roken/blowen/internet

afbeelding van schaakmat

Geplaatst door schaakmat op 10/01/2014 - 00:24

Lid sinds 09 jan 2014

5 jaar 4 maanden geleden gestopt

aangepast uit privacy overwegingen.

Wel heel erg bedankt voor jullie comments, geeft echt steun!!!

Geplaatst door Tom op 10/01/2014 - 09:22

Lid sinds 07 jan 2014

5 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Schaakmat,

 

Meest eenvoudige plan is gewoon nooit meer een sigaret of joint opsteken.

Klinkt erg simpel maar als je echt wilt stoppen is dat te doen.

Dus vraag jezelf eerst af van waarom wil je er mee stoppen.

 

Probeer in ieder geval je dagelijkse "sleur" te verbreken. Ga sporten(liefst een teamsport) en werk wat meer aan je sociale contacten IRL.

 

Praten met "lotgenoten" op een forum werkt ook wel om "moeilijke" tijden door te komen. Je zult een moeilijke tijd doorgaan en dan is het prettig om te zien dat je niet de enige bent met problemen. maar dat je tegelijkertijd ook inziet dat roken/blowen NOOIT iets oplost

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 10/01/2014 - 13:12

Lid sinds 31 jan 2012

Welkom Schaakmat,

 

Simpel gezegt is jou probleem groter dan je vertelt, nooit meer die sigaret opsteken helpt dus niet.

Zoals je zelf al zegt zit je in een vicieuze cirkel die doorbreken is heel moeilijk maar  wel mogelijk. Aangezien je al Zyban en aanverwante hulpmiddelen hebt gehad en dit uiteindlijk niet heeft gewerkt denk ik dat jij voor jezelf alles even heel erg duidelijk moet maken en ik zie dat je dat kunt.

 

Er is eerder iemand hier geweest die en met roken en blowen wilde stoppen bedenk dat ook al rook je geen sigaretten ook blowen niet meer kan.

Ik weet niet hoelang je dat blowen al gedaan hebt  en in welke mate want blowen werd altijd als vrij onschuldig iets gezien maar dit is niet zo het kan wel degelijk een verandering in je hersenen teweeg brengen. 

Porno en gokken zijn ook verslavingen die niet te licht opgevat moeten worden want ze zijn vaak groter dan men weet, dat jij dit zo durft te vertellen is heel erg goed want je erkent wel je probleem dat is al stap 1 naar de andere kant.

 

Ik zie dat je ook goed bezig bent met de goede voornemens en zelfs al een plan hebt goedzo.

Misschien ook eens nadenken over het feit dat deze levensstijl je in een heel snel tempo de berg af kan gaan duwen iemand die zo weinig slaapt kan hiermee problemen krijgen met het functioneren overdag, het verlies van werk bijv.

Dat wil je absoluut niet. Stoppen moet je doen op het moment dat jij er klaar voor bent besef wel dat stoppen nu niet lukt een rokerssmoes is er zal altijd in je leven dingen zijn/gebeuren die of stress opleveren of je verdriet doen rokers gebruiken dat altijd als excuses.

Ik ook hoor zelfs in het ziekenhuisbed met 2 neurologen aan me bed zei ik dat ik nu teveel stress had om te stoppen met roken........smoesjes...........ik heb sindsdien nooit meer gerookt pas toen ging er bij mij ook een knop om.

 

Je wilt heel veel aanpakken dat zorgt ook voor stress, internet minder gebruiken, niet meer naar bepaalde site's gaan zie het niet als iets dat ze van je afpakken maar zie het positief i.p.v urenlang op fora's rond te hangen heb je ineens tijd om eruit te gaan , wandelen, zwemmen ik noem maar iets daarbij kun je praten met echte mensen.

 

Bedenk dat die ene nooit meer bestaat stoppen is stoppen en gestopt blijven want net als met een alcoholverslaafde die mag nooit geen alcohol meer mogen wij nooit meer een sigaret maar dat willen we ook niet.

 

Hopenlijk heb je hier iets aan al denk ik dat enige hulp [gedragstherapie bijv. ] welkom zou zijn.

Succes en je kan het!!!       

afbeelding van schaakmat

Geplaatst door schaakmat op 10/01/2014 - 17:08

Lid sinds 09 jan 2014

5 jaar 4 maanden geleden gestopt

Dat bijhouden van de dagen ga ik trouwens in de dagboek sectie doen. Alle andere commentaren en ervaringen enzo zijn hier nog wel welkom. Wordt gewaardeerd.

Geplaatst door Sandra212 op 10/01/2014 - 17:26

Lid sinds 20 dec 2013

Ik denk, als ik je verhaal zo lees, dat jouw stap 1 moet zijn:

-Niet meer met je laptop in bed gaan liggen

Want als ik het begrijp, zodra je dat doet, begin je te roken tot je in slaap valt!

Zoek iets anders, stel jezelf een tijdslimit achter de computer. Hou je van schaken? Ga ergens fysiek schaken in plaats van virtueel.

Ga de deur uit, loop (minimaal) 30 minuten per dag als je gegeten hebt, in plaats van met je laptop op schoot je bed in te duiken.

Ik denk, dat dit de eerste vicieuze cirkel is die je moet doorbreken en dan ga je eens kijken naar je rookgedrag (wat dan waarschijnlijk als anders en minder is geworden omdat je anders bezig bent)

 

Stoppen met roken is al moeilijk genoeg, maar jij hebt veel meer problemen waaraan gewerkt moet worden en gewoontes ontwikkeld die doorbroken moeten worden, die jou veel beter in staat stellen om uberhaupt te kunnen stoppen met roken.

Begrijp je een beetje wat ik wil zeggen?

afbeelding van schaakmat

Geplaatst door schaakmat op 10/01/2014 - 18:18

Lid sinds 09 jan 2014

5 jaar 4 maanden geleden gestopt

Ja, ik begrijp je. Als ik die andere gewoontes niet doorbreek blijft de motivatie/verleiding om te roken bestaan en is de kans groot op terugval. Ik ga zo na het eten op pad. Fietsen met een muziekje, in een andere richting dan de coffeeshop laugh

Geplaatst door Gia (niet gecontroleerd) op 10/01/2014 - 20:07

Lid sinds

 

Maak een afspraak met je huisarts.  

Wees daar net zo openhartig als hier en vraag om een verwijskaart.

Soms zijn er teveel dingen die tegelijkertijd spelen.

Roken lijkt m.i. slechts 1 van de verslavingen waarmee je te maken hebt.

 

 

afbeelding van Koningszoon

Geplaatst door Koningszoon op 10/01/2014 - 21:08

Lid sinds 03 mei 2011

Hoi Schaakmat,

 

Uitgebreide post met een boel vragen!

 

Mijn ervaring is dat de meeste mensen hier niet zoveel (of niets) van blowen afweten; ik wel....want ik doe het namelijk ook :-)

 

Ik kan me niet vinden in jouw redenatie dat roken de oorzaak is van al je problemen als je verteld dat je tegelijkertijd OOK elke avond blowt!

 

Heb zelf ook geruimte tijd elke avond geblowed; probleem is dat je daarmee het contact met jezelf verliest. Of je nu elke avond 3 flessen bier drinkt of elke avond blowed.....daarmee kom je gewoon niet weg! Of om Hans Teeuwen te citeren: je bouwt daarmee een (denkbeeldige) schuld op die je een keer moet aflossen.

 

Toen ik nog dagelijkse blowde raakte ik het contact met mezelf (en wat ik voelde; wilde...) kwijt en daarmee mezelf.

Verder maakt blowen erg passief en ik kan na een blowsessie uren op de bank chillen...prima....maar dat kan niet de hele week!

 

Samengevat blow ik nu nog af en toe.

Ik kan je aanraden om -als je inderdaad wilt stoppen met tabak roken- wiet te gaan roken uit een bong of vaper.

Daar heb je dan geen tabak voor nodig....de high is iets minder passief en je krijgt in ieder geval GEEN nicotine meer binnen!!!

 

De meeste mensen blowen om een reden (even alles vergeten; niets meer voelen; verveling)

.....wat is jouw reden eigenlijk? Weet je dat zelf? Voor de meeste mensen is het toch een vorm van vluchten uit de realiteit!

 

Zoals een voorganger al schrijft kun je volgens mij deze problemen niet allemaal zelf oplossen; ik zou hulp zoeken als ik jou was!! Dit is de eerste stap je dus je bent al goed bezig!

 

Veel succes!!!

 

Jeroen

afbeelding van schaakmat

Geplaatst door schaakmat op 10/01/2014 - 23:45

Lid sinds 09 jan 2014

5 jaar 4 maanden geleden gestopt

Thanks Jeroen. Je zegt hele zinnige dingen.
Toen ik nog dagelijkse blowde raakte ik het contact met mezelf (en wat ik voelde; wilde...) kwijt en daarmee mezelf.

Heel herkenbaar, vooral niet meer weten wat je nu eigenlijk wilt. Ik weet eigenlijk niet goed wat de reden is dat ik blow. Behalve dat het op de middelbare school veel gedaan werd. Daar zaten we regelmatig in de coffeeshop en op een gegeven moment stoppen vrienden met blowen, maar ik ging door. Frustratie over mn studie niet halen (gek he, als je zo vaak stoned bent...), frustratie over het kiezen van een studie die het misschien niet helemaal is. Verder zou ik het niet weten, ik heb gelukkig geen trauma's.
Je hebt ook gelijk dat blowen zorgt voor een passieve houding en dat werkt veel meer door dan roken. Ook de dagen dat je niet blowt ben je nog duf. Maar toch denk ik/zie ik roken ook echt als een passiefmaker (in mijn geval). Ik rook natuurlijk ook op werk en in de kroeg, maar dus ook graag in bed terwijl ik schaak. Eén hele grote uitdaging gat worden dat de verslavingen die een beetje verweven zijn, volgens mij, allemaal op het dopamine beloningssysteem werken. Een potje schaak winnen, dopamine! Daarbij roken: dubbeldopamine! Onder invloed van wiet masturberen: dubbel dopamine! M'n hersenen zijn daar aan gewend en dat zullen ze 'missen'. Ik probeer dat dus een beetje te ondervangen met mn twee stappen plan. Eerst het blowen aan banden leggen, intussen voorzichtig wat sporten.. kijken of ik daar mn natural high uit kan halen. Het beter slapen, eten en drinken draagt hopelijk ook in brede zin bij aan mn standvastigheid, goed humeur, concentratie en zelfs gelukkigheid (anders gezegd: je kan depressief worden van te weinig eten en slapen).

Naar de huisarts of verslavingszorg zal ik gaan als deze hele opzet niet slaagt.

> ik ga nu offline :)

afbeelding van Kimmmm36

Geplaatst door Kimmmm36 op 13/01/2014 - 06:56

Lid sinds 14 jan 2013

3 jaar 1 week geleden gestopt met Champix.

Hoi schaakmat, 

wat een verhaal... Waar ik maar 1 ding van kan zeggen...

ga hulp zoeken!!! Je hebt duidelijk een gedragsstoornis.... 

Ik herken jouw gedrag aan alle kanten!! Mijn man is ook verslavingsgevoelig!! 

En kompenseert zijn ene verslaving met zijn andere... Het gaat nu heel goed met hem... Maar daar is hij al jaren mee bezig!! Zo heeft hij 10 jaar dagelijks geblowd, jaren op feestjes XTC en speed gebruikt! Beide doet al jaren niet meer maar werd vervangen door alcohol! Wat eigenlijk de grootste boosdoener is..... Want toen hij een paar jaar geleden ontslagen werd en thuis kwam te zitten, dronk hij van sochtends vroeg tot savonds laat..... Zonder dat ik dat in de gaten had!!! Nu denk jij, hoe kan dat nou??? Nou omdat de volgende verslaving voor de deur stond.... Cocaïne..... Door dat te gebruiken was ie meteen weer nuchter... Dus als ik thuiskwam merkte ik niks... Alhoewel.. Hij gedroeg zich heel vreemd wat ik niet begreep en riep ook steeds wat is er met je??? Ik ben groen wat betreft drugs dusherkende het niet!!! (Overigens veel mensen km mij heen wisten het wel maar hebben mijn dochter en ik lekker door laten modderen:-( dus heb een hoop mensen mijn rug toe gekeerd) 5-5-2012 was voor mij en mijn man echt bevrijdingsdag!! Toen ben k er achter gekomen! Een vreselijke dag maar uiteindelijk voor ons allemaalhet beste wat ons had kunnen gebeuren!! Mijn man was zo opgelucht dat ik het eindelijk wist!! Het klinkt raar maar hij wilde stoppen maar dat kon niet als ik erniksvan af wist!! Wij zijntoen bij de brijder stichting terecht gekomen en mijn man is toen bij een verslavingsdeskundige terecht gekomen en heeft hem supergeholpen... Het is een hele moeilijke en zware periode geweest en een hoop gevroet in het verleden maar dat gaf wel helderheid!!! Nu bijna 2 jaar later de laatste verslaving de deur uitgedaan!! Het roken!!! En het gaat goed!!! Ik ben super trots op mezelf maar nog meer op mijn man, maar die doet het fluitend:-)

wat ik dus eigenlijk duidelijk wil zeggen..... Zoek proffesionele hulp!! 

Sorry voor de schrijf en typefouten ik typ op mijn foon! 

afbeelding van Koningszoon

Geplaatst door Koningszoon op 13/01/2014 - 20:28

Lid sinds 03 mei 2011

Wat is je plan nu precies schaakmat?
 

Eerst stoppen met blowen (zou ik doen!) of stoppen met roken of beide?

 

Ik zou het stapsgewijs aanpakken en allereerst stoppen met blowen....naar mijn ervaring en gevoel geeft dat al een hele grote verandering in je leven...

Daar eerst de tijd voor nemen en dan richting stoppen met roken?

 

Ben benieuwd!

afbeelding van schaakmat

Geplaatst door schaakmat op 27/01/2014 - 23:10

Lid sinds 09 jan 2014

5 jaar 4 maanden geleden gestopt

aangepast uit privacy overwegingen.

afbeelding van schaakmat

Geplaatst door schaakmat op 27/01/2014 - 23:11

Lid sinds 09 jan 2014

5 jaar 4 maanden geleden gestopt

aangepast uit privacy overwegingen.

afbeelding van schaakmat

Geplaatst door schaakmat op 27/01/2014 - 23:11

Lid sinds 09 jan 2014

5 jaar 4 maanden geleden gestopt

aangepast uit privacy overwegingen.

afbeelding van schaakmat

Geplaatst door schaakmat op 27/01/2014 - 23:12

Lid sinds 09 jan 2014

5 jaar 4 maanden geleden gestopt

aangepast uit privacy overwegingen.

Reactie toevoegen