Schrijfhoekje voor (grappige) belevenissen .

Geplaatst door [email protected] op 25/06/2014 - 15:47

Lid sinds 04 apr 2014

Beste forumers,

Ik wilde eens wat nieuws bedenken, en kwam op dit idee. Dit "schrijfhoekje" is een plek waar iedereen die dat wil zijn grappige, genante (blunders blush), of juist ontroerende belevenissen van die dag kan opschrijven. Ook verhalen die wat langer geleden hebben plaatsgevonden zijn welkom. En op die manier deelt met de rest van het forum. Voordeel is dat we elkaar toch niet kennen, maar we wel op die manier elkaar kunnen laten lachen of ontroeren. Wat weer een goede afleiding is om niet te roken.. wink

 Of misschien een verhaal over iemand die juist iets heel liefs of spontaans voor jou heeft gedaan. ( goed idee Philippa!)  Ik vind het persoonlijk erg positief om daarmee bezig te zijn, en lijkt me ook leuk om van anderen te lezen. Het zijn vaak de kleine dingen die het 'm doen.

Veel schrijf/leesplezier!

Groetjes,  Marleen

 

Geplaatst door [email protected] op 25/06/2014 - 16:12

Lid sinds 04 apr 2014

Nou, dan zal ik maar beginnen met mijn goede daad van vandaag. smiley

Vanmorgen ging ik boodschappen doen, en bij de supermarkt stond er een buitenlandse vrouw die daklozenkrantjes verkocht. Het valt mij altijd op dat zulke mensen gehaast voorbij gelopen worden, en meestal schichtig een groet terug krijgen, of soms helemaal niet. Ik heb geprobeerd een praatje met haar te maken, maar helaas verstond ze me niet. Maar ze keek me wel vriendelijk lachend aan. Heb natuurlijk een krantje gekocht. Ze zei nog wel Fijne dag! tegen mij, dat had ze misschien wel ingestudeerd. Het gaf me een goed gevoel. Het lijkt me heel erg om in die positie te zijn, en dat je vaak genegeerd wordt. En veel mensen zijn buiten hun schuld om zo terecht gekomen...

 

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 25/06/2014 - 19:22

Lid sinds 01 feb 2014

7 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Marleen, leuk bedacht en nou maar hopen dat iedereen hier even kom schrijven, ik zal er zeker in gaan schrijven, alleen zullen het meer goede daden zijn dan grappige belevenissen en zodra er iets grappigs mijn pad kruist kom ik hier schrijven in jou hoekje!

Maar goede daden doe ik wel vaker, zo was er toevallig vandaag ook van die momenten, bij de longrevalidatie groep, zijn we op het moment met z'n drieën, waarvan er een bij is die best slecht is, daardoor laat ik de keuze steeds aan de ander, wil die eerst fietsen oké, dan doe ik wat anders en eigenlijk gaat het altijd zo, ik geef constant mijn plekje weg, terwijl ik op woensdag en donderdag best haast heb ivm mijn werk, belanden we gelijk in het volgende goede daad, ik ga in mijn pauze naar de longrevalidatie, terwijl andere gewoon in de ziektewet zijn. Dat zijn alweer twee goede daden, ik hoop morgen gewoon een grappige belevenis hier neer te zetten!

Geplaatst door [email protected] op 25/06/2014 - 22:11

Lid sinds 04 apr 2014

Nou, het loopt nog niet over hier van de verhalen, haha. smiley Ik geef het nog wel even de tijd. Goede daden verricht ik ook veel, en dat had ik ook inderdaad bij jou al verwacht Yvon.

Ik had trouwens vandaag ook nog een "oeps, haha"  moment. Moest met zoon naar orthodontist ivm los slotje, en naar een andere praktijk waar we nog nooit waren geweest. Bij aankomst zagen we al veel mensen in de wachtruimte zitten, alles van glas, dus wij ook duidelijk zichtbaar voor hun. De eerste glazen deur schoof automatisch open, we kwamen in een halletje. Op de 2e deur stond duwen, dus ik duw....en duw nog eens...en nog eens....zoon sist, mam, we staan voor gek!! Ik kijk een vrouw die binnenzit hulpeloos aan en zij staat op, trekt gewoon die deur open. Zoon schaamde zich een ongeluk voor mij, hahaha!! Ik had gewoon wat harder aan die deur moeten duwen blijkbaar. Ik heb het maar opgelost door hard te gaan lachen om mijn eigen dommigheid. Gelukkig waren die mensen snel aan de beurt, pff.

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 26/06/2014 - 06:48

Lid sinds 13 mei 2011

10 jaar 3 dagen geleden gestopt met Lasertherapie.

Leuk idee voor een topic meiden ..... voor nu zet ik 'm door dit bericht even in mijn lijstje.... zal 'ns verzinnen wat ik hier zal schrijven ....wink

 

Geplaatst door [email protected] op 26/06/2014 - 11:48

Lid sinds 04 apr 2014

Ben net weer terug van boodschappen doen, zoals altijd weer van alles vergeten gisteren. En krijg ook niet altijd alles in 1 keer mee. Er gaan hier enorme hoeveelheden voedsel doorheen in 1 week, haha. Maar heb weer een aantal goede daden verricht, een tweetal mensen voor laten gaan bij de kassa die weinig in het mandje hadden liggen, en een mevrouw 5 eurocent gegeven die ze net tekort kwam toen ze aan het afrekenen was. Daarna mijn verkregen Maya de Bij muntjes aan de vrouw achter mij gegeven. (Emte spaaractie). Leuk om daar zo bij stil te staan. Ik krijg er een goed humeur van. cheeky

 

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 26/06/2014 - 12:45

Lid sinds 05 aug 2013

7 jaar 6 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Ik kreeg gister een e-mail met een bedankje omdat ik iemand aan zijn ideale baan heb geholpen (op projectbasis)     

Vind het wel soms moeilijk dat veel mensen niet meer geloven in altruisme. Dat merk je door een mengeling van projecties in de reactie. Mijn onbevangenheid is daardoor aan het weggaan.  Het wordt de ' maatstaf' Ja, we leven in een prestatiemaatschappij waarin dingen amper tijd krijgen om te rijpen. Ik zou willen dat we ons meer gedragen als verre familie. Ook al zie je iemand 3 jaar niet, (soms gelukkig niet ) dan kun je even goed nog aan diegene denken als er iets op je pad komt wat jij niet nodig hebt en zij /hij wel.

Ik lees graag verhalen over hoe natuurvolkeren met elkaar omgaan, als iemand bijvoorbeeld een fout maakt in zijn gedrag. Dan herinneren de overige leden van de stam hem aan die goede daden die hij wel heeft verricht.

Wat je aandacht geeft groeit.

 

 

afbeelding van stoffeltje

Geplaatst door stoffeltje op 26/06/2014 - 13:45

Lid sinds 29 feb 2008

nou dan ook maar een stukje van hier,zelf ging ik verhuizen en was niet van plan nog katten te nemen!

maar had een tijd daarvoor een medebewoner waar ik woonde belooft als er iets was dat ik voor de kat zou zorgen.

eerst werd hij ziek en werd opgenomen,was zelf al verhuist dus dacht de kat komt een tijdje logeren!

niet wetend dat degene overleed en ik als erfenis een kat eraan over hield.

natuurlijk heel droevig dat mijn medeebewoner overleed.

na 4 dagen had de kat een blaassteen dus operatie volgde <het arme beestje was bij mij nog niet gewend en nog van slag>

haremajesteit lellebel zoals ik haar nu maar noem is intussentijd aardig gewend geraakt en totaal een troetelkat geworden.

maar zoals een majesteit heeft<onderdanen>denkt zij ze ook te hebben.

werd gelijk gebombardeerd tot ,huishoudster,kokkin,kattebak verschoonster,wasvrouw,poeseknuffelaarster als mevr. er om vraagt,stof haren en grit opruimster,eten en drinken geefster als mvr. trek heeft,iedere dag dierendag,geen vrijheid om weg te gaan,etc. etc.

maar we houden nu wel van elkaar.

het is een oude lellebel,de oudste kat in nederland werd 27 jaar lellebel is ong. 14 dus ik heb alsnog een poes in mijn nieuwe woning ,intussen "haar "woning.

en in het begin maar volhouden dat ik geen dieren meer wou nemen.

maar zo een diertje naar een asiel,niemand neemt mijn oude lellebel en ze zou dan als eerste moeten inslapen.

nou dat is een stukje over lellebel ,degene bij wie ik inwoon.

Geplaatst door [email protected] op 26/06/2014 - 18:11

Lid sinds 04 apr 2014

Wat een leuke reactie's en verhalen! cheeky Stoffeltje, ookal is de reden waarom jij nu bij Lellebel woont, (haha) wel triest, ik moest wel lachen om de manier hoe jij schrijft!  Erg leuk!

En Philippa, inderdaad een hele goede daad om iemand aan zijn droombaan te helpen, super! Ik stoor me ook vaak aan hoe mensen met elkaar omgaan, de maatschappij is hard geworden. Maar daar trek ik me niks van aan, ik sta positief in het leven en probeer dit ook uit te stralen. Wie weet werkt het aanstekelijk.

Kom jullie aub vaker hier je verhaal doen!

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 26/06/2014 - 21:36

Lid sinds 05 aug 2013

7 jaar 6 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Ja Stoffel ik vond het ook heel humoristisch smileyEn Marleen leuk in de winkel gelijk 3 mensen tegelijk helpen.

Mag je ook schrijven als iemand iets heel liefs voor jou heeft gedaan? Ik geef een voorbeeld, van dingen van vreemden die ik nooit zal vergeten.

Toen mijn relatie net uit was regende het heel hard en ik kwam uit de winkel, ik probeerde mijn zadel droog te maken. Toen kwam er een bejaarde man en die maakt met zijn zakdoek mijn zadel droog alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. cheeky een heel lief mens.

In diezelfde tijd, toen was ik nog steeds een beetje in shock keek ik naar de blauwe regen langs een autoweg/straat, toen riep iemand heel hard 'WYSTERIA' eerst dacht ik nog 'hysteria' ja dat klopt wel....;-) maar het was dus wysteria, dat riep dus een fietser aan de andere kant van de weg, hij keek ook om of ik het had gehoord. Leuke dingen zijn dat. Zo kom je door moeilijke tijden. Je bent nooit alleen.

Geplaatst door [email protected] op 26/06/2014 - 21:48

Lid sinds 04 apr 2014

Ohh, wat een geweldig lieve actie van die onbekende oude man, ontroerend gewoon! smiley

En de wysteria dude, wat een leuke spontane actie van hem, hij voelde misschien wel aan dat jij dat zou waarderen. En dan ook nog even omkijken, haha! Ik kan me indenken dat je dat wel een goed gevoel gaf op dat moment

Is dat trouwens al lang geleden, van je verbroken relatie? Of ben je inmiddels weer gelukkig en eventueel samen met een ander persoon? Jaa, nu komt de nieuwsgierige Marleen naar boven, hopelijk neem je me dat niet kwalijk..

En ik vind het een supergoed idee van je, dat je zulke dingen ook bij dit onderwerp kwijt kunt. Ik ga mn zegje hierboven wat aanpassen. Er zijn vast meer mensen die leuke verhalen hebben daarover.

 

Geplaatst door [email protected] op 26/06/2014 - 21:58

Lid sinds 04 apr 2014

Want dan heb ik meteen ook zo'n soort  actie verhaal van een volstrekt onbekende.

Het is al wel langer geleden, een paar jaar denk ik wel. Maar ik liep wat gefrustreerd door de stad, was aan het winkelen en ben nogal kritisch. Moest nodig wat nieuwe kleding kopen maar vond niets leuk staan, heb ook altijd problemen met de lengte van een broek (korte beentjes, haha).

Terwijl ik zo liep te balen van mezelf kwam er een jongeman vlak langs mij gefietst, en hield even in terwijl hij me voorbij fietste. Hij keek mij heel vriendelijk en lachend aan en zei : Heee Poppelepee, spring je achterop bij mij??  cheeky  Ik keek nog even snel achterom of hij niet iemand achter mij bedoelde, maar nee, hij had het toch echt tegen mij. Ik reageerde vrolijk met Nee nu niet, de volgende keer misschien!

Haha, wat grappig he, zo'n spontane vent. Nog leuk om te zien ook trouwens. Maar dat terzijde. Die man heeft ervoor gezorgd dat ik me weer goed voelde over mezelf en me aan het lachen gemaakt. Leuk toch?

Iemand anders ook zo'n vrolijkmakertje meegemaakt?

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 26/06/2014 - 22:38

Lid sinds 05 aug 2013

7 jaar 6 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Ja , ik was ook ontroerd heb er nog wel kracht uit geput. Tenzij er natuurlijk snot zat aan die zakdoek dan wordt het een heel andere verhaal...hihi grapje natuurlijk.  Je weet wanneer de Wysteria bloeit? Sinds die tijd maar dan een jaar terug. Hij rookt nog steeds trouwens... Moest ik even erbij zeggen, waarom weet ik niet...angel

Echt heel leuk Marleen, ja door zo'n leuke reactie kijk je weer anders naar jezelf..milder. denk dat hij ook voelde wat je nodig had, maar het is meestal toch als je zelf ook iets uitstraalt.

Geplaatst door [email protected] op 27/06/2014 - 08:40

Lid sinds 04 apr 2014

Hoi Philippa,

Haha, je weet maar nooit met oudere heren hoe fris die zakdoek is geweest...dat schoot mij ook al heel snel door mn gedachten hihi. Ik kan je er hele verhalen over vertellen over wat ik op mijn werk allemaal meemaak, maar dat wil je vast niet weten, haha!cheeky Maar ik vind het een heel lief en galant gebaar in jouw geval.

Ja, we hebben bij ons vorige huis ook een blauwe regen gehad, zelf geplant. Maar helaas niet lang genoeg gewoond om het in bloei te zien. Het is 1 van mijn favoriete planten, vind het prachtig. Soms denk ik, zullen we even langs ons oud huis rijden om te kijken of er veel veranderd is in die tuin? Maar dan zullen we over de schutting moeten hangen, beetje brutaal.

Zo, ik ben benieuwd of ik vandaag nog iets ga meemaken, iets grappigs/leuks/spontaans. We zullen zien.

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 27/06/2014 - 09:41

Lid sinds 01 feb 2014

7 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Goeiemorgen,

Leuk om hier te lezen, Marleen ik denk dat jij altijd wel iets leuks meemaakt je bent gewoon een gezellige tante haha, alle gezelligheid komt gewoon naar jou toe! 

 

Geplaatst door [email protected] op 27/06/2014 - 09:51

Lid sinds 04 apr 2014

Haha, dank je wel hoor, vind dat een compliment!

Zie, dat is al het eerste leuke voorbeeld voor vandaag, haha

En het klopt wel, ik hou van gezelligheid en geintjes. cheeky Kan ook heel goed alleen zijn hoor trouwens.

Reactie toevoegen