Prettig kennis te maken hier

Geplaatst door Gerrie50 op 17/03/2013 - 13:23

Lid sinds 17 mrt 2013

Mijn naam is Gerrie, en ik ben gisteren gestart met een startverpakking van Champix. Momenteel rook ik dus nog even gewoon door, de definitieve stop datum heb ik bepaald op 30 maart a.s. Ondersteuning vanuit de huisartsenpraktijk krijg ik via de assistente. Ik wil graag stoppen met roken omdat mijn gezondheid de laatste tijd behoorlijk gaat opspelen. Blijf maar lichamelijke klachten houden waar ik graag van af wil. Zie alleen ontzettend op tegen de ontwenningsverschijnselen.en de kilo's aankomen.

En hoe ga je om met stress en spanning, zal ik bij voorgaande toch niet weer naar het tankstation rijden om sigaretten te kopen, zoals ik bij eerdere pogingen ook heb gedaan.

Wat ga ik met mijn handen doen om de tijd van het roken op te vullen.

Ik hoop op deze website tips en adviezen te krijgen en te lezen om valkuilen te ontlopen.

Tot horens, Gerrie.

afbeelding van Keet

Geplaatst door Keetje op 17/03/2013 - 18:32

Lid sinds 25 jan 2013

11 jaar 6 maanden geleden gestopt met Champix.

Dag Gerrie,

Welkom op het forum, je hebt een wijs besluit genomen om met roken te stoppen. Ontwenningsverschijnselen hebben we allemaal gehad hier (en velen nog steeds!), maar de heftigheid van de ontwenning verschilt van persoon tot persoon. Je hebt gekozen voor ondersteuning vanuit de huisartsenpraktijk en met Champix.

Dat laatste is geen wondermiddel maar het verzacht de 'pijn' van het afkicken wel, maak je geen zorgen als je na 10 dagen slikken nog steeds geen afkeer voelt van sigaretten, ook dat is voor iedereen anders.

Wat betreft de kilo's aankomen: ik hoop het niet voor je, mijn ervaring met Champix is dat ik de eerste maand een beetje opgeblazen gevoel had waardoor ik geen behoefte had aan extra voedsel, wel aan extra drinken. Veel water drinken helpt dan wel en ook at ik veel fruit, nog overigens. Als je kans ziet om veel te wandelen, doe het!, hoe dat precies werkt weet ik niet maar mij heeft het geweldig geholpen.

Ga er voor Gerrie, over een aantal weken zul je blij zijn dat je de beslissing genomen hebt, absoluut zeker!

sterkte en kom maar veel lezen en eventueel kletsen op het forum, groetjes van Keet.

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 18/03/2013 - 13:23

Lid sinds 14 aug 2012

11 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Gerrie  van harte  welkom op hè forum en wat een geweldige  beslissing die je hebt genomen ,las op je profiel dat je genoeg te doen hebt en honden dus je kunt als het je even te zwaar wordt lekker naar buiten gaan om te wandelen deed ik ook de eerste tijd,onze  hond een labrador was erg blij met me.

Probeer bij stress en spanning rustig te blijven en onthoud dat een sigaret nog nooit iets beter heeft gemaakt alleen maar slechter.

Wens je heel veel succes toe en onthoud als je echt wilt gaat het je lukken!

Reactie toevoegen