Problemen met (weeral) stoppen

Geplaatst door kris.ziel op 26/02/2012 - 10:52

Lid sinds 26 feb 2012

Hallo,

Mijn naam is Kristof en ik ben 22 jaar. Ik rook al sinds mijn 12-de (ja echt) en ik heb al talloze keren proberen te stoppen. Ik denk dat ik al alles heb geprobeerd.. Van nicotinekauwgom, stickers, etc etc.. Vorig jaar heb ik zelfs 'Stoppen Met Roken' van Allen Carr gelezen (een zeer, zeer, zeer goed boek) en toen is het mij zonder enige moeite gelukt om te stoppen voor drie maanden. Ik was de gelukkigste persoon ter wereld dat ik niet meer door die smerigheid heen moest. Natuurlijk als een jonge kerel dacht ik 'ja eentje kan wel geen kwaad' en dan ben ik terug begonnen. Sinds die moment zijn er al 4 maanden gepasseerd, en ik rook terug. In die voorbije 4 maanden probeerde ik gemiddeld 5 - 6 keer per maand te stoppen, maar het lukt mij gewoon niet. Gisteren was ik 4 dagen rookvrij, maar de drang om terug te roken was zo groot dat ik toch nog een heb aangestoken. Ik was trots op mijzelf dat ik 4 dagen al niet meer had gerookt, en dat was de 3de keer die ik de Allen Carr boek nog eens helemaal heb doorgelezen. Ik was vastberaden, en ik was er zeker van dat ik nooit van mijn leven nog een sigaret/sigaar/pijp of wat dan ook zou aansteken. Ik dacht gisteren dat ik gewoon in tranen zou uitbarsten door mijn weer mislukte stoppoging.. Ik weet niet wat te doen. Een deel van mij wil dolgraag stoppen, maar telkens duikt er een ander deel van mij op die dolgraag wil blijven doorroken.

 

Nu dit was een stuk van een voorstelling, ik hoop dat jullie misschien wat tips hebben om mij uit die val te helpen.

Groetjes, Kristof

afbeelding van Chanel

Geplaatst door Chanel op 26/02/2012 - 11:31

Lid sinds 02 nov 2011

Hoi Kristof,

Tja de ellende is dat we verslaafd zijn en dat we nooit een nietroker zullen worden. wat we wel kunnen bereiken is de status van ex- roker. in ons is altijd een deeltje dat (soms) wil roken. Dat is het duiveltje wat ons ten alle tijden terug aan de verslaving wil hebben. De eerste 3 weken zijn zoals je weet lichamelijk het zwaarst, de geestelijke verslaving hebben we na 3 maanden REDELIJK overwonnen maar ook dan nog zullen er regelmatig momenten zijn waarin we dolgraag een sigaret willen roken. Maar dat doen we niet want we weten die ene sigaret bestaat niet. Zelfs geen hijs want dan begint de hele verslaving weer opnieuw. ga niet met jezelf in discussie, nee is nee er wordt niet gerookt. Sluit je aan bij de februari/maart stoppers hier op dit forum en zet door. En roep om hulp hier als je denkt het even niet meer aan te kunnen.

 

Succes !!!

Geplaatst door janna op 26/02/2012 - 13:25

Lid sinds 10 dec 2011

Hoi Kristof,

Heel goed dat je op dit forum komt. Elke keer als je trek hebt in een sigaret kun je naar dit forum komen. De trek is maar een paar minuten. Die kom je dan gemakkelijk door. 

Dit forum heeft mij tot nu toe geholpen.

De eerste weken heb ik een lolly genomen, als ik een sigaret wou. Dan ben je weer een tijdje verder. Dat had ik van mijn zoon (27) jaar, die stopte met salmiak-lolly's.

zeg elke dag tegen jezelf

Janna

 

 

afbeelding van klaartje59

Geplaatst door klaartje59 op 26/02/2012 - 15:47

Lid sinds 06 feb 2012

12 jaar 5 maanden geleden gestopt met Acupunctuur.

Kris, zoals hier al gezegd is: sluit je aan bij de februaristoppers en ga met ons de strijd aan tegen dat duiveltje dat zo graag wil roken. We hebben allemaal die moeilijke momenten, de 1 wat meer dan de ander of wat zwaarder maar dat duiveltje komt bij iedereen op bezoek. Maar houd je voor: dat moment van hunkering gaat ook weer voorbij!! Als je dat gevoel krijgt, ga er dan niet in mee maar zoek afleiding. Bel even iemand, loop even door de tuin, drink een glas water, doe een boodschap of kom even op dit forum. Het maakt niet uit wat je doet als de gedachte aan een sigaret maar even weg is.. Dan merk je dat die hunkering weggaat en ook wel weer terugkomt maar dan zoek je weer afleiding. Die momenten zullen minder heftig en minder vaak voorkomen maar die eerste weken zijn moeilijk.
Zet nu door want blijkbaar wil je het toch heel graag en na ieder moeilijk moment ben je blij dat je hebt doorgezet. Hoop je dus bij de februaristoppers te zien.

Reactie toevoegen