Septemberstoppers 2016

afbeelding van Kerel

Geplaatst door Kerel op 26/08/2016 - 12:13

Lid sinds 26 aug 2016

7 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

He stoppers van september,

Heb tussen mijn 18 en 25 gerookt en ben toen met succes gestopt. Ben nu 40 en de afgelopen 10(?) jaar was ik een gelegenheidsroker en rookte 1/2 avonden per maand een paar sigaretten op feestjes, uitgaan e.d. Sinds anderhalf jaar door vervelende privé-omstandigheden steeds meer gaan roken en zit nu op bijna een pakje per dag.

Ben het zo zat dat gerook. Mijn conditie is slecht (wat ik als sporter heel erg merk), ik stink, ben afhankelijk, het kost bakken geld en wil het goede voorbeeld geven aan mijn kids. Redenen genoeg om te stoppen dus.

Ik ga dinsdag 30 augustus stoppen. Waarom dan? Vanaf die dag heb ik t/m zondagmiddag wat afleiding en ben ik de meeste tijd niet thuis. Ik hoop dat ik zo de eerste dagen wat makkelijker door kom.
Wil ook een app gaan installeren. Nog even geen idee welke, maar ik denk dat het stimuleert als je kan zien welke positieve gezondheidseffecten je behaald, kan zien hoeveel geld je hebt bespaart, enz.

Zijn er nog meer mensen die gaan stoppen in september?

Groetjes

afbeelding van DN

Geplaatst door DN op 31/08/2016 - 11:21

Lid sinds 31 aug 2016

7 jaar 1 maand geleden gestopt met Allen Carr.

Ja, vandaag op 31 augustus ga ik de laatste roken en dan ben ik per september gestopt.

35 jaar oud waarvan ruim de helft gerookt. De laatste jaren een pakje (27) per dag. Redenen? Ook het goede voorbeeld voor de kids (die er nu ook actief commentaar op beginnen te hebben), financieel (7,50 per dag is zonde geld), de ongezonde leefstijl veranderen (ook meer bewegen en bewuster eten) en ik ben in mijn omgeving zo'n beetje de laatste der mohicanen. Het is onderhand eens een keer genoeg geweest met die onzin!

Straks lees ik weereens allen carr en ik installeer de stopstone app van ondermeer trimbos (nog geen idee of het wat is). Geen verdere hulpmiddelen als pleisters, tabletten of medicatie.

Mijn eerdere ervaringen zijn juist dat de eerste dagen wel meevallen, maar dat vanaf een week of twee de uitdaging begint....

Succes!

Groet,

D

afbeelding van DN

Geplaatst door DN op 31/08/2016 - 01:43

Lid sinds 31 aug 2016

7 jaar 1 maand geleden gestopt met Allen Carr.

Oh, en die plaatjes vind ik ook irritant. In die zin net even het zetje wat ik nodig had.

afbeelding van Ingie

Geplaatst door Ingie op 31/08/2016 - 08:14

Lid sinds 11 okt 2010

8 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Voor alle Septemberstoppers..yes

afbeelding van Kerel

Geplaatst door Kerel op 31/08/2016 - 13:26

Lid sinds 26 aug 2016

7 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Succes DN. Is vandaag je eerste dag niet roken of wordt 1 september de 1e dag niet roken?

Dag 1 ging bij mij prima en had er geen moeite mee. Ik zit nu halverwege dag 2 en merk dat ik me vandaag wat minder happy voel. Gisteravond flink gesport ( 1,5 uur squash) en merkte dat ik wat makkelijker ademde en wat minder snel buiten adem was. Misschien zit het tussen mijn oren, maar het was in ieder geval fijn om te merken :)

Gr.

afbeelding van DN

Geplaatst door DN op 31/08/2016 - 13:36

Lid sinds 31 aug 2016

7 jaar 1 maand geleden gestopt met Allen Carr.

Ik ben nu het boek aan het lezen en nog twee sigaretten en dan gaat het gebeuren. Vanaf vanavond rookvrij en ik ga tellen vanaf 1 september. Heel lang geleden ook eens het boek gelezen en toen drie jaar gestopt geweest.

In ieder geval goed te horen dat je daadwerkelijk gestopt ben. Je zou niet de eerste zijn die zegt morgen te stoppen, om dat vervolgens de dag erna weer te zeggen :-). Ik zit al een hele poos in die fase in ieder geval.

Fijn dat die eerste dag is meegevallen. En qua ademhaling. Of het nu wel of niet tussen je oren zit; je voelt het en dus is het een prettige ervaring die wellicht smaakt naar meer prettige ervaringen. Put er motivatie uit. En een dagje minder happy had je als roker waarschijnlijk ook weleens :-)

Merk je ook verschil dat je in andere situatie zit (even paar dagen afleiding)?

Geplaatst door Bert1 op 31/08/2016 - 13:57

Lid sinds 26 aug 2016

5 jaar 11 maanden geleden gestopt

Welkom bij de club DN, zo te lezen ben je goed gemotiveerd en dat is de juiste instelling om te stoppen met roken, ik zelf ben na vele eerdere stoppogingen 12 dagen geleden weer gestopt om het deze keer vol te houden, zal ik ook wel moeten vanwege mijn gezondheid. Ik hoop voor je dat het je cold turky lukt maar krijg je het echt moeilijk overweeg dan een hulpmiddel en grijp niet terug naar de sigaret, ik wens je heel veel succes. gr. Bert

 

afbeelding van annemarie2014

Geplaatst door annemarie2014 op 31/08/2016 - 14:22

Lid sinds 03 feb 2013

9 jaar 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Heel veel succes! Ik ben 2 jaar geleden gestopt in september. Laat september weliswaar, maar toch. Ik wens jullie veel succes in deze strijd.!

afbeelding van Kerel

Geplaatst door Kerel op 31/08/2016 - 16:20

Lid sinds 26 aug 2016

7 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Op momenten dat ik normaal een sigaret zou opsteken ben ik nu actief. Zo stond ik vanochtend 15 min voor ik naar mijn werk ging het huis te stofzuigen i.p.v. te roken, moet niet gekker worden :)
Gisteravond tussen het koken door stond ik de was op te vouwen i.p.v. te roken. En na het eten was ik druk met opruimen.

Je hebt opeens onwijs veel tijd over. Ik word me nu pas bewust van al de tijd die ik heb gemist en stond te roken. Zeg 6 min per sigaret, dat is voor elke 10 sigaretten een uur. Eén uur tijd verloren die je nu elke dag extra hebt. En bij 20 sigaretten twee uur. Is toch bizar? Elke dag twee uur meer (vrije) tijd, wat een feest :)

@DN: Ik ben niet in een hele andere setting dan normaal hoor. Overdag aan het werk en heb de avonden wat gepland en/of slaap niet thuis. Ik zorg dat ik aleiding heb en niet alleen thuis zit.

Gr.

 

afbeelding van DN

Geplaatst door DN op 01/09/2016 - 00:45

Lid sinds 31 aug 2016

7 jaar 1 maand geleden gestopt met Allen Carr.

Gisterenmiddag rond een uur of 4 was t dan zover; gestopt met roken. Vreemde gewaarwording. Ik zit er dit keer zonder angst of vrees in. Het voelt solide. Kan me niet voorstellen dat ik nog ga twijfelen of dat ik het niet zie zitten. Wezenlijk anders dan voorgaande pogingen. Ik rook deze keer 'gewoon' niet en ik zou ik niet weten waarom ik dat wel zou doen. Ik voel me in die zin geen stopper, maar een niet roker.

Ik ben eerder deze week ook gestopt met m'n dagelijkse porties redbull en we zijn op meerdere fronten bewuster gaan leven sinds deze week. Het leven op de schop om er ook zo lang mogelijk te kunnen zijn voor de kids later. Het was de afgelopen jaren echt niet best hoe ik leefde. Maar goed, roken is daar slechts een onderdeel van, niet het doel an sich. Wellicht dat het daardoor meer solide voelt, de focus ligt op het grotere geheel, waarbij sigaretten dezelfde betekenis hebben als redbull, twixen, etc etc ;-)

Ik heb er zin in. Ook in de extra tijd, misschien dan eindelijk ook eens wat minder druk(gevoel). @kerel: ik kan me van de vorige redelijk succesvolle poging herinneren. Dat ik savonds in eerste instantie ooj helemaal bekaf was, omdat ik veel meer deed in een dag (dus ook op t werk, langere tijd onafgebroken werken). Trok vanzelf bij en vergeet soms niet jezelf wel even dat rustmomentje te geven (wat roken vaak wel was).

@ bert1. Voor mij geen fysieke hulpmiddelen ter vervanging van hetgeen waar het eigenlijke probleem is ontstaan. Komend weekend ben je al weer twee weken gestopt. Gaat het je dit keer beter af? Succes...

@ anderen. Thanks!

afbeelding van Adrie010

Geplaatst door Adrie010 op 01/09/2016 - 14:53

Lid sinds 07 jan 2012

7 jaar 1 week geleden gestopt

Na ongeveer al 100 mislukte pogingen heb ik besloten om vanaf morgen 2 september definitief te stoppen met de rookverslaving. Inmiddels ben ik 70 jaar en heb daarvan 56 jaar gerookt. Ik ben het meer dan zat, rook zo'n 35 sigaretten op een dag. Ter ondersteuning heb ik nicotinekauwgom. In het verleden ook al eens gebruikt, ach wat niet. Accupunctuur, laser, pleisters.... noem maar op en ik heb onderhand ook al een hele bibliotheek met ondersteunende boeken.

Iedereen veel succes en zet 'm op.

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 01/09/2016 - 17:20

Lid sinds 13 mei 2011

12 jaar 4 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

Aan alle septemberstoppers : Geef jezelf aan het eind van de dag een schouderklopje .... drink veel water om de gifstoffen af te voeren en zoek afleiding  wink

Adrie010 : Welkom terug en goed dat je er weer voor gaat ... en nu voor het echie hé?

 

afbeelding van DN

Geplaatst door DN op 01/09/2016 - 23:20

Lid sinds 31 aug 2016

7 jaar 1 maand geleden gestopt met Allen Carr.

Succes adrie 010 met niet roken vanaf morgen

Hier gaat het vooralsnog best aardig, alhoewel ik nu merk dat ik wat kribbiger ben dan anders. En de keel begint serieus te kriebelen. Maar dat mag de pret niet drukken; behoefte om te roken heb ik nog niet gehad, wel vaak gedacht oh ja, normaal zou ik nu aan t roken zijn. Ik zie wel enorm op tegen morgenavond (feestje/borrel). Ben geneigd te skippen, anderzijds ook die confrontatie maar aan gaan.

Bij bert en kerel ook alles onder controle?

afbeelding van Adrie010

Geplaatst door Adrie010 op 02/09/2016 - 00:33

Lid sinds 07 jan 2012

7 jaar 1 week geleden gestopt

Dank jullie, ik ga echt voor het echie nu, Whoopie en DN. En DN laat je niet ontmoedigen door het feestje morgen. Je hoeft toch die borrel niet te nemen, neem lekker wat fris. Ook ik word er mee geconfronteerd, omdat manlief blijft roken. Hij rookt niet veel, maar toch. Wel houdt hij rekening met mij.

Succes ook voor jullie allemaal.

 

afbeelding van ally

Geplaatst door notreallyaprincess op 02/09/2016 - 08:20

Lid sinds 05 jan 2016

6 jaar 5 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

HEEL VEEL SUCCES ADRIE! YES YOU CAN!

afbeelding van Kerel

Geplaatst door Kerel op 02/09/2016 - 13:10

Lid sinds 26 aug 2016

7 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Goed bezig allemaal. Hou vol!!!!! En wees trots op jezelf, dat je zo sterk bent, het lukt, dat je een niet roker bent.

Bij mij was tot nu toe dag 2 het zwaarst. Dag drie (gister) viel best mee. Ben op dag 1 en 3 ook flink gaan sporten in de avond (1,5 uur squash) en heb alle zooi er uit gezweet en veel water gedrinken en oke, ook wat bier :)
Vandag dag 4 en tot nu toe gaat het redelijk. Werk biedt ook wel afleiding. Vanavond alleen thuis en dat kan nog wel lastig worden. Maar...... We blijven volhouden.

Ik merk al verschil in mijn ademhaling, krijg meer lucht tijdens het sporten. Merk ook dat ik wat meer ruik. Er vallen me vaker geuren op. Probeer ook soms even bewust diep adem te halen en te voele, ruiken en genieten.

Sterkte weer vandaag iedereen :)

Gr.

 

 

Pagina's