stel me even voor..

afbeelding van mamarieke

Geplaatst door mamarieke op 08/07/2013 - 21:46

Lid sinds 08 jul 2013

Ik ga me even voorstellen,

 

Ik ben 22 jaar en ga vanaf vandaag stoppen met roken. het leek me wel leuk om een forum te volgen/bij te houden over wat er allemaal bij iedereen omgaat.. ik stop samen met mn man voor mijn kind en ook voor het onnodige geld wat we er mee weggooien.. ook werk ik in de zorg en ik wil niet meer stinken als ik bij clienten binnenloop.. bahbah.. ik hoop leuke steunberichten te ontvangen en misschien al goede tips voor de 1e paar dagen? t lijkt me wel een heel moeilijke opgave aangezien ik t nu elke week al heb geroepen dat ik zou stoppen, elke keer weer begonnen dus nu moet het er maar eens van komen!

 

succes voor degenen die stoppen/gestopt zijn!!

 

Liefs mamarieke

Geplaatst door AGPatrick op 09/07/2013 - 09:16

Lid sinds 08 jul 2013

8 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

 

Welkom. 

 

Als iemand die vandaag ook als zijn stop dag ook heeft gekozen weet ik hoe je je voelt. Het belangrijkste denk ik. Is alle positieve dingen die je ervoor terug krijgt in gedachte te houden. Betere gezondheid. Meer geld. Niet meer stinken. Vrij kunnen ademen etc etc

Succes iig met het stoppen! 

afbeelding van mamarieke

Geplaatst door mamarieke op 09/07/2013 - 13:11

Lid sinds 08 jul 2013

Dankje! ik ga zooooooo mijn best doen.. vandaag gaat me eignelijk prima af.. tuurlijk denk ik aan die ene peuk die ik er normaal gesproken bij op zou steken, maar ik heb het niet en wil het niet. idd.. de positieve dingen doen het hem!! jij last? of valt het mee? jij ook succes!!

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 09/07/2013 - 14:09

Lid sinds 13 mei 2011

11 jaar 2 weken geleden gestopt met Lasertherapie.

hallo mamarieke en patrick,

goede beslissing hebben jullie genomen en als je het idd als een beslissing ziet en blijft zien en niet als een poging, gaat het helemaal goed komen!

Veel afleiding zoeken, veel water drinken en af en toe bijv een tictac, dan is de trek zo weer weg.

meld je aan bij de julistoppers (forum/maandclubs) daar kun je je ervaringen delen.

 

heel veel succes!!

Geplaatst door AGPatrick op 09/07/2013 - 15:41

Lid sinds 08 jul 2013

8 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Bij mij gaat het tot nu toe wel prima. Soort van. Haha. Wel een paar gehad dat ik automatisch mijn hand naar mijn mond bracht om een trek te nemen. Maar er was geen peuk. Moest er eigenlijk wel om lachen. Voorde rest veel dingen verzinnen. Als ik een peuk wil. Rondje rond het terrein/bladzijde boek lezen(bijbel in dot geval) even praatje maken. Zodat ik de tijd die ik normaal gesproken met roken vul nu vul met andere dingen. Tot nu toe werkt dat nog prima. 

 

 

Hoe gaat het bij jou? Heb jij nog een speciar afleiding:ding wat e doet als je trek hebt?

 

En dnk je wel whoopie! 

 

Groeten. Patrick

afbeelding van mamarieke

Geplaatst door mamarieke op 10/07/2013 - 20:15

Lid sinds 08 jul 2013

nou hier ging het gister al mis.. beetje stress.. en er weer aan toe gegeven... dus ik ga mn datum veranderen naar morgen en ga eigenwijs opnieuw beginnen.. als ik tips heb om er niet aan te denken zal ik deze doorspelen! thnx voor de support en blijf vooral af en toe een steunbericht sturen!!! smiley

afbeelding van mamarieke

Geplaatst door mamarieke op 10/07/2013 - 20:21

Lid sinds 08 jul 2013

plus ff mn ticker opnieuw gemaakt  natuurlijk ;)

Geplaatst door Birdy op 10/07/2013 - 20:40

Lid sinds 09 mei 2013

8 jaar 11 maanden geleden gestopt met Zyban.

Tips om er niet aan te denken, mwa heb ik niet. Aanvaard dat je eraan denkt het is een gewoonte, een slechte en dat moet uit je denken slijten. Maar dat denken aan gaat weer over, heus waar. Je stopt omdat jij het wil. Je mag roken maar je doet het niet omdat jij niet wil. Wat voor voordeel kun je opnoemen om wel te roken??????

Niet roken geeft alleen maar voordelen met stip op één het meest kostbare, je gezondheid. Ga ervoor en gewoon doen, niet makkelijk wel mogelijk. Dat bewijzen de vele die mij en jou voor gingen.  Veel hier komen lezen schrijven het helpt allemaal. En iedereen die hier schrijft weet waar het om gaat en hoe het werkt dat stoppen.

Heel veel succes Mamarieke en ook AGPatrick yes.

Gr. Inge

afbeelding van mamarieke

Geplaatst door mamarieke op 10/07/2013 - 23:05

Lid sinds 08 jul 2013

Dankje! Dat is ook een goede reactie! Ik ga er helemaal voor!! Ik weet idd waarom ik t doe.. en voordelen?? Nee, zeker niet! Voordelen, plenty! Dus dat is dan zekeer het opnieuw stoppen en het volhouden waard. Jij ook succes. 66 dagen gestopt, heel goed!

Liefs Mamarieke

afbeelding van mamarieke

Geplaatst door mamarieke op 19/06/2014 - 13:38

Lid sinds 08 jul 2013

Opnieuw gestopt en dus ook weet terug hier. pff.. moeilijk

afbeelding van Lapje

Geplaatst door Tet op 19/06/2014 - 15:34

Lid sinds 05 mei 2014

5 jaar 10 maanden geleden gestopt met Nicorette.

oi welkom 

Ik zou als ik jou was een lijstje maken met de reden waarom je wil stoppen en ophangen op alle zictbaren plaatsen. verder zul je altijd bv stress momenten tegenkomen, dat hoort nu eenmaal bij het leven. heeft het je geholpen? Vast niet, tis een gewoonte en het zit in je hoofd dat je bij stress momenten moet roken omdat dat zou helpen. Nu ik kan je vertellen dat het elemaal niet uitmaakt of je nu wel of niet rookt met stressmomenten dus voortaan niet meer doen. Ik ben nu ruim een maand gestopt en al heel wat stressmomenten en kleine drams gehad maar dit alles heeft me niet er toe gezet om te gaan roken. Want weet je, ik heb ruim een maand geleden een groot besluit genomen: NOOIT-MEER-ROKEN-WAT-EROOK-GEBEURT

succes

afbeelding van Milou1980

Geplaatst door Milou1980 op 20/06/2014 - 13:36

Lid sinds 27 mei 2014

Hallo Mamarieke,

 

Ik sluit me aan bij Tet's bericht! Helemaal mee eens dat het in het hoofd zit.... dat rokers bij stress momenten zouden moeten roken en dat dat roken vervolgens de stress zou verhelpen. Zo niet waar!!!! Het maakt zoals Tet aangeeft helemaal niet uit of je nou wel of niet een peuk opsteekt tijdens de stressmomenten..het is een slechte gewoonte die doorbroken moet worden! Het grappige is dat je je op den duur gaat realiseren dat het roken zo veel meer psychisch ligt als ooit gedacht! Ben zelf nu bijna 4 weken gestopt en denk nog regelmatig aan de sigaret gewoon zonder er trek in te hebben! Ik ervaar dat als een bevestiging...mijn lichaam vraagt er niet om ,maar mijn geest??? Huhh hahaha zit dus werkelijk tussen de oren..weg met die onnozele gedachten! Ik merk dat die gedachtes hierdoor ook steeds meer afnemen.

Door de sigaretten weg te laten bij die stress momenten wordt jij als persoon uitgedaagt om jou emoties beter waar te nemen en ze te leren verwerken zonder zogenaamde "hulpmiddellen". Dit voelt zo goed! Het stoppen met roken heeft vele positieve verborgen groeifactoren... laat het jou niet afpakken en ga er helemaal voor...voor een rookvrij leven! Jij hebt controle over jezelf...en de sigaretten niet meer over jou moet je maar bij elke trek, drang of gedachte denken! 

Heel veel succes en zet hem op!!!

Reactie toevoegen