Stoppen met Nortrilen

afbeelding van riadijkxhoorn

Geplaatst door riadijkxhoorn op 12/03/2013 - 17:03

Lid sinds 08 feb 2013

Waarom is er geen forum voor Nortrilen? Ik ben nu 8 dagen gestopt met Nortrilen en voel me vaak somber en heb totaal nergens geen zin in. Had nu op 3 tabletten per dag moeten zitten maar durf  niet meer dan 2 te nemen. Zijn er mensen die ervaring hebben met stoppen met Nortrilen? 

Geplaatst door wilhelmina op 13/03/2013 - 12:05

Lid sinds 20 feb 2013

8 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik heb voor je opgezocht en dat duurt ong. 2 weken die bijverschijnselen en dan moet je je beter voelen ik had het opgezocht omdat ik dit niet kende.

Ik wens heel veel succes met stoppen.

Groetjes

p.s.veel water drinken en afleiding zoeken toch proberen het gaat je lukken.

Geplaatst door Lodewijk op 13/03/2013 - 12:56

Lid sinds 11 sep 2011

Hoi Ria,

 

Zoals je wellicht weet behoort Nortrilen tot de anti-depressiva. Deze hebben tijd nodig om in te werken en een bepaalde spiegel op te bouwen. Dit neemt vaak enige weken in beslag. In die tussentijd kun je dus last hebben van bijwerkingen, welke echter na verloop van tijd over horen te gaan. Bij mij heeft dit middel prima gewerkt, sinds augustus 2011 ben ik van het roken af, na 50 jaar gerookt te hebben. Om slaapproblemen te voorkomen nam ik na het avondeten de laatste pillen in. Dit hielp prima. Zorg wel dat je niet in een keer stopt maar langzaam afbouwt, dit voorkomt ook problemen. Veel succes met stoppen!Lodewijk.

afbeelding van riadijkxhoorn

Geplaatst door riadijkxhoorn op 13/03/2013 - 14:09

Lid sinds 08 feb 2013

Bedankt voor de reacties. Dan hoop ik  maar dat het snel beter gaat! Ik geef ook niet op hoor. Met slapen heb ik totaal geen last, zou heel de dag wel kunnen slapen. Dus, verstand op nul en blik op oneindig en hopen op betere tijden. Groetjes, Ria

Geplaatst door Vinken (niet gecontroleerd) op 09/05/2017 - 21:17

Lid sinds

Mijn man heeft 1 tablet per dag mag je dan wel meteen sroppen

Geplaatst door ja (niet gecontroleerd) op 09/05/2017 - 21:24

Lid sinds

je mag meteen stoppen. met Nortrilen. Hoe heftiger de bijverschijnselen van het stoppen.met roken. hoe beter het middel begint te werken.

Geplaatst door Henri Cherie (niet gecontroleerd) op 15/05/2017 - 23:23

Lid sinds

Je mag NIET onmiddelijk stoppen met Nortilen.

Dat onmiddelijk stoppen is levensgevaarlijk.

Abrupt afbreken zal zeker leidden tot misselijkheid, braken, hoofdpijn en gelang de dosis zelfs meer: een plotse hevige depressie met risico tot onmiddelijk zelfmoord, beschadiging. Ook abnormaal gedrag, dromen ect.. Zweten ect...

Zulke middelen staan bekend als 'niet verslavend' maar hebben wel een zeer grote inpact op je neurologisch en psychisch 'zijn'. Het is ook een kalmerend middel, je mag NIET met de wagen rijden, gereedschap gebruiken of machines bedienen: velen weten dit NIET !!! Daarom ook bij onmiddelijk stoppen een groot gevoel van gejaagdheid. Nortrilen werkt vaak op het hartritme ( verhoogd ).

 

Nortrilen is ook gevaarlijk bij combineren met kruiden ( bvb prostatidil, venoruton ) en Nortrilen werkt vaak ook bloedverdunnend.

 

Ik kan er enkel op hameren: bouw dit zéér traag en voorzichtig af. Ook al neem je de laagste dosis.

Geplaatst door tini Deschan (niet gecontroleerd) op 09/07/2021 - 19:07

Lid sinds

Ik loop al een tijd bij een psycholooig en daarvoor liep ik bij een psychiater

Nu loop ik bij de GGZ en heeft de psychiater gezegd dat ik moest stoppen met de nortriptyline, Het gaat absoluut niet goed met me. Zijn dat de bijwerkingen of moet ik toch maar weer gaan slikken?

Pffffffffffffff zo kan ik echt niet verder. Ik denk altijd maar dat ik ernstig ziek ben en zit de hele op google te kijken wat of het kan zijn.

Maak me zelf hartstikke ziek zeggen de mensen om me heen alhoewel ik dat niet geloof. Ik heb allemaal lichamelijke klachten en voel ze wel. 

Iedere week bedenk ik wel weer een andere ziekte en denk dan ook dat de huisarts het niet goed heeft. Dit is echt een verschrikkelijk iets. Het leven is zo niet meer fijn. Kan niet meer genieten van mijn kinderen, kleinkinderen, familie, vrienden, etc.

Kunt u mij vertellen of ik toch de nortriptyline weer moet gaan slikken?

 

Reactie toevoegen