Sinds 3 dagen rookvrij, en ik vind het erg pittig

Geplaatst door Zjane op 27/09/2012 - 10:24

Lid sinds 27 sep 2012

Het is met ups en downs. Steeds hou ik mijzelf voor dat de "zin" weer over gaat. Alleen was een sigaret voor mij een momentje voor mijzelf. Als hardwerkende, alleen wonende moeder was een sigaretje in de tuin even rust voor mij. Ik zie mijzelf nog niet met een wortel in de tuin staan.

 

 

afbeelding van Marion31

Geplaatst door Marion31 op 27/09/2012 - 10:32

Lid sinds 03 jan 2009

9 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Zjane,

 

Welkom hier. En ja, dat dat zo'n fijn en mooi moment voor jezelf was moet je nu gaan loslaten. Met iedere keer zo'n fijn moment voor jezelf haalde je weer wat seconden van je leven af. Nu moet je een ander fijn rustmoment gaan nemen. Wat dacht je van jezelf lekker verwennen met een fijn warm dekentje op de bank (het is alweer fris en regenachtig, dus dat kan best) met je favoriete drankje erbij? Lekkere warme kop thee, mok met je favo koffie, of een wijntje of andere lekkere neut? Ik bedoel niet dat je die peuk moet vervangen, maar je kan van meer dingen genieten en even wat tijd voor jezelf pakken. Dus laat dat idiote peukmoment maar varen en ga genieten van je rookvrije toekomst! Succes meid!

 

Gr. Marion

Geplaatst door Zjane op 27/09/2012 - 15:30

Lid sinds 27 sep 2012

Dankjewel Marion,

In mijn hoofd zit het wel goed. En je hebt gelijk dat het allemaal met loslaten te maken heeft. En dat niet alleen het is afscheid nemen van een vriendje, die er even voor mij was. Klinkt wat theatraal, alleen overdag kan ik niet op de bank met een dekentje gaan zitten. Die peuk was maar 5 minuten voor mij, en daarna ben ik continue bezig.

Drankjes, thee etc alles is gerelateerd aan een sigaret en dat kost vooral gewenning en tijd. Uitspreken dat ik het pittig vind is al prettig voor mij.

afbeelding van Marion31

Geplaatst door Marion31 op 27/09/2012 - 15:51

Lid sinds 03 jan 2009

9 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Went inderdaad vanzelf. Bij mij ging het sneller dan verwacht, niet meer continue bij de koffie de sigaret willen of in de auto. Die gewenning gaat er best snel af. Maar dan... ja tis pittig, ik heb m'n dagen wel gehad zeg (de laptop vloog door de kamer, yoghurt door de keuken, lichtelijk stress- en woedeaanvallen... ga zo maar door), maar tis voor een goed doel. Je gaat je straks echt veel beter voelen. Frisser, fitter, gezonder, stralender. Maarja, afscheid nemen doe je niet in een oogwenk, dat kost tijd. Neem die maar en als je hier af en toe je verhaal kwijt kan, dan helpt dat inderdaad echt.

afbeelding van Marion31

Geplaatst door Marion31 op 28/09/2012 - 19:10

Lid sinds 03 jan 2009

9 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Zjane,

 

Hoe gaat het ondertussen? Al wat meer je draai gevonden zonder iets in de handen en je rustmomenten? Hoop dat het je goed gaat.

 

Fijne avond en fijn weekend.

 

Groeten, Marion

Reactie toevoegen