Stoppen uitstellen

Geplaatst door Lola op 22/01/2016 - 13:33

Lid sinds 22 jan 2016

Vind dat ik al een tijd moet stoppen maar stel t steeds uit.
Zit nu ook in dubio wel of geen pakje halen.
Hoe moeilijk is het, wat saai zonder peukje, hoe tijdens een kop koffie, bij de TV, met vrienden, in pauzes, in de auto, na t eten, bij goeie muziek, enz?
Pff die sigaret, daar verheug ik me altijd op.
Ook in gezeldschap bv op een verjaardag oid, even een excuus om te ontsnappen aan t gezelschap gezien ik niet graag achtereenvolgens stil zit elders.

Zit te denken aan een e sigaret trouwens.
Weekend in begonnen, zal ik maandag stoppen denk ik al.

Geplaatst door strongmind (niet gecontroleerd) op 22/01/2016 - 15:18

Lid sinds

Beter bezint eer ge begint. Lees eerst Allen Carr, bezoek de huisarts, struin het forum af, bestel Tabex; Beter vandaag dan morgen stoppen, maar onbezonnen impulsieve aktie's zijn tot mislukken gedoemd. Neem een echte beslissing en houd je er blijvend aan. Houd jezelf aan je gemotiveerde juiste beslissing dan krijgen impulsieve oprispingen van de verslaving hun plaats, komt er rust en verdwijnt onrust als aanjager van de mogelijkheid weer te gaan roken. Een mogelijkheid die gelukkig objectief altijd aanwezig blijft, anders was er niet de broodnodige afstand en daardoor vrijheid om er mee op te houden. Stoppen is nooit meer samenvallen met de verslaving, er steeds verder los van komen totdat het als een volstrekt vreemd negatief ideaal tegenover je komt te staan. Dat het je verschrikt doet uitroepen: huuuheeh was ik dat? ja helaas dat kan ik ook zijn, ik wil het niet meer, ik mag dat niet, ik verafschuw dat, ik heb dat vermogen ook niet meer, ik kan dat echt niet meer.

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 24/01/2016 - 19:09

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Er is geen excuus Lola,  met stoppen ben je veel beter af, je wilt niet roken, het is niet gezond, slecht voor je gezondheid, het stinkt, jij gaat ervan stinken, je kleding en je haren, je tanden worden geel, de doorbloeding is veel slechter, het kost je een vermogen, als je stopt zijner alleen maar voordelen.

Ook zonder sigaret is het nog even gezellig, je hoeft er de deur ook niet meer voor uit.

Dus geen twijfels, maar lekker stoppen!

afbeelding van EdjeB

Geplaatst door EdjeB op 21/09/2016 - 15:09

Lid sinds 13 sep 2016

7 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Lola, toch ff nieuwsgierig. Ben je inmiddels gestopt? Wel doen hoor ! Ik zag ook erg op tegen de momenten die je beschrijft maar in de praktijk valt het reuze mee.   Het enige wat je hoeft te doen is niet opsteken en dat blijf je herhalen :-)))

 

Geplaatst door anoniem (niet gecontroleerd) op 22/09/2017 - 19:15

Lid sinds

Goh.. zou Lola dat niet geweten hebben van die nadelen? Denk eens terug aan toen je zelf nog rookte zou zo'n antwoord je over de streep getrokken hebben? Ik denk dat je te lang gestopt bent om nog te herinneren hoe moeilijk het is.. :) als Lola toch gestopt is ben ik benieuwd wat haar het laatste zetje heeft gegeven. Fijn weekend

Reactie toevoegen