Stoppen met roken/blowen na 12 jaar!!!

Geplaatst door Onbekend91 op 22/05/2018 - 00:42

Lid sinds 22 mei 2018

Hallo iedereen,

Ik ben een man van 27 jaar wat 12 jaar behoorlijk veel joint's en sigaretten rookt. Meerdere keren heb ik willen stoppen en de wil is er ook wel, alleen overwon de verslaving het toch steeds. Dat ik dit nu hier typ is ook echt iets niet voor mij maar ik wil het nu echt gaan doen!!! Omdat ik mijn omgeving meerdere keren heb gezegt zou gaan stoppen, nemen die mijn poging om met alles te stoppen niet serieus denk ik.

Ik rook min. 1 pakje lucky van €7.00
En 2 gram wiet van €25.00

Dit rook ik weg per dag en loopt echt de spuigaten uit vindt ik. Als ik wakker wordt rook ik direct een sigaret en als ik wiet heb liggen kan ik de dag er makkelijk mee beginnen. Een dag waarop ik nuchter ben geweest kan ik me niet meer herinneren....

Zelf dacht ik het altijd in de hand te hebben gehad maar nu dat ik dit hier typ zie ik alles behalve. Morgen als ik wakker wordt gooi ik alles weg asbakken,aanstekers,lange vloei alles zelfs mijn asbak van de auto.

Woensdag stop ik met alles cold turkey en ik weet dat het me gaat lukken!!! Het gaat zeker heftig worden met stress omdat ik een kort lontje heb maar ik moet niet zeiken haha.

Ik vraag ook niet voor hulp of wat dan ook. Dit hier met jullie delen is voor mij een extra stok achter de deur en goeie tips zijn nooit verkeerd

Groeten uit heerlen

Geplaatst door suus6 op 23/05/2018 - 22:57

Lid sinds 04 nov 2017

1 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

En....hoe is je eerste dag gegaan???
Hoop dat je hebt doorgezet, laat je omgeving maar zien dat ze het allemaal mis hebben en dat jij dit gewoon WEL kunt!:-)
Tips? pff zoveel haha maar ze zijn allemaal al elders op dit forum te vinden. Dus lekker rondneuzen hier zou ik zeggen, dat geeft meteen wat afleiding als je trek mocht krijgen in roken. En schrijf mee met de stoppers in de maandclub van mei, dat kan echt helpen als t ff lastig wordt, daar slepen ze je er wel doorheen. Succes!!!

Geplaatst door Onbekend91 op 23/05/2018 - 23:23

Lid sinds 22 mei 2018

De 1ste dag zit erop! De dag is gelukkig redelijk snel voorbij gegaan. Ik ben in de middag gaan gewichtheffen dat doe ik 5 x in de week. In de avond ben ik nog 2.5 uur door zuid-Limburg gaan wandelen toen werdt ik toch wel moe dat ik ff in mezelf keerde. begin toch te realiseren wat voorn strijd ik ben aangegaan!! Het meeste last heb ik nu van de sigaretten is dat je wat in je hand mist. Qua wiet ben ik af en toe misselijk en last van stemmingswisselingen.
Slapen en eten zijn drama, maar dat wist ik van te voren al. Daar moet ik doorheen!
Mijn stress is ook minimaal dat scheelt.
Omdat ik mijn omgeving toch heb ingelicht ik stop!
1 dag gehad! op naar 1 week nuchter!!

Geplaatst door Onbekend91 op 23/05/2018 - 23:25

Lid sinds 22 mei 2018

Dankjewel voor je reactie!!! Had ik niet verwacht haha. Bedankt voor je tips!

Geplaatst door Lon10 op 24/05/2018 - 23:40

Lid sinds 17 nov 2017

1 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

En dag 2 ook doorgekomen? Pittig hoor, twee verslavingen tegelijk aanpakken. Het gaat je veel geld besparen als je door kunt zetten. Zo'n €900 in de maand. Heb je al bedacht waar je dat geld nu aan gaat spenderen? Dat kan ook een stimulans zijn.

Geplaatst door Onbekend91 op 25/05/2018 - 00:38

Lid sinds 22 mei 2018

Ja dag 2 is me ook gelukt. Ik heb wel 1 sigaret gerookt, ik kwam een vriend tegen met een sigaret die heb ik gestolen van hem. Maar verder de heledag niks, ik sta ervan te kijken hoe het me af gaat. Die ene sigaret is klote maar zo hard ga ik ook niet voor mezelf zijn. Zolang ik maar geen wiet rook en een terug val met sigaretten krijg. Daar ga ik ook alles aan doen want al ga ik nu mijn 3de dag in ik voel me vanbinnen al veranderen. Zo mijn doen merk een stuk drukker ben en veel meer pit heb. Alleen mijn stemming wisselingen kunnen behoorlijk pieken en een draaierig/misselijk gevoel in mijn hoofd vooral als ik wakker wordt. Waar ik het meeste last van heb is mijn slaap probleem. 2 dagen achter elkaar slaap ik pas om 06:30 en probeer weldegelijk in bed in slaap te vallen. Zelfs slaappillen werken niet daar wordt ik alleen een beetje duf van, ik heb werkelijk vanalles geprobeerd! Ben benieuwd hoelaat het vanacht gaat worden want heb extra niks met cafeïne gedronken vandaag. Ik merk dat dit van me afschrijven hier echt goed doet, voel nu aan hoe serieus ik dit aanpak het me ook echt gaat lukken. Sinds lange tijden ben ik toch wel een klein beetje trots op mezelf. Ik wist van mezelf dit probleem zelf opgelost zou krijgen, alleen had ik nooit durven dromen dit nu ook echt doe!!! Ik ga mezelf en mijn omgeving niet meer teleurstellen, zo wil ik NIET meer leven.

Geplaatst door suus6 op 25/05/2018 - 09:53

Lid sinds 04 nov 2017

1 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Een BEETJE trots op jezelf?? Wees maar gerust megatrots...elk uur, elke dag dat je niet rookt is een overwinning! Een kado aan jezelf, een stapje dichter bij de vrijheid, rust in je hoofd. Niet meer geleefd worden door de wiet en nicotine, niet meer een slaaf zijn. Zet hem op weer vandaag en geloof in jezelf :-)
Slapen kan ik je helaas geen tips voor geven, dat was bij mij ook n drama de eerste tijd. Wat je kan proberen is wat kruidenthui savonds, kamille,valeriaan enzo. En nog wat lichte beweging voor je naar bed gaat, niet te fanatiek maar ff een half uurtje wandelen bijv. En verder is t gewoon accepteren als de slaap niet komt. Is rot ik weet het, maar je lichaam moet nu een nieuwe balans vinden en dat heeft wat tijd nodig.

Geplaatst door Lon10 op 25/05/2018 - 11:19

Lid sinds 17 nov 2017

1 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

Als je dit serieus aanpakt gaat het je zeker lukken. Het is veel fijner om een beetje helder en actief door het leven te gaan. Blijf schrijven en je eigen proces volgen, als je dat een beetje van een afstandje kan doen, maakt dat het makkelijker. 

En geen sigaretten meer stelen, je houdt daarmee de achterdeur open en gaat fantaseren over die ene. Dag per dag bekijken en doorzetten.

Reactie toevoegen