Stivoro

Stivoro was een Nederlandse organisatie, actief om ondersteuning te geven vanuit deoverheid, om te stoppen met roken. Stivoro is opgeheven op 31 december 2013. Hieronder meer informatie over Stivoro toen zij nog wel actief waren.

Stivoro staat bekend als een expertisecentrum op het gebied van tabakspreventie en zet zich dan ook in ten behoeve van de volksgezondheid. Stivoro staat oorspronkelijk voor de Stichting Volksgezondheid en Roken, maar de moderne naam luidt Stivoro voor een rookvrije toekomst.

Stivoro en stoppen met rokenJe kunt op de website van Stivoro een schat aan informatie vinden over de gezondheidsrisico’s van het roken en hulp vinden bij het stoppen met roken. Het belangrijkste doel van de stichting is om het niet roken als een normale gewoonte te beschouwen.

Als je van plan bent om te stoppen met roken, dan heb je vele mogelijkheden om daarbij ondersteund te worden. Dat kan door hulp te zoeken via de website van Stivoro, maar je kunt ook gebruikmaken van bijvoorbeeld het boek van Allen Carr, hypnose of een lasertherapie volgen. Stivoro biedt onder meer hulp op het gebied van stoppen met roken door de mogelijkheid te bieden een eigen stopplan te maken. Hiervoor is informatie op de website van Stivoro beschikbaar met een uitgebreide beschrijving van het stopplan, dat je persoonlijk kunt invullen. Persoonlijke hulp is ook mogelijk in de vorm van bijvoorbeeld telefonisch coaching of door je aan te melden voor een groepstraining.

Door voor persoonlijke coaching te kiezen, kan de kans van slagen om te stoppen met roker groter zijn, dan in de situatie, waarin je er alleen voor staat. De organisatie stimuleert mensen zoals jij, die met roken willen stoppen en bieden deskundige begeleiding tijdens het proces. Stop je liever samen met lotgenoten, dan is een groepstraining bij uitstek geschikt. Lotgenoten kan je ook altijd vinden op het forum van deze website.

Overzicht hulpmiddelen Stivoro

Bij het zoeken naar informatie over hulpmiddelen om te stoppen met roken, is de kans groot dat je een keer op de website van Stivoro terecht komt. Er wordt door Stivoro naast eigen hulpmiddelen, zoals het eigen stopplan, telefonische coaching en groepstraining ook een overzicht getoond van andere middelen. In het overzicht van hulpmiddelen wordt een onderscheid gemaakt tussen gratis hulpmiddelen, zoals het online stopadvies en tussen betaalde hulpmiddelen, die voor een vergoeding in aanmerking komen van de zorgverzekeraar. Zo kun je een aardige indruk krijgen welke mogelijkheden er allemaal zijn om jou te helpen stoppen met roken. 

Reacties

Geplaatst door H.D. dhr Drenth (niet gecontroleerd) op 27/08/2017 - 16:22

Lid sinds

Kunt u me zeggen waar ik anti-rook stickers kan verkrijgen. Ooit heb ik een aantal stickers van de Stichting ontvangen. Ik werk nog steeds als fysiotherapeut bij mensen aan huis en kom helaas nog steeds de rookellende tegen. 

Graag uw antwoord,

Fysiotherapie Henk Drenth,

[adresgegevens verwijderd in verband met privacy]

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 24/09/2014 - 13:22

Lid sinds

Wat raar dat Stivoro hier nog genoemd wordt. Dat bestaat al niet meer sinds 31 december 2013.

Reactie toevoegen