Stoppen met E-roken

afbeelding van Escobar-010

Geplaatst door Escobar-010 op 15/11/2013 - 10:42

Lid sinds 15 nov 2013

Hallo mensencool,

Ik probeer te stoppen met roken met een elektrische sigaret die ik hier heb gehaald: **link weg gehaald door de redaktie**

Ik gebruik een vloeistof van 12 en 6 mg nicotine met een tabaksmaak [philip morris] his een beetje zoet en smaakt eigenlijk beter dan een echte sigaret, ik ben al aardig geminderd en heb al 3 dagen 1/3 sigaretten per dag gerookt! ik probeer nu helemaal te stoppen. Ik krijg toch soms weer trek in een echte sigaret, maar als ik dan een paar hijsen van de elektrische sigaret neem gaat de trek niet 100% weg maar het wordt wel degelijk minder, en dan vergeet ik het.

Dus dit is zeker wel een aanrader, omdat je door dat ding nog steeds het gevoel hebt dat je gewoon rookt, het is alleen effe wat beter voor de gezondheid dan al die teer inhaleren, ik rookte eerst 15 sigaretten per dag dus 1/3 is zeker een hele verbetering.

Het is me tot nu toe nooit gelukt om zoveel te minderen, dus ik hoop dat het stoppen ook gaat lukken, dus als je alles al hebt geprobeerd zou ik dat elektrisch roken ook ff de kans geven, voor mij is het een wondermiddel, het enige is wel dat het miss zo erg op roken lijkt dat je sneller terugvalt, maar dan kan je in mijn opinie ook gwn afbouwen in de nicotine of gewoon een beetje elektrisch blijven roken.

Het is sowiezo beter dan gewoon roken..

Ik hoop dat dit helpt wink

Geplaatst door mama-says-wot op 19/11/2013 - 16:29

Lid sinds 07 nov 2013

Hou jij jezelf niet voor de gek als je denkt dat je bent 'gestopt met roken' door te gaan dampen? Het is volgens mij net zoiets als op sigaartjes overstappen (minus 4000 giftige stoffen, OK) want je nicotine-verslaving houdt je zo gewoon wel in stand. Mensen verbranden en inhaleren niet voor de grap kankerverwekkende blaadjes, dat gaat in essentie om de nicotine.  Net als dat er geen ander nut of doel is aan het inhaleren van glycerine met synthetische smaakstoffen, dan een lekker gevoel in je kop door een nicotine / dopamine rush.

 

En dan het enorme terugvalrisico. Stel je batterij is leeg, maar je moet wel nu je nicotinefix hebben..dat wordt dan meteen een tripje naar het tankstation / aanbellen bij de rokende buren om een sigaret te bietsen (en die in brand steken door een krant in het broodrooster te steken, haha). Dat zal wel de reden zijn dat e-rokers allemaal minstens twee van die apparaten hebben (en een heel smaakjes-assortiment) om 'cravings' als gevolg van een lege batterij te voorkomen.

 

Daarbij, nicotinegebruik is niet 'veilig' als je dat soms dacht. Het is een van de meest giftige stoffen die de plantenwereld heeft voortgebracht, wordt ook wel als insecticide in de landbouw gebruikt. Enkele milligrammen ineens zijn reeds dodelijk. Als ik dan lees hoe sommigen 2 tankjes van 24 mg per dag wegdampen, dan is dat een zeer ernstige verslaving, vergelijkbaar met twee pakkjes zware Camels per dag.

afbeelding van jonnie2010

Geplaatst door [email protected] op 23/11/2013 - 13:06

Lid sinds 27 jan 2012

10 jaar 5 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

Minderen met roken kan een eerste stap zijn om te stoppen met roken omdat je er dan bewust mee bezig bent. Maar het is nog niet hetzelfde als stoppen. Voordat ik stopte was ik ook al stuk minder gaan roken maar helemaal stoppen kon ik toen nog niet.  

In de e-sigaret zitte nog slechte stoffen. De lichamelijke verslaving is ook moeilijk om af te komen maar daar heb je ook andere hulpmiddelen voor. Het is de gewoonte/geestelijke verslaving die nog stuk langer blijft en waar je ook van af moet komen en met de e-sigaret houdt je die in stand en bovendien ook nog de nicotineverslaving. 

 Iedereen moet het natuurlijk op zijn eigen tijd en manier doen, ik hoop dat het je lukt. 

 

Reactie toevoegen