September stoppers 2017

Geplaatst door Liz33 op 12/09/2017 - 11:49

Lid sinds 12 sep 2017

3 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi! Volgens mij is er nog geen topic voor september stoppers??? Hopelijk zijn er wel stoppers want kan wel wat steun gebruiken! Ik ben 6 september gestopt de eerste 2 dagen met nicotine pleisters maar na 2 nachten met verschrikkelijke dromen ermee gestopt. Nu dus op eigen kracht en het ene moment denk ik ja dit gaat mij lukken en 5 minuten later wil ik er weer één roken. Ik ben nu 33 jaar en rook al sinds mijn 14e en heb al meerder stoppogingen gedaan. En 2 x een jaar niet gerookt en toch weer begonnen. Dit maakt mij ook wel weer angstig en wil ik mijzelf er al snel van overtuigen dat ik vroeg of laat toch weer een sigaret opsteek. Hopelijk zijn er meer mensen die deze maand hebben besloten om niet meer te roken! 

afbeelding van Miek2

Geplaatst door Miek2 op 12/09/2017 - 14:12

Lid sinds 18 nov 2014

6 jaar 2 maanden geleden gestopt

Welkom op het forum Liz.

Je hebt een geweldig besluit genomen. 

De eerste week is de moeilijkste, maar het heerlijke gevoel om vrij te zijn is het vechten waard.  

Jij kan het !!

afbeelding van musti

Geplaatst door musti op 12/09/2017 - 14:51

Lid sinds 04 aug 2017

3 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ha die Liz!

Gefeliciteerd met je besluit om te stoppen, je kunt nu al trots op jezelf zijn yes  Oh hoe rot is dat he, als je al een paar keer een jaar niet hebt gerookt, en dan toch weer in die valkuil gestapt bent. Veel stoppers hier kennen dat. Maar misschien helpt het je juist om nu wel definitief een niet roker te worden, ff goed terugdenken aan waar/wanneer en waarom het toen misging dus!

Er is inderdaad nog geen september club, maar wie weet komen er nog mensen die zich aansluiten. En anders kun je ook altijd gewoon meekletsen bij ons in de augustusclub, wij zijn ook allemaal nog in de (soms moeilijke) beginfase en de meesten van ons posten regelmatig wat op het forum. En volgens mij is er ook al een septemberstopper aangehaakt omdat er nog geen septemberclub was haha. Dus ...wees welkom dus als je zin hebt wink  Veel succes verder, hou vol! Merk je dat het moelijker is nu zonder pleisters trouwens?

Geplaatst door Liz33 op 12/09/2017 - 15:24

Lid sinds 12 sep 2017

3 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Bedankt voor jullie reactie! 

Ja ik merkte wel echt verschil toen ik de nicotine pleister eraf had gehaald! Positieve was dat ik geen heftige dromen meer kreeg en ik meteen weer goed sliep. Nadeel was dat ik emotioneel gezien overdag een ramp was! Gelukkig heeft mijn partner mij heel goed bijgestaan :) Ik kon echt bijna mijn bed niet uitkomen (erg depressief)...dit duurde eigenlijk het hele weekend. Maar heb het maar toe gelaten. Nu inmiddels gaat het met vlagen goed en dan weer niet. Maar wil er echt vanaf! Toen ik rookte was ik ook steeds bezig met de volgende sigaret. Nu ook als het ware maar met het verschil dat ik hem niet rook en dat beter is voor mijn gezondheid. 

Mocht het hier stil blijven dan sluit ik mij graag aan bij augustus! 

Geplaatst door nik op 12/09/2017 - 17:17

Lid sinds 18 jan 2017

3 jaar 12 maanden geleden gestopt

Succes Liz! Goed besluit, effe doorknokken en daarna:Vrijheid, Blijheid ! zonder die vieze misselijkmakende, stinkende, ziekteveroorzakende, grauw gezicht makende, rare stem makende, smerige vingers makende, geldverslindende (jeetje kan nog vele vele redenen noemen) sigaretten, Duivels met de namen Nico en Tine oftewel Etter en Bak

Hou vol hoor Liz!

afbeelding van pleuny

Geplaatst door pleuny op 12/09/2017 - 21:31

Lid sinds 29 aug 2017

3 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Wat goed van je!
Ik ben nu 2 weken verder dus als ik het kan, kan jij het ook!  de vervelende klachten worden al stukken minder dus hou je daar aan vast...bikkelen maar de moeite waard!

 

 

Geplaatst door Hannaha op 13/09/2017 - 11:10

Lid sinds 11 Mar 2012

3 jaar 4 maanden geleden gestopt met Champix.

Jaaa toch een septemberclub haha. Ik sluit me graag aan! Ben sinds 1 september gestopt mbv Champix. Tot nu toe gaat het goed al zijn er meerdere moeilijke momenten op een dag.

Ik ben trouwens Hannah, 29 jaar en rook(te??) vanaf mn 16de.

Ik hoop er nu echt voor eens en altijd mee te kunnen stoppen... help!

Groetjes

afbeelding van musti

Geplaatst door musti op 13/09/2017 - 11:25

Lid sinds 04 aug 2017

3 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

hoi Hannah, je hebt de spetemberclub gevonden zie ik hihi. Maakt ook niet niet uit waar je schrijft, iedereen plaatst toch overal en nergens een krabbel waar hij/zij maar zin heeft wink

Het belangrijkste is dat je er bent, en dat je gestopt bent met roken. Van harte gefeliciteerd!!!!!  De eerste moeilijke stap heb je gezet, je bent een niet-roker, je bent vrij van je verslaving dus wees trots op jezelf yes

En al bijna twee weken erop zitten, goed hoor.  Ben je al eens eerder gestopt? Ikzelf zit nu op ruim 2 weken, en ben nooit eerder gestopt. Gewoon de afgelopen bijna dertig jaar aan een stuk door gerookt, erg he? Waar heb jij het het moelijkste mee nu? Lichamelijke klachten, onrust in je hoofd, vreetbuien, depresssief, agressief? Of 'gewoon' de hele dag door dat gevoel van ' ik moet nu roken'?  Wat dan ook, zet hem op hou vol, ik ben er zelf ook nog niet maar iedereen op dit forum zegt dat het beter wordt en we geduld moeten hebben... daar hou ik me dan maar aan vast hihi.  Fijne dag verder!

Geplaatst door Hannaha op 13/09/2017 - 11:34

Lid sinds 11 Mar 2012

3 jaar 4 maanden geleden gestopt met Champix.

Hé Musti,

Bedankt voor je welkom :-)

Waar ik het meest last van heb is het holle gevoel.. het gevoel iets te missen. Wat natuurlijk onzin is haha. Ik gebruik champix als hulpmiddel dus echt die hele erge drang om te willen roken is er niet. Jij gebruikt geen hulpmiddelen? Knap hoor! Waar heb jij het meeste last van? Merk je al voordelen?

Fijne dag verder!

afbeelding van musti

Geplaatst door musti op 13/09/2017 - 19:59

Lid sinds 04 aug 2017

3 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

hoi Hannah, ik doe het cold turkey ja. heb wel voor de zekerheid een doosje nicotine zuigtabletten in huis gehaald voor noodgevallen (was nl al drie dagen eerder gestopt maar na drie dagen toch weer 1 sigaret gerookt, meteen weer doorgestopt gelukkig maar dat wilde ik niet nog een keer meemaken haha) Voordelen merk ik zeker al, vooral meer en beter ruiken en ik blijf zelf ook zo lekker schoon wink (kleren en haren enzo). Geen koude handen en voeten meer. En ook leuk, dat ik heel veel geld overhou, dat begin ik nu echt te merken.Heb jij een Stop App op je telefoon? zo niet, aanrader! Helpt enorm om te zien hoeveel geld en sigaretten je bespaart, en hoe je gezondheid verbetert. Bijvoorbeeld QuitNow, of SmokersBuddy.

Waar ik het meeste last van heb is heel erge onrust, ben de hele dag heel hyper en kan geen rust vinden, en heb regelmatig drang om te roken (die niet zoals alle stopsites en stopboeken zeggen  'na een paar minuten weer weggaan'). Maar dat wordt wel steeds beter, heb nu vaker een dagdeel helemaal zonder 'trek'. Het ergste heb ik last van slaaptekort.  Omdat ik zo hyper ben ben ik 's avond echt kapot maar ik kan gewoon niet slapen. Lig heel lang wakker, woelen, dan slaap ik een paar uur en vervolgens ben ik weer uren wakker. Hoop dat dat snel beter gaat worden want de wallen hangen zo ongeveer tot aan mijn knieën cheeky

Ben jij goed gegaan vandaag? En de rest hier van de septemberstoppers ook?

Tot later, fijne avond!!

Geplaatst door Liz33 op 14/09/2017 - 11:19

Lid sinds 12 sep 2017

3 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Wilde al eerder reageren, maar een bericht plaatsen lukte niet. En al te veel geduld heb ik momenteel ook niet ☺ dus dacht probeer het later nog eens.

Er zijn gelukkig momenten die ik geen sigaret meer wil roken. Maar ook momenten dat ik het wel wil. Dit duurd bij mij soms uren en ineens is het weg. Verder ben ik van een actief persoon naar een niet actief persoon gegaan. Heb nergens zin in en voel mij depri. Maar ik blijf volhouden. Als ik terug denk aan die eerste dagen hoe moeilijk ik het toen had...nee echt zo zonde om weer te gaan roken. Ook het idee dat 1 sigaret niks oplost, want daarna wil ik er weer een en ga zo maar door.

Ben wel benieuwd of het met champix mij.makkelijker af was gegaan. Maar was zo bang voor alle bijwerkingen.

Geplaatst door Liz33 op 14/09/2017 - 11:22

Lid sinds 12 sep 2017

3 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

En inderdaad musti zo'n app werkt erg motiverend! Was geschrokken om te zien hoeveel geld ik al had besteed en hoeveel sigaretten ik in al die jaren had gerookt!

Geplaatst door Hannaha op 14/09/2017 - 16:52

Lid sinds 11 Mar 2012

3 jaar 4 maanden geleden gestopt met Champix.

Hé Musti en Lizz en alle andere stoppers natuurlijk.

Hoe gaat het? Hier goed. In ieder geval rookvrij haha. Inderdaad dat hyper zijn herken ik heel erg goed. En dat niet slapen.. als ik eenmaal slaap gaat het wel maar het in slaap komen is erg moeilijk! En als ik dan slaap heb ik bizar reëel dromen, maar dat zal door de Champix komen. Ik neem wel de helft van de aanbevolen dosis vanwege de bijwerkingen inderdaad. Ik heb wel het gevoel dat deze lage dosis voor mij de scherpe randjes eraf haalt, maar misschien is alleen het idee dat ik wat neem al genoeg haha.

En die zin in roken zo bizar... soms inderdaad extreem erg, en dan is dat bij mij ook niet binnen een paar minuten weg. En vervolgens denk ik er weer uren niet aan.

Ik heb nog geen appgedownload, ga ik zo gelijk doen!

Succes!!

afbeelding van caro

Geplaatst door caro op 15/09/2017 - 14:10

Lid sinds 01 nov 2011

2 jaar 10 maanden geleden gestopt met Champix.

Ik ben gisteren gestopt met roken ( voor de zoveelste keer ) en hoop het nu eens vol te houden. Ik heb alvast een groot voorbeeld om naar op te kijken, mijn man die nu 6 maand gestopt is. 
​Dat hol gevoel of knagende hongergevoel ken ik hier ook, soms wordt je er gek van maar het gaat inderdaad over alleen de ene keer al sneller dan de andere keer.
Succes allemaal !

 

 

 

 

Geplaatst door sebastiaan (niet gecontroleerd) op 19/09/2017 - 15:50

Lid sinds

Dag, Ik ben ook een september stopper. Sterker nog dit is pas mijn tweede dag. Het enige waar ik veel last van heb is de drang om te roken, maar ik heb allen carr gelezen en dat helpt. Maar goed, zit nog maar op dag twee.

Geplaatst door Lover without smoke (niet gecontroleerd) op 19/09/2017 - 18:19

Lid sinds

Hoi caro, ik herinner jou nog wel. Jij was toch van de november 2011 club? Ik was van de december 2011 club en destijds gingen onze clubs samen.

Ik probeer het nu opnieuw. Col Turkey. Mijn laatste sigaret uitgedrukt afgelopen zondag om half 11 in de ochtend. Ik rookte minstens 1 pakje Kent per dag. Ik wens iedereen heel veel sterkte.

Reactie toevoegen

Pagina's