Stoppen met blowen (en roken)

afbeelding van royzegtstop

Geplaatst door royzegtstop op 13/09/2014 - 19:25

Lid sinds 13 sep 2014

Hallo iedereen!

 

Mijn naam is Roy, ik ben 21 jaar en woon in Eindhoven.

 

Al enige tijd probeer ik mijn mind state te veranderen, en op die manier te stoppen met blowen en roken. Iets langer dan een jaar geleden is het mij gelukt om van die zooi af te komen, maar net voor de vakantie is het er langzaam maar zeker toch weer ingeslopen...

Ik rookte dagelijks wiet, normaliter alleen 's avonds, op enkele uitzonderingen na. In de overige tijd dat ik niet kan blowen, rook ik. Van wiet roken wordt ik erg lam (stoned), weinig zin om dingen te ondernemen, en ben ik eigenlijk nooit volledig uitgerust na het slapen, je kan het vergelijken met een kater na een avondje flink drinken, alsof je nog 'half' stoned opstaat.. Ik haat het! Als je stoned gaat slapen, kom je niet in je remslaap, waardoor je minder uitgerust wakker wordt, en eigenlijk nooit droomt.

Nou ben ik 2 dagen gestopt met blowen, en het gaat me behoorlijk goed af! Ik merk dat ik erg moeilijk in slaap kom, maar als ik eenmaal slaap, slaap ik werkelijk als een zonnetje. De afgelopen twee nachten heb ik erg heftig gedroomt, en werd 'bezweet' wakker. Het fijne is: al slaap ik maar 5 uurtjes zonder te blowen, ik voel me uitgeruster dan als ik stoned 12 uur slaap!

Maar het heeft ook nadelen, dat niet meer blowen. Ik merk dat ik erg onrustig ben in mijn hoofd. Ik sta erg veel voor (grote) groepen, waarbij ik de verantwoordelijkheid heb om te zorgen dat alles veilig gaat (wegens privacy noem ik geen werkgevers e.d). Om te zorgen dat ik toch een beetje rustig wordt, rook ik. Doe ik dit niet, kan ik mezelf erg moeilijk concentreren, en kan ik de veiligheid niet waarborgen. Ik kan daarbij ook erg moeilijk op woorden komen, communiceren voelt vreemd en heb het gevoel dat ik constant let op wat ik zeg. Zonder mensen te beledigen, voel ik mezelf afentoe autistisch. Vandaar dat ik op dit moment alleen nog ben gestopt met blowen, en niet met roken, want als ik heb gerookt voel ik mezelf weer een stukje meer 'mezelf'. Roken vind ik daarentegen niet eens lekker!

Ik ben erg bang om nu dus ook meteen te stoppen met roken, want het voelt (nog) niet vertrouwd... is dit raar? Iemand hier ervaring mee? De vorige keer dat ik ben gestopt, had ik precies hetzelfde (autistisch gevoel), maar toen deed ik dit in een tijd dat ik weinig verantwoordelijkheden had en geen uitleg hoefde te geven voor grote groepen, dus toen zette ik het door. Nu durf ik dat (nog) niet...

 

 

 

afbeelding van royzegtstop

Geplaatst door royzegtstop op 13/09/2014 - 19:43

Lid sinds 13 sep 2014

Hoe meer ik rondkijk, hoe vaker ik zie dat er meer mensen last hebben van concentratieproblemen e.d.na het stoppen met roken. Ik begin steeds meer het gevoel te krijgen dat ik rook als smoes tegen de afkickverschijnselen van het stoppen met blowen... WHAT TO DO indecision

afbeelding van Progjero

Geplaatst door Progjero op 13/09/2014 - 22:04

Lid sinds 12 sep 2014

5 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Mijns inziens nemen nicotinevervangers gewoon de plek in van sigaretten. Al is het eigenlijk hetzelfde wanneer je tijdens je stoppoging als een bezetene lolly's of salmiakballen gaat eten. Maar goed, ik heb dan ook louter negatieve ervaringen met nicotinekauwgom. Kreeg er een vies branderig gevoel van in m'n slokdarm, een beetje als brandend maagzuur. Water drinken en wat suikervrije kauwgom eten de eerste dagen. Met water kun je gerust doorgaan. Suikervrije kauwgom niet te overdadig nemen, want aspartaam is ook rotzooi. En ook al staat er 100% xylitol op de verpakking, check de ingrediëntenlijst om toch die 0,1 procent aspartaam te zien staan. 

Mijn concentratie was afgelopen week alleen de eerste twee dagen wat verstoord. Maar inmiddels is het wel weer op niveau. 

afbeelding van royzegtstop

Geplaatst door royzegtstop op 13/09/2014 - 22:42

Lid sinds 13 sep 2014

Ja ik vind het erg lastig... Ik wil zo graag stoppen met het roken, maar mede door mijn baan, stage (en school) kan ik het mezelf eigenlijk niet veroorloven om 'slecht' in m'n vel te zitten. Als een nicotine kauwgum hetzelfde 'effect' heeft op mijn gemoedstoestand als een sigaret, zou dat in principe natuurlijk beter (lees: gezonder) zijn dan door paffen. Aan de andere kant, ik hou dan natuurlijk alleen mezelf voor de gek, omdat ik nog wel nicotine binnen krijg...

Wellicht als ik er met stage en werk over praat, dat hun begrip hebben voor de situatie, al durf ik hun niet de hele situatie voor de schotelen (het stoppen met blowen)...

Petra, bedankt voor je privè berichtje! Ik zal morgen een berichtje naar de persoon in kwestie sturen, ben erg benieuwd hoe deze persoon zich hierdoorheen heeft geloodst!

Een kleine update over het blowen, dat gaat mij opzich goed af, op de concentratieproblemen, gevoelsloosheid en het in slaap komen na... Ook heb ik 's avonds vaak de behoefte een joint te roken, maar IK wil het gewoon niet meer! (En een sigaretje helpt dan dus ook...)

Nog een fijne zaterdagavond, en bedankt voor jullie reacties!

afbeelding van Progjero

Geplaatst door Progjero op 13/09/2014 - 23:41

Lid sinds 12 sep 2014

5 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Waarom zou je slecht in je vel zitten dan? Die paar vlagen? Dat hangt er geheel vanaf hoe je erin staat en hoe graag je het wil. Ik ben sinds maandag van de tabak af en afgelopen week was op een paar kortstondige tandenknarsers na een feestje. Eerder een bevrijding dan moeilijk. Dat gevoel wil ik graag vasthouden. Liever dan een peuk.

Uiteraard is het geheel aan jou welke methode je kiest. Maar ik heb nu al het gevoel dat deze keuze (cold turkey met hier en daar een motivatiebron, zoals dit forum) me stukken beter afgaat dan e-sigaretten, kauwgom, pleisters of allerhande placebomeuk. Ik heb een drukke baan als journalist en eigenlijk zie ik meer de voordelen. Dat geïnterviewden bijvoorbeeld niet meer in mijn rokersadem hoeven te verkeren. Meer voordelen dan nadelen. Als je dat liever geschreven ziet staan, kun je altijd een paar bladzijden Allen Carr tot je nemen, hoewel je het uiteindelijk op je eigen wijze dient te doen natuurlijk. 

Maar goed. Ik ben natuurlijk maar een rookie naast al die ervaringsdeskundigen en veteranen hier op dit forum. 

afbeelding van petra1969

Geplaatst door petra1969 op 14/09/2014 - 05:07

Lid sinds 21 apr 2014

6 jaar 3 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Hey....

Wat een verwarring dan ineens he?

Je wilt eigenlijk 2 verslavingen doorbreken tegelijkertijd, wellicht kun je er dan een nicotine vervanger er bij gebruiken, bijvoorbeeld kaugom, en dit te gebruiken als de concentratie afneemt. Je ontkomt er niet aan dat het afkicken en gewoonte doorbreken een trip opzich is, en waar je door heen moet.

ik kreeg weinig voor elkaar, en heb de 1ste drie weken afspraken afgezegd, veel gelopen, water gedronken en nog heel veel meer haha... ik gaf het wel alle prioriteit!

ik doe je in een pb even een naam van iemand die kort geleden hetzelfde onderging, wellicht kan hij jou als voorloper adviseren.

Heel veel succes, en stoer van je dat je deze knopen wilt doorhakken, en bewust kiest voor een ander leven !

Vr.gr. Petra

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 14/09/2014 - 07:59

Lid sinds 01 feb 2014

6 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Roy,

Welkom en goed van je dat je bent gestopt, volhouden!

Succes!

Reactie toevoegen