stel je voor :o)

afbeelding van Sieta

Geplaatst door Sieta op 05/09/2012 - 23:37

Lid sinds 05 sep 2012

10 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Stel je  voor... dat ik het zou kunnen. Ik ben Sieta, 42 jaar, en heb me hier net aangemeld omdat wil dat er een eind aan komt voordat het een eind aan mij maakt. Stoppen dus. Ben nog niet gestopt maar ik hoop door alle verhalen op dit forum en de stimulerende/motiverende woorden van al die enthousiaste stoppers, over de stopdrempel word getrokken. Rook sinds weet ik hoe lang al, ben eerder 2 jaar rookvrij geweest maar weer begonnen. Dit is nu alweer minstens 10! jaar geleden, hoogste tijd dus. Ik hoop mij aan te kunnen sluiten bij de september stoppers!

afbeelding van Mirjam65

Geplaatst door Mirjam65 op 06/09/2012 - 00:41

Lid sinds 30 aug 2012

10 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ha Sieta, welkom hier. Goed dat je de beslissing hebt genomen, nu alleen nog beginnen. laugh

Voor de een zal het lastiger zijn dan voor de ander. Hoe is je vorige stop-ervaring geweest? Dan weet je in ieder geval al een beetje wat je te wachten staat toch?

Ikzelf ben zonder enige voorbereiding cold turkey gestopt. Om 9 uur rookte in een sigaret, om 5 over 9 lapte ik mijn ramen en zag wat er weer vanaf kwam, om kwart over 9 lag alles wat met roken te maken heeft in de container. Tot nu toe gaat het me heel makkelijk af en ben ik elke dag zo blij dat ik het gedaan heb. 

Denk aan alle positieve kanten van stoppen. Het geld, je longen, je conditie, je stinkt niet meer, je hoeft niet elke dag je haar te wassen enkel om die stank, je gaat beter ruiken, beter proeven, je huisje blijft schoon en fris, je hebt nooit meer de stress over de hoeveelheid sigaretten die je nog in huis hebt, het ergens heen moeten waar je niet mag roken, het buiten moeten staan in de kou die zo gaat komen terwijl de niet-rokers lekker knus binnen zitten.... hoeveel redenen wil je hebben?

De negatieve kanten van stoppen... soms een lastig moment wat heel snel weer voorbij gaat als je je zinnen verzet. Dat is de enige die ik kan bedenken. Nou, zet ze naast elkaar en trek je conclusies. smiley

 

Ik hoop dat je de moed hebt en stopt. Weg ermee, klaar!

Heel veel succes.

afbeelding van Sieta

Geplaatst door Sieta op 07/09/2012 - 21:09

Lid sinds 05 sep 2012

10 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Whaaaa!!!! ja ik weet het! Durf niet terwijl ik weet wat ik allemaal ga missen aan allerlei negatieven gevolgen  (als kiespijn) en ik geen positieve kan bedenken, alleen dat het me afleiding geeft... wellicht omzetten in sporten omdat ik bang ben te gaan snaaien en dus groeien.. blablabla.

Reacties als van jou Mirjam doen me goed en zetten me (nog meer) aan het denken. Roken doe ik niet binnen dus dat nadeel ken ik niet maar al die andere wel haha, blehh. Oké, het komt goed, ik ben echt voornemens me aan te sluiten bij de septemberstoppers, lijkt me een fijne club wink

Reactie toevoegen