Stopmethoden om te stoppen

Acupunctuur | Allen Carr | Champix | Cold Turkey | De Opluchting | Detabaq | E-sigaretEric Eraly | Hypnose | Lasertherapie | Luxopuncture | Moos Methode | Nicorette inhaler | Nicotinekauwgom | Nicotinell | Nicotinepleisters | Softlasertherapie | Tabex | Zyban

Stoppen met roken is iets waar veel rokers erg tegenaan hikken. De meeste rokers zouden wel willen stoppen met roken en zijn er vaak ook wel van overtuigd dat ze ooit stoppen. Roken is een erg moeilijke verslaving om zo maar mee te breken. Er zijn verschillende methodes die u misschien kunnen helpen deze verslaving toch te doorbreken.

De meeste sigaretten worden gerookt, niet omdat men dat nou zo lekker vindt, maar gewoon uit pure verslaving. Als men een sigaret rookt stijgt het nicotine gehalte in het bloed. twee uur erna is dit peil alweer dermate gezakt dat de roker zich onrustig gaat voelen en weer behoefte gaat hebben aan nicotine. Men rookt dan puur om die onrustheid (ontwenningsverschijnsel) te voorkomen.
Als je denkt om te gaan stoppen met roken, maar nog twijfelt kan het volgende jou misschien een eindje op weg helpen om de keuze makkelijker te maken. Schrijf eens zoveel mogelijk redenen op waarom je eigenlijk zo graag zou willen stoppen met roken. Maar ook een lijstje waar je de redenen opschrijft waarom je juist niet zou willen stoppen met roken. Eric EralyAls je de redenen goed met elkaar gaat vergelijken moet je jezelf eens afvragen aan welke redenen je nou het meeste waarde hecht. Je zou nu een dag kunnen gaan prikken om te stoppen met roken. Op welke manier je stopt met roken moet je helemaal zelf weten. Heel erg belangrijk is wel dat je er zelf volledige achter moet staan, anders lukt het nooit.

Naast de methode die je kiest om te stoppen met roken kan je ook kleine hulpmiddelen gebruiken die het stoppen vergemakkelijken. Denk maar aan Johan Cruijff die nadat hij gestopt was heel veel lollies ging gebruiken. Dit om de aandacht ergens anders op te vestigen en om toch wat in de hand te hebben, vooral tijdens zenuwslopende wedstrijden. Ook zoethout of zoiets als tandenstokers kunnen je helpen, als het maar iets is wat je in je hand houdt, maar tevens ook in je mond kunt stoppen.

Reacties

Vreemd dat bij alle stopmethodes die hier genoemd worden Tabex niet bij staat.

Ik vond het een geweldig middel zonder bijwerkingen.

Ook een stuk goedkoper dan al die andere middelen.

Heb hier nog een aantal doosjes liggen dus liefhebbers kunnen me een mailtje sturen.

 

afbeelding van Ingrid 1959

en ik mis ook nog de Moos methode,die spreekt mij nog het meeste aan,al rook ik nog steeds een beetjewink

afbeelding van Danjelle

Waar kan ik Tabex bestellen ?

 

 

 

Natuurlijk hoort ook Luxopuncture in het rijtje thuis. In Frankrijk en België enorm populair.

En ik mis de electronische sigaret (dampen), dit is één van beste methodes om te stoppen met roken!

 

Zie mijn bericht hier; http://www.ikstop.nl/de-elektronische-sigaret?page=6#comment-202078

 

 

.

Ik miste de mogelijk heid om de e-sigaret op te geven als stopmiddel.

Ik ben ooit 1 jaar van de sigaretten afgeweest door de nicotine pleister, de motivatie om te stoppen had ik toen ook heel erg.

Zo dom geweest om er op mijn verjaardag toch eentje op te steken......1 dag later mijn 1e pakje weer gekocht en meteen weer dik verslaafd.

Paar jaar later weer geprobeerd met pleisters.... zonder resultaat had toen én een pleister en rookte ernaast ook gewoon.

Ben toen maar weer snel gestopt met plakken omdat het helemaal niet meer werkte voor mij.

Dit is nu alweer bijna 10 jaar geleden.

Op mijn werk zijn er 2 andere collega's die alleen nog maar elektrisch roken, van een van mijn collega's kon ik een goedkoop overnemen ( hij had een nieuw exemplaar gekocht).

Toen ik eenmaal thuis was meteen deze gaan gebruiken, en ik heb hierna geen een sigaret meer gerookt....terwijl ik nu eigenlijk  helemaal geen stop plannen had (omdat ik er gewoon nog niet aan toe ben....)

Ik ben zo ontzettend blij dat ik op deze manier de sigaret heb kunnen laten liggen...vind sigaretten rook nu zelfs stinken.

De e-sigaret hoort dus echt in dit rijtje thuis om te stoppen met roken mijn inziens!

Ik heb nu al 5 dagen geen echte sigaret gerookt en rookte toch zo 1.1/2 pakje camel per dag surprise

 

Ik heb in het vliegtuig naar Los Angeles een electrische sigaret gerookt. Qua schreeuw om nicotine hielp dit absoluut. Maar ik vond het vreselijk GOOR. Ik kon er niet van genieten en bleef met een onbevredigd gevoel.

Nog nooit ben ik langer dan een halve dag gestopt, dan stopte ik in de avond, ging dan maar snel naar bed, maar de volgende ochtend stond ik toch weer bij de benzine pomp. Dit keer heb ik me gewapend met nicotinepleisters. De zwaarste gekocht. Maar ik heb zojusit een 2e pleister erbij geplakt en een zooi hansaplast er omheen zodat ieder hoekje mijn huid raakt. God wat ben ik verslaafd. Het is VRESELIJK. Maar ik WEIGER dit keer om naar de pomp te gaan. Ik ga er doorheen. Door die kwelling. Ik hou me voor dat deze kwelling niet voor eeuwig duurt.

Het nadeel ook van elektrisch roken vind ik, dat je alsnog die handeling doet van roken. Ik wil jusit af van die handeling. Ik wil achter de computer kunnen zitten zonder die handeling te moeten doen. Het is bij mij ook voornamelijk psychisch denk ik.

Ik ben aan het stoppen mbv de electronische sigaret. Jammer dat deze mogelijkheid niet vermeld sttat bij stopmethoden.

En Saskia, hoe gaat het nu met je? 

Gaat het inmiddels wat beter? Vooral het begin is erg moeilijk.. je moet wel doorzetten! :-)
Ik ben zelf ook op de 25e gestopt en het wordt steeds iets beter. Hopelijk heb je 't volgehouden!

Hoi, 

Ik ben ook aan het stoppen met een e sigaret. Mijn hele kast ligt vol met pleisters, inhaler, kauwgom heb zelfs champix geprobeerd maar niets lukte. En nu lukt het met de fling van white clous cigarettes. Het gaat nog vrij makkelijk ook, Je hebt ze met en zonder nicotine. Vond gewoon dat ik dit even moest delen want als ik dit zelf eerder had geweten was ik al lang gestopt.

 

Ik ben nu sinds 01-10 overgestapt naar de elektronische Zmoker. Het gaat me redelijk af omdat ik voornamelijk iets in mijn handen wil hebben bij de trek naar een normale sigaret. Mocht de trek toch nog blijven dan stap ik oven naar een Zmoker met nicotine en bouw ik dat af.

 

 

Hoe gaat het nu Saskia?

Ook ik ben begonnen met de e-sigaret en sinds 28 oktober heb ik geen enkele sigaret of shag meer gerookt. Ik rook momenteel de patronen van 11 mg en als deze op zijn bouw ik af naar 6 mg nicotine om daarna op 0 mg uit te komen.

 

Sinds ik een elektronische sigaret heb gekocht, ben ik gewoon gestopt !  Het is heerlijk, ik gebruik cappuccino als smaakje met een nicotine-gehalte van 6mg.
Ik ben gestopt, zonder dat ik dat echt wilde..... echt raar !

Door de e-sigaret ben ik ook van de sigarette af, totaal geen afkick verschijnselen.

Ik raad het iedereen aan, ik heb 25 jaar intensief gerookt.  Nu inmiddels een half jaar niet meer......

Door een super begeleiding van trendysmoke....daar kun je alle persoonlijke begeleiding krijgen en des gewenst alle informatie die je nodig hebt om rustig af te bouwen met je e-sigaret.

Succes met stoppen, iedereen kan het. 

afbeelding van Marvel

En je rookt de e sigaret ook niet meer?

Ik ben ook gestopt via de e-sigaret deze heb ik gehaald van [link verwijderd]. Hier kan je inderdaad het nicotine gehalte steeds verlagen. Tot het nicotine gehalte nihil is. Dan kan je blijven roken of helemaal stoppen. Ik heb nooit ontwennings verschijnselen gehad, omdat ik langzaam me nicotine gehalte verlaagde. 

 

Ik kan nu ook helemaal van de e-sigaret afblijven. Maar ik zal eerlijk zijn soms als ik met vrienden ben die roken pak ik de e-sigaret even. En vol ik heb met  0 mg nicotine liquid en rook ik af en toe met ze mee. Maar dat is niet schadelijk naar mijn mening omdat er 0 mg nicotine inzet. Ik doe het puur voor de gezelligheid even mee gaan. Meestal haal ik apple van [link verwijderd] dat vind ik zelf de lekkerste smaak

 

En raad het ook zeker iedereen aan om te stoppen via een e-sigaret. 

afbeelding van Marvel

Volgens mij is dit gewoon spam...

Dit is mijn verhaal maar ik kan het je zeker aanraden als je wilt stoppen. Schild een hoop met gezondheids problemen later.

omg. dit is het eerste verhaal waar ik me in herken!

Wat ben ik verslaafd en wat is het vreselijk! Fietste net met man en kinderen langs de benzinepomp en wilde niet falen........ maar mijn hele lichaam trok zowat als een magneet die kant op om sigaretten te halen, schreeuwde om sigaretten.

voorts ben ik absoluut niet te genieten, zeker naar mijn man toe niet. hij zou me steunen maar wordt boos als ik kribbig ben. gek hE!?

Hallo, ik ben nu precies een jaar gestopt met roken. Ik was een fervent roker..pakkie per dag was niks. In januari 2013 ben ik via mn zwager, met de electrische sigaret in aanraking gekomen. Dit gaf me zo'n kick. Het gaf me zeg maar het "over mn longen" gevoel maar zonder de vieze stank, wat je bij een gewone sigaret wel hebt. Was gelijk verkocht. Een normale sigaret wil je ook helemaal oproken,omdat je het zonde vindt. Van de e-sig neem je een trekje of 4 en je bent voldaan, zeg maar. Ben begonnen met 16mg nicotine en anderhalve maand en 15 smaakjes later, zat ik op 0 mg. Toen dacht ik: wat doe ik nu nog?!?! En ben gestopt...tot nu toe. Heb ook totaal geen behoefte meer aan een(e)- sigaret. Ik ben dus gestopt met behulp van de e-sig. Bij mij heeft het gewerkt. Het ligt ook aan je wil om te stoppen. Die had ik tijdens het roken heel erg. Dus ja...de e-sigaret heeft me een zet in de goede richting gegeven en mijn wil deed de rest... En als ik het kan, kan jij het ook!

Leuke titel trouwens: Stopmethoden om te stoppen.

Een methode om te stoppen met stoppen, dus om weer te starten met roken...

 

Zoals velen ben ik ook overgestapt naar de e-sigaret, en heel af en toe neem ik nog eens een echte. Maar ik ben van 20 à 25 sigaretten per dag naar 1 gegaan.

'Nadeel' is wel dat het een hobby van me is geworden en ik in de vier maanden dat ik damp, ruim meer geld uit heb gegeven aan elektronische sigaretten en onderdelen, dan wat ik anders aan gewone shag zou hebben uitgegeven. De geruststelling hierbij is dan wel weer dat ik de rest van het jaar eigenlijk niets meer uit hoef te geven...

 

Groeten van Erwin

Nu ruim 6 maanden geleden gestopt met roken, dmv een e-sigaret en 2 maanden geleden gebruik ik geen nicotine vloeistof meer.

Ben er heel erg blij mee, na ruim 45 jaar roken en allerlei methodes geprobeerd te hebben die ik nooit langer dan 3 weken vol hield, dat ik nu al zo lang zonder kan.

De e-sigaret staat jammer genoeg niet bij het lijstje van middelen om te stoppen met roken maar ik ken inmiddels al 5 mensen in mijn directe omgeving die ook gestopt zijn via deze methode.

mijn idee is dat er veel ruzie is over de e sigaret , farmaceuten met hun pillen en plijsters en kouwgom  , tabak fabrieken die sluiten <voor mij mogen ze allemaal sluiten!!>

de regering met hun inkomsten van tabak zijn ook boeven!

mijn ervaring ik ben zelf ex roker en met de e sigaret ben ik er moeiteloos van het roken afgekomen.

de e sigaret gaat veel levens redden!! en de tabak industrie gaat minder verdienen en ook de regering.

het is niet de bedoeling volgens de regering dat iedereen stopt met roken ! dat zijn wolven in schaapskleren met hun zieke plaatjes op pakjes sigaretten! ze geven jou de schuld dat je ziek bent geworden maar ze verkopen deze shit overal!

mijn advies gebruik de esigaret fantastische uitvinding!!

Ik ben momenteel aan het stoppen. Gewoon zonder iets zeg maar. Best lastig, zeker als je langs rotterdam centraal moet. Nou overweeg ik ook een elektrische sigaret en ik zie dat jullie daar goede ervaringen mee hebben. Nou vraag ik mij dus af wat jullie frequentie met de elektrische sigaret is. Roken jullie de elektrische even vaak als de normale en schroeven jullie daarbij de nicotine naar beneden of gebruiken jullie de elektrische alleen op moeilijke momenten en schroeven jullie daarbij het nicotine naar beneden?

hallo beste doorzetters!

geweldig dat er zoveel mensen gestopt zijn en dat ook delen .ik zit nu op de vijfde dag, na 17 jaar en een stuk of tien stoppogingen.  Het gaat deze keer erg goed, alleen die e sigaret vind ik zooooo smerig. noemen ze dat malboro smaak?  ik heb de nicotine vrije versie overigens, en ik neem twee kauwgums per dag.

dat snap ik niet, want volgens de verpakking zou ik als kettingroker minstens 14 nodig hebben met een limiet van 25. zijn er trouwens mensen hier die af en toe een trekje van een echte nemen en dan weer uitmaken? ik wel namelijk, zit op 2a3 stuks op een dag. en ik voel me echt goed, vergeleken met eerdere stoppogingen waarbij zelfs mijn beste vrienden (niet rokers) me zo'n bitch vonden dat ze vroegen of ik niet beter weer kon beginnen. om het onrustige gevoel (ik noem het jeuk in mijn hersenen) tegen te gaan hang ik wat meer achter de pc dan normaal, maar dat mag best even vind ik.

 

Hai, ik hoop dat je nog steeds gestopt bent? Antwoord op je vraag. Ik ben gelijk gestopt met de gewone sigaret toen ik aan de electrische begon. (Sommige stoppers willen in eerste instantie de normale sigaret er nog bij houden.)
Het mooie aan de electrische sigaret is dat je, in tegenstelling tot de gewone sigaret, aan een paar trekjes genoeg hebt. Waar je een normale sigaret helemaal op wilt roken, omdat het 'zonde'is, kan je de electrische sigaret na een paar trekjes gewoon weer in je zak stoppen. Dat is al een hele stap.. Ik ben begonnen met 16 mg nicotine en heb dat in 2 maanden afgebouwd naar 0 mg. Nu ben ik meer dan 1,5 jaar gestopt en mis het roken totaal niet.Ik had toendertijd de electrische sigaret als stok achter de deur. Nu leen ik het aan vrienden uit die willen stoppen.

JUIST! Het zijn een stelletje engerds daar in Den Haag.Ze zien de electrische sigaret als een bedreiging voor de belasting van tabak. Money money money...smeerlapperij tot en met!

Daar sla je de spijker op zijn kop!
Accijns is het sleutelwoord, dat is volgens mij ook het enige waarom de regering er zo op tegen is.

Ik heb sinds kort ook een elektrische sigaret aangeschaft op happysmokes.nl, ik wil niets anders meer!

Ik hoest niet meer, er zijn lekkere smaakjes en mijn partner zeurt niet meer dat ik de andere kant op moet blazen of maar buiten moet gaan staan.

Ik kan het iedereen aanraden!

Hallo allemaal,

Ik probeer momenteel ook te stoppen na 5 jaar gerookt te hebben. Ik heb een setje met wat vloeistof aangeschaft, ik ben al 2-3 dagen bezig, nog geen echte sigaret aangeraakt. Ik vind het fijnste aan een elektrische sigaret het niet "moeten" doorroken als je eigenlijk al genoeg hebt omdat het zo zonde is van de halve peuk die je anders weggooit. Een paar trekjes en je kan hem zo weer wegstoppen!

Voor mij werkt dit nu al beter dan de pleisters.
 

Good luck all!

Reactie toevoegen