Pieter is nieuw hier

Geplaatst door Pieter83 op 03/09/2020 - 11:59

Lid sinds 03 sep 2020

3 jaar 1 maand geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hé hallo ik ben Pieter en ben sinds maandag 31-08-2020 gestopt met roken. Ik gebruik nu pleisters en tot nu toe gaat het redelijk. Ik heb nu last van mijn keel en ben de hele dag door zenuwachtig is dit normaal? En heeft iemand misschien nog tips om de komende dagen door te komen? Ik lees veel dat je je gedrag moet gaan aanpassen maar hoe je dat zonder weer verslaafd te raken aan een andere tik

Geplaatst door Toki op 05/09/2020 - 12:30

Lid sinds 14 apr 2020

3 jaar 8 maanden geleden gestopt met Motivatie en besef.

Hoi Pieter 83,

Pijn in je keel en nervositeit zijn heel normaal. Je bent tenslotte aan 't afkicken. Hou 'n dagboek bij, lees het boek van Allen Carr of "Nederland stopt met roken"van de 2 vrouwelijke longartsen, ga 'n eind fietsen of lopen, eet fruit of rauwkost. Ik ben mezelf gaan verwennen met allelei lekkers, dus moet ik nu weer gaan afvallen. Maar dat vind ik altijd nog beter dan roken..... Succes Pieter en veel groeten van Toki.

Geplaatst door Goldieloxx op 05/09/2020 - 15:46

Lid sinds 05 sep 2020

3 jaar 4 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Pieter, ik ben ook nieuw hier. 

Wat mij heeft geholpen is om mijzelf echt bezig te houden. Hiermee bedoel ik niet dat je als een kip zonder kop de hele dag maar aan activiteitjes begint, maar wel om er bewust over na te denken wat ik de komende uren wil gaan doen. Ik ben bijvoorbeeld begonnen met longboarden. Ook ben ik gaan hardlopen. Dit laatste is vooral erg motiverend omdat ik vroeger totaal geen conditie had en het hardlopen mij steeds makkelijker afgaat met schone longen. Het hebben van meer conditie geeft ook een extra boost aan het idee dat je gezond bezig bent. Probeer lekkere dingen te eten en te drinken, maar pas op voor te veel snacken. Nu je niet meer rookt heb je tijd genoeg over, dus steek die tijd in het bereiden van lekkere, maar gezonde snacks. Deze laatste tip zou ik zelf ook wat meer moeten opvolgen, haha! En als laatste, doe veel leuke dingen, je hebt het verdiend!

Reactie toevoegen