Robert West - Zo stop je met roken

Geplaatst door Tamara is gestopt op 09/02/2015 - 10:14

Lid sinds 08 feb 2015

2 jaar 1 maand geleden gestopt

Bij vorige stoppogingen heb ik ook boeken gelezen, eerste keer Carr en een andere keer de Opluchting. Beiden absoluut goede boeken, met zinnige tips en trucs. Deze keer wilde ik een nieuw boek, omdat ik echt wil stoppen en dus niet nog een keer Carr of de Opluchting wilde lezen. Ik wilde aanvullende argumenten zeg maar.

In de boekwinkel vond ik het boek van Robert West en wat mij betreft ook een aanrader. Hij gaat er vanuit dat er meerdere methodes geschikt zijn en dat het zoeken is naar wat voor jou de Gouden Formule is. Hij past wel dezelfde argumenten toe als bijvoorbeeld Carr, met betrekking tot waarom je rookt. Dus dat aspect wordt ook nog eens herhaald. Dat je eigenlijk helemaal niet geniet van het roken, maar dat je in dienst staat van je verslaving.

Er staan mooie zinnen in waar je over gaat nadenken: "Nicotine is inderdaad een krachtige bron van verlangens en behoeften, maar identiteit is dat ook. Als identiteit ertoe kan leiden dat iemand zijn of haar leven in de waagschaal stelt om een berg te beklimmen of naar de Zuidpool te lopen, kan het zeker de behoefte aan een sigaret overwinnen..."

"Aan stoppen met roken kleeft eigenlijk geen enkel nadeel. Het ergste wat je kan overkomen is dat je jezelf wat geld bespaart, iets gezonder wordt. Het beste dat je kan gebeuren is dat je je leven voorgoed een andere wending geeft, langer leeft en verandert in een gelukkiger, gezonder mens."

In het boek staan dus verschillende methodes, verschillende tips en aan het eind van het boek ga je je eigen plan maken. Je kiest die dingen die bij jou passen. En dat vind ik het mooie aan dit boek, je kiest uit wat bij jou past en gaat daar mee aan de slag. Wat mij betreft dus echt een aanrader! wink

afbeelding van wim_79

Geplaatst door wim_79 op 25/02/2015 - 12:30

Lid sinds 15 jan 2014

Ik heb dit boek nu ook maar aangeschaft als e-book en ben r nu in begonnen. Geen slecht boek als ik het zo op de eerste paar bladzijden beoordeel. En het is ook zo een beetje het enige boek over stoppen met roken die ik nog niet heb gelezen. Ik ga  weer verder lezen.

Geplaatst door sab2 op 06/03/2015 - 19:21

Lid sinds 06 Mar 2015

15 jaar 1 week geleden gestopt met Cold Turkey.

ik had ook al verschillende boeken gelezen maar deze van Robert West vind ik super

heeft me over de streep getrokken en ik lees er nog soms in voor bepaalde tips

Reactie toevoegen