijn nog steeds teveel betalen (bron Inderpender). De premies van een roker en een niet-roker liggen ongeveer 350 euro uit elkaar. Er valt dus best wat te besparen! 

Nog niet gestopt met roken? Vraag dan eens bij de verzekeraar na welke programma's op het gebied van stoppen met roken er in het basispakket vergoed worden. Misschien zit er wel iets bij wat aansluit bij jouw wensen en geeft dit net dat extra steuntje in de rug om van het roken af te komen. De meeste verzekeraars vergoeden 1 "stoppen-met-roken-programma" per jaar. 

Wil je in aanmerking komen voor een lagere premie omdat je langer dan twee jaar gestopt bent met roken, licht dan je verzekeraar in en vraag ze de premie om te zetten naar het tarief van een niet-roker. Doe er je voordeel mee, of vertel anderen in je omgeving over deze regeling. Er zijn teveel mensen die een te hoge premie betalen!

Reactie toevoegen