Stoppen met roken, 14 togo need some help!

Geplaatst door bacq op 17/04/2013 - 10:11

Lid sinds 17 apr 2013

Hallo allen,

Nou de tijd is gekomen, deze jongen gaat stoppen met roken.

Na 10 jaar roken, vanaf mijn 16e is de tijd nu daar. Vandaag is het ideale moment want mijn ing rekening bedraagt nog 2 euro tot maandag.

Alleen merk ik dat ik er wat onzeker van word omdat ik echt 0 handvatten heb om hier doorheen te komen. Ik weet niet eens wat ik moet doen als de onrust begint. Een keer ben ik eerder gestopt en heb ik drie dagen in de feutushouding in bed gelegen. Dit wil ik niet meer.

Dus hierbij aangenaam allen, ik hoop dat ik hier wat tips kan vinden.

afbeelding van Nina8824

Geplaatst door Nina8824 op 17/04/2013 - 15:42

Lid sinds 24 feb 2013

Hallo Bacq,!

Ik wens je veel succes met het stoppen met roken. De eerste dagen zijn het moeilijkst. Maar wil jij echt stoppen of stop je omdat je op dit moment geen geld hebt, want je moet er zelf wel voor de 100% achterstaan, want anders is het bij voorbaat al mislukt. Dit zeg ik zeker niet om je te ontmoedigen hoor, als je het echt wil kun je het! 

Ga afleiding zoeken, ga een stukje lopen, koop zakken pepermunt, mintjes, kauwgom, zorg dat je IETS te doen hebt VOor je het weet ben je een week gestopt!!

 

Succes! 

 

 

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 17/04/2013 - 17:05

Lid sinds 13 mei 2011

13 jaar 2 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

Hallo Bacq,

 

Goed besluit en welkom op het forum !

 

Zorg dat je voor jezelf een aantal afleidingsmanoevres op papier hebt staan, dingen die je zou kunnen gaan doen als je het even moeilijk krijgt. Trap op en afrennen, in de tuin werken (indien van toepassing), huishouden, warme douches, tandenpoetsen, scherpe snoepjes (antaflu, tictac) eten, van die dingen dus.

Hou ook je motivatie in het oog - en probeer het te zien als ik WIL stoppen (=positief) ipv ik MAG NIET meer roken (=negatief).

Dat houdt je uit de slachtoffer-rol en maakt het wat makkelijker.

Drink ook veel water (ik kwam de 1e 2 dagen aan ca. 5 liter per dag !!) elke keer bij trek zo'n paar slokjes - des te eerder zijn de gifstoffen uit je lichaam en kan je lichaam zich resetten.

 

Sluit je aan bij de aprilstoppers

http://ikstop.nl/stoppers-april-2013?page=27#comment-185148

daar vind je lotgenoten en kan je steun krijgen en geven.

 

Ook kan je je opgeven voor de hieplijst (hieplijst@cs.com) daar wordt iedereen door Pepim gefeliciteerd met de behaalde prestaties (even een mailtje met je nickname en stopdatum en dan is dat geregeld)

 

Heel veel succes !!

 

groetjes,

Karin

 

 

 

 

 

 

afbeelding van naromi

Geplaatst door naromi op 19/04/2013 - 19:49

Lid sinds 19 apr 2013

Heel veel succes!! Hoop echt dat het je lukt

Groetjes kim

Reactie toevoegen