September 2020 (s)Toppers!

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Vivian op 25/09/2020 - 07:29

Lid sinds 31 okt 2017

1 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Komt allen klagen en juichen! Wie doet er deze maand nog mee :) Zal me zo nogmaals voorstellen in de voorstelhoek en kijken of het lukt om pas gestopten hier heen te lokken zodat we samen leed en leed (...) kunnen delen en daardoor onze kans de slechte gewoonte en de verslaving voor altijd achter ons te laten. ~I'm back baby!~ B.R.Bender Futurama

Note to self -tabel ding maken-

Wie         - Stopdatum -  Stopmethode
Qatrien   - 01-09-2020 - Alan Carr
Louzel    - 17-09-2020 - Motivatie & Besef
Jolen       - 20-09-2020 - NB
Vivian     - 21-09-2020 - Cold Turkey
Valkje80 - 22-09-2020 - Cold Turkey
 

Geplaatst door Jolen (niet gecontroleerd) op 25/09/2020 - 18:45

Lid sinds

Jaaaaaah
Wij hebben een voorsprong op stoptober :)
Ik heb zondag avond 20 sept mijn laatste sigaret gerookt

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Vivian op 25/09/2020 - 21:04

Lid sinds 31 okt 2017

1 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Wat goed Jolen!! Hoe voel je je nu?
Ik heb last van "eh oh ja ik rook niet"  momentjes.. dan ben ik met dingen bezig (in mijn geval nu programmeren) en dan moet ik even pauze nemen en dan loop ik automatisch naar de buitendeur.. "oh ja, en nu dan? - dan maar even op het forum neuzen"

Ik hoop dat we hier wat (s)toppers bij elkaar kunnen verzamelen.. ik weet dat ik zeker in het begin heel erg behoefte heb om gewoon even te kunnen ventileren :P 
 

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Vivian op 26/09/2020 - 13:31

Lid sinds 31 okt 2017

1 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Goedenmiddag!
Alles gaat nog volgens het boekje.. incluis de oogleden op stokjes omdat slapen toch wel heel lastig is lol
Ach nog 1 week te gaan en dan is dat ook weer over.
Nu opweg naar H. en de kindjes want we aan Jumpen (trampoline springen dus). Eens kijken of we er nog een salto uit kunnen krijgen.. hey lukte toen ik 17 was.. dus nu moet het toch ook nog lukken (*ontkenningsfase*)

Geplaatst door Valkje80 op 28/09/2020 - 15:13

Lid sinds 24 sep 2020

1 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Zeker Jolen, we hebben een ruime voorsprong op de oktoberstoppers! 

Ik was, ja was...2 jaar gestopt, toen mijn jongste zusje overleed.....Ik weet dat ze er niet door terug zou komen maar stom he...ik had dat op dat moment niet meer in de hand! Nu ben ik al heel oud en dacht, ik stop nòòit meer! Wat voor zin heeft het voor mij nog? Maar oh...ik hoest me s`nachts kapot! Dus ik moet wel wil ik nog wat langer leven.... Ik word met dierendag 80 jaar, en met die shit corona ook nog...ik zie het soms echt niet meer zitten.... Sorry  maar nu ben ik tòch aan het zeuren geslagen wat niet mijn bedoeling is!!! Morgen avond om half 7 heb ik er de eerste week op zitten dus....gààn met die banaan!!!! Fijne middag allemaal!

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Vivian op 28/09/2020 - 16:04

Lid sinds 31 okt 2017

1 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Wow!!! Valkje! Ik heb echt ZO ENORM respect voor je! Wat gaaf en stoer en dapper dat je zo voor jezelf kiest en die uitdaging aangaat! En we weten allemaal hoe ons verslaafden brein werkt.. het moment is nooit de goede, je bent nog jong dus genoeg tijd om te stoppen en ineens ben je te oud dus wat maakt het nog uit. Allemaal excuusjes die we maken om onszelf niet verantwoordelijk te houden als verslaafden.. 

Ik ben blij dat je bij ons in de groep komt Valkje, we hebben een vangnet nodig, want het afkick proces is een lang en soms eenzaam proces (en nu helemaal met Corona erbij). 
Laten we elkaar helpen. 

Lees je nu als anoniem hier mee? En ben je ook gestopt deze maand, of ga je stoppen? Schrijf gerust een berichtje! Hoe meer zielen hoe meer gedeeld leed en vreugd!

Met mij gaat het goed! Ik heb soms hele sterke trekmomenten... maar dan ga ik heel hard iets anders doen. Ik heb nog nooit zoveel handwasjes gedaan.. - niet dat het nodig is, maar ik moet " iets"  doen.
Hond wil ook niet meer rondjes lopen vandaag :(

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Vivian op 28/09/2020 - 16:09

Lid sinds 31 okt 2017

1 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Maar!
Hiep hiep hoera!! 

1 week niet gerookt en Jolen mocht deze mijlpaal gisteren al vieren! Gefeliciteerd Jolen!
 

Geplaatst door Jolen (niet gecontroleerd) op 28/09/2020 - 18:12

Lid sinds

Hallo valkje, aangenaam!
Het is erg knap dat u nu gestopt bent, mijn complimenten!
Wij kunnen dit!!

Groetjes

Geplaatst door Jolen (niet gecontroleerd) op 28/09/2020 - 18:14

Lid sinds

Partyyyy, jij ook gefeliciteerd!
As week wordt voor mij een uitdaging met een lange werkdienst morgen en vrijdag teamdag...
Zal mijn tas maar vol met gezond eten stoppen ofzo?

Geplaatst door Valkje80 op 29/09/2020 - 11:07

Lid sinds 24 sep 2020

1 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

U mag wel jij tegen mij zeggen....wink Ik moet vanmiddag mijn auto wegbrengen, misschien kan ik er op wachten anders is het een mooie wandeling terug....Mitshet niet regent natuurlijk....cheeky

Fijne dag en hou je taai allemaal!

Valkje

Geplaatst door Jolen (niet gecontroleerd) op 29/09/2020 - 13:55

Lid sinds

Valkje, natúúrlijk ook een fijne dag gewenst na deze rookvrije week :-)

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Vivian op 29/09/2020 - 14:14

Lid sinds 31 okt 2017

1 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Voor Valkje!!! Een week gestopt! Wat goed meid!!

Geplaatst door Valkje80 op 30/09/2020 - 16:13

Lid sinds 24 sep 2020

1 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dank je wel!!!!

Vandaag is mijn hulp geweest en zijn de ramen gewassen en...de vitrage want die begon al een beetje gelig te worden...Ik heb lange tijd buiten gerookt maar als het slecht weer was, dan rookte ik binnen....

Dat is afgelope nu! Er wordt niet meer binnen gerookt! Gisteren 2 mensen op bezoek gehad, op verschillende tijden. Allebei rokers! Dat was ff slikken maar ik ben er hèèl goed doorheen gekomen! Trots op mezelf! Nu ga ik koken want mijn broer komt eten, zoals elke woensdag, na het overlijden van zijn vrouw...Nou luitjes...tot de volgende keer maar weer en denk erom...VOLHOUDEN he? Nòòit die ène sigaret meer aansteken!!!

Lieve groet voor allen...Valkje!

Geplaatst door Louzel op 30/09/2020 - 16:52

Lid sinds 30 sep 2020

1 jaar 11 maanden geleden gestopt met Motivatie en besef.

Hallo allemaal,

Ik ben donderdag 17 september 2020 gestopt, heb de dag ervoor mijn laatste sigaret gerookt. Ik ben al 50x in mijn leven gestopt maar nu voelt het toch anders. Juist omdat ik zo vaak ben gestopt en weer begonnen was ik het zo beu. Het roken vind ik een gevangenis, de verslaving dan. Ik ben ook al een ongelukkige roker, altijd bewust van de schade die ik mezelf toebreng en dat al 30 jaar af en aan. Ik word van roken bang. En daar ga je dus van roken... Of als dat het niet is dan is het die ene.... Het is niet eens dat ik er zo naar verlang, meer dat ik af en toe overvallen werd en dan zwichtte. Nu niet meer, ik wil nooit meer zwichten voor die ene die me weer de verslaving intrekt. 

Ondanks dat ik dus al heel vaak een week gestopt ben of een paar weken heb ik deze keer heel bewust de afkickverschijnselen gemerkt. Super labiel, bijna angstig. Je merkt dat je lichaam dopamine tekort komt, ik werd er down en vlak van. Je lichaam is echt van slag. Ben toen een paar keer gaan sporten.

Ik heb trouwens helemaal geen last van het verlangen naar een sigaret. Misschien komt dat omdat ik de curus Ik stop ermee 3x heb gevolgd, het boek van Alan Carr gelezen, dat helpt allemaal. Dan ben je een blijere stopper en dat scheelt. Als je jezelf zielig gaat vinden of je gaat wat zitten missen wordt het heel lastig.

Ik ben blij met het stoppen maar  merk dat ik echt moet zoeken naar fijne alternatieven, zaken die me blij maken. Gelukkig compenseer ik niet met eten dus ik ben niet bang dat ik aankom. 

Wel ben ik sinds ik gestopt ben kortademig. Hebben jullie dat ook? Ik heb het idee dat mijn longen zichzelf aan het schoonmaken zijn. Ik heb ook dikke klieren als ik wakker wordt. Mijn huid doet ook raar. Het zal er allemaal wel bijhoren.  

Ik las hier de reactie van Valkje. Ben diep onder de indruk! Leuk hier meer september stoppers te leren kennen. Het lijkt me fijn om elkaar te steunen!

Groetjes Marlous

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Vivian op 30/09/2020 - 18:25

Lid sinds 31 okt 2017

1 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi allemaal! Fijn dat we er allemaal nog zijn :)

@Valkje goed hoor om met rokers erbij zo sterk te blijven! Vond je ze niet naar ruiken? Ik ruik nu als er een roker naast me staat in een winkel bijv. (Zelfs op 1.5 meter afstand) - raar dat je dat zelf niet ruikt als roker..
Maar heerlijk dat je vitrage weer schoon en fris is!

@Marlous hoi en welkom! Fijn dat je erbij gekomen bent! Gefeliciteerd met de beste keuze uit je leven :)
Mijn lichaam is ook aan de grote schoonmaak begonnen.. puistjes, algehele malaise, maar het is voor een goed doel ;)
Als ik op de desktop pc zit zal ik je in de lijst zetten, via de mobiel werkt het niet helemaal

En ik heb echt 0 concentratie op het moment, maar niet roken gaat me prima af! En het werkt blijkbaar aanstekend want kreeg net een appje dat een bevriend stel ook hun laatste tabak opmaken en dan stoppen. Dus yay!

Geplaatst door qatrien op 30/09/2020 - 22:55

Lid sinds 29 sep 2020

1 jaar 11 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Hoi hoi ik meld me hier ook even, ik ben qatrien, 60 jaar, 44 jaar gerookt en op 1 september 2020 gestopt. Het gaat met ups en downs maar ik ben vastbesloten nooit maar dan ook nooit meer een sigaret op te steken, Morgen heb ik de 1e maand in the pocket :-)

 

Reactie toevoegen