Stoppen met (weekend)roken, zwaarder worden/aankomen?

Geplaatst door vriendelijk123 op 06/03/2017 - 13:23

Lid sinds 06 mrt 2017

Hallo allemaal,

Sinds anderhalve week heb ik niet meer gerookt. Dit gebeurt wel eens vaker, ik rook voornamelijk met een alcoholisch drankje en heb ook al anderhalve week niets gedronken. Ik rook sinds ik 13 ben, niet veel. Soms hele periodes niet, soms wel. Tijdens mijn studieperiode (17-21) rookte ik wel bijna elke dag, maar dan 5 sigaretten per dag en soms ook weer 3 dagen helemaal niet. Met een drankje en uitgaan dan vaak een stuk meer.

De laatste 2 jaar rook ik dus ongeveer 2 keer per week, als ik een drankje drink, en dan ook tussen de 5-10 sigaretten per keer en soms meer. Daarna vaak weer 5 dagen helemaal niks. Er helemaal mee stoppen blijkt elke keer toch moeilijk maar ik zit er nu aan te denken om het toch vol te houden.

Ik merk echter dat naar de wc gaan moeizamer is en ik vroeg me ook af... is de kans dat je gewicht toeneemt bij dit verhaal ook van toepassing? Ik lees wel dat mensen gemiddel 2.5-5 kg aankomen als ze stoppen met roken maar ben ik 'echt' een roker? En is hier iets aan te doen?

Ik ben vrouw, 29, sport zo'n 3x in de week en vaker kan ook niet vanwege werk.

Groetjes.

Geplaatst door Mien op 07/03/2017 - 14:24

Lid sinds 02 sep 2016

6 jaar 8 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hallo vriendelijk,

Ik denk dat veel mensen hier wellicht jaloers op je zijn. Ik wel, tenminste. Klinkt alsof je niet heel erg verslaafd bent. En je sport 3x per week. Als je niet meer gaat eten dan je nu doet, lijkt mij niet dat je een groot probleem hebt met aankomen. 

Succes!

 

Reactie toevoegen