Stoppen met behulp van de e-sigaret van dag tot dag

afbeelding van Trebor

Geplaatst door Trebor op 10/09/2016 - 01:04

Lid sinds 09 sep 2016

7 jaar 3 weken geleden gestopt met E-sigaret.

Beste lezers,

Vandaag 9/9 ben ik na 15 jaar gestopt met roken. Een 6e poging door de jaren heen, eerdere pogingen waren allen Cold Turkey, de eerste 3 stoppogingen waren niet echt serieus te noemen. Had meer een grote bek tegen mezelf. De laatste 3 pogingen, daarbij ontbrak het aan de timing. Tot vandaag, hoop ik, want ik begon afgelopen dinsdag aan de 6e poging, maar Cold Turkey, het is zwaar. Ik denk dat het best kan, maar ik wil mijn dochter en vrouw niet meesleuren in mijn ontwenningsverschijnselen die effect op hun hebben. 

Het is dag 1 vandaag, de afgelopen dagen (vanaf dinsdag) heb ik heel mondjesmaat eens een sigaret gerookt. Het aantal sigaretten per dag werd daardoor minder. Het waren allemaal momenten van "ach, eentje kan geen kwaad". En hoewel je het dondersgoed weet, je trapt erin, maar je wilt rustiger worden, niet bot en geirriteerd reageren.
In de ochtend sta je op, in het begin lukt het nog wel, maar na een paar momenten waarop je normaal rookte wordt het steeds lastiger. Het was niet goed voor mijn gemoedsstand. Ik probeer alternatieven te zoeken, iets te doen, maar een klusje in huis wordt een hel, een stukje fietsen helpt maar zodra je weer thuis bent weer het zelfde liedje. 
Ik besloot te zoeken naar alternatieven, en ervaringen. Zo kwam ik uit op de e-sigaret en heb meteen een niet al te dure opgehaald om het te proberen.

Na het doornemen van de gebruiksaanwijzing, het nog wat lezen van achtergrondinfo, ben ik hem vanmiddag maar in gebruik gaan nemen. 
Ik ben dus gestopt met roken, begonnen met zoals het genoemd wordt "dampen". De reden dat ik de e-sigaret wilde proberen, is vooral het moment, en het gevoel na te bootsen dat ik had toen ik nog rookte. En het lijkt te werken.

De eerste hijs voelde wat ongemakkelijk. Het voelde licht, smaakte wat anders (wel lekkerder), maar ik had niet echt het gevoel iets te inhaleren, terwijl ik duidelijk wel damp uitblies. Ik moest dus een beetje mijn techniek van het hijsen aanpassen om dat gevoel redelijkerwijs te evenaren, en na een paar hijsjes had ik hem een beetje door.
Qua gevoel had ik toch echt wel het idee dat ik mijn rookmomentje had. Later pakte ik nog zo'n momentje toen ik weer trek kreeg, en zo ging het vanaf vanmiddag door, minder dan toen ik rookte. Mijn trek in een echte sigaret werd gedurende de dag echt minder. Ik heb dan ook het idee dat ik de echte sigaret niet ga missen. Ik heb iets wat positief kan uitpakken in handen en voor het eerst het idee dat het stoppen gaat lukken.

Ik las een aantal keren dat mensen door de e-sigaret meer zijn gaan dampen dan dat ze daarvoor rookten. Hier waak ik voor... Ik zou het nu in huis kunnen gaan doen, maar nu zal ik nog steeds voor mijn momentje naar buiten blijven gaan, de tijd aanhouden dat een echte sigaret ong. duurde, en zo mondjesmaat gaan minderen tot ik ook gestopt ben met dampen, en de gewoonte (die het zwaarst weegt bij mij) zo los te laten. 
Van de teer en andere rotzooi, ben ik hoop ik af. Merk vandaag ook al dat mijn eetlust aanwakkerd, in mijn geval is dat ook wel fijn. 

afbeelding van ally

Geplaatst door ally op 25/10/2016 - 09:58

Lid sinds 05 jan 2016

6 jaar 5 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

hoi heb je bericht precies over het hoofd gezien indertijd, hoe gaat het nu met jou? Ik begrijp uit je bericht dat je ook een mooi gezin hebt dus genoeg om zo lang en mooi mogelijk te leven

Proficiat dat je de stap hebt gezet deze rotverslaving lost  te laten!

 

Geplaatst door alida op 10/11/2016 - 11:43

Lid sinds 08 nov 2016

6 jaar 10 maanden geleden gestopt

Ben benieuwd hoe het je vergaan?

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 24/11/2016 - 23:04

Lid sinds 29 feb 2008

20 jaar 6 maanden geleden gestopt

dit topic is per ongeluk dubbel geplaatst, om verwarring te voorkomen wordt het gesloten;
hier kan er verder gepost worden