stoppen met Champix??

Geplaatst door mario op 31/08/2016 - 01:18

Lid sinds 26 aug 2016

Hallo Allemaal, Ik heb de champix inmiddels een week thuis liggen wil er morgen of overmorgen mee beginnen.Waarom ik wil stoppen met roken is omdat ik al 4 jaar lang een onrustig gevoel heb of ik elke dag op examen moet en dit belemmerd mij in mij dagelijkse leven ik heb een antidepressivum mirtazapine gebruikt voor 2,5 maand maar het gevoel bleef. Ben er nu 2 weken mee gestopt en t gevoel is wat erger. Het begon 4 jaar geleden met mij ik kreeg paniekaanvallen en angstaanvallen hyperventilatie aanvallen hierdoor een jaar thuis gezeten deed helemaal niks meer. heb hiervoor therapie thuis gedaan online en de paniek en angstaanvallen heb ik al 3 jaar niet meer maar heb wel dat onrustige gevoel en wordt er zo moe van af en toe slik ik een rustgever om het tog hanteerbaar te houden en nog wat van me dag te maken. Nu had ik gemerkt met de maand Ramadan  dan mag je niet eten en drinken en roken. Dat ik me overdag heel goed voel geestelijk geen onrust enzo maar zodra we weer mogen eten dan rook ik er 1 dan voel ik me weer helemaal onrustig duizelig niet lekker in me vel. Ik heb van alles geprobeerd om te stoppen pleisters tabex niks gelukt wel 1 keer met een e sigaret 3 maanden gestopt maar je krijgt tog nicotine binnen en hier wil je juist vanaf opgegven moment kreeg ik van de e sigaret bloed in me slijm toen gelijk mee gestopt en weer gaan roken. Nu was ik vd week naar de huisarts en vertelde hem dit en hij schreef me Champix voor alleen durf ik ze niet echt in te nemen. Als gezonde mensen die geestelijk nergens last van hebben na een tijdje slikken van champix al somber worden en paniekaanvallen krijgen wat zal ik dan wel niet krijgen..... psychose hahaha. De huisarts heeft ze voor 2 weken voorgeschreven hij zei kijk hoe je je erbij voelt en kijken na 2 weken weer verder. Heb brsloten om binnen 2 dagen er tog mee te gaan beginnen want wil echt stoppen en zonder onrustige gevoelens door het leven. Ik houd jullie op de hoogte. groetjes

 

 

afbeelding van stefan1770

Geplaatst door stefan1971 op 01/09/2016 - 17:09

Lid sinds 09 jan 2015

8 jaar 9 maanden geleden gestopt met Alles op een rij.

Misschien dat je niet voldoende op je god vertrouwt, en dat je dat probeert te compenseren door steun te zoeken bij de wetenschap. Maar angst is een slechte raadgever, en van twee walletjes eten tijdens de ramadan een overtreding. Neem een besluit en blijf er bij. Stop met zeuren, wees een blije stopper.

afbeelding van Adrie010

Geplaatst door Adrie010 op 01/09/2016 - 18:11

Lid sinds 07 jan 2012

6 jaar 12 maanden geleden gestopt

Neem jezelf niet in de maling Mario. Natuurlijk kun je stoppen en het is voor iedereen lastig in het begin. Je stelt zelf dat je wilt stoppen en je bent er zelfs voor naar de huisarts gegaan.

Nou ga er dan voor. De een kan wel tegen Champix, de ander niet, maar probeer het in ieder geval of neem anders pleisters, kauwkom of ga voor laser of accupunctuur. Wees blij, dat je huisarts je in ieder geval goed in de gaten houdt.

Succes.

Reactie toevoegen