Stoppen voor gevorderen....

Geplaatst door Aventurero op 03/09/2013 - 16:13

Lid sinds 03 sep 2013

9 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Mensen,

Hier een nieuwe stopper op het forum! Sinds gisteren gestopt. Er zijn voor mij genoeg redenen, maar bovenaan staat toch wel mijn gezondheid. Ik heb een conditie van oude man, terwijl ik 32 ben en sta al te tollen als ik een trap op ben gelopen. Afgelopen zomer had ik na een verkoudheid opeens een 'kuchje'. Dat kuchje bleef maar en ik maakte me meteen ernstige zorgen over allerlei ziektes met als grootste doembeeld longkanker. En maar doorgaan met dat roken, hè! We weten het allemaal.

Waarom dan nu toch wel gestopt? Ik was ziek, duizelig. Als je duizelig bent en gaat roken , wordt het alleen maar erger. Dus voor het eerst sinds jaren wilde ik ook echt niet roken! Omdat ik er al lang mee bezig was, dacht ik; 'dit is het moment'. En gisteren heb ik alles het huis uit gewerkt (of in ieder geval weg laten werken door mijn partner, geen idee waar het is!).

Een pakje sigareten per dag, sinds m'n 14e levensjaar. Dat is een aardige score, maar niet één om trots op te zijn! Dag één was goed te doen. Ik was toch al duidelig en hing een beetje voor dood op de bank. Maar nu is het dag twee, ik ben zo ontzettend chagerijnig! M'n dochter moest het al ontgelden. Die kreeg ten onrecht een hele retirade van me. Herkennen jullie dit ook? Ik voel echt woede in mezelf, die ik kwijt moet, maar waar kan ik die kwijt?

Ik hoor graag jullie tips en ik hoop dat ik voorlopig mijn ervaring met jullie mag delen om mezelf en jullie hier doorheen te slepen!

Groeten,
Aventurero

afbeelding van annemarie2014

Geplaatst door annemarie2013 op 03/09/2013 - 16:42

Lid sinds 03 feb 2013

7 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Heeeeeeeeeeeeeeel herkenbaar!

Ik zit nu ook op dag 2 maar ik ben gestopt met behulp van Champix. Cold Turkey krijg ik niet voor elkaar.

Schop tegen een doos, ga keihard lopen, snuif de buitenlucht en denk eraan dat je niets opgeeft. Stel: je steekt er een op, denk je dan echt dat het bij die ene blijft? Die ene sigaret bestaat niet.

Geef jezelf op je donder, en ga ervoor! Na een paar dagen zul je trots op jezelf zijn en eigenlijk mag je dat nu al zijn omdat je niet meer rookt!

Groet,Anne Marie

afbeelding van Nicole91

Geplaatst door Nicole91 op 03/09/2013 - 16:53

Lid sinds 10 jul 2012

8 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Haaaj! ook hier een zelfde datum stopper! Heel goed dat je bent gestopt! Ik herken het helaas niet, ben juist hyper en blij en gelukkig dat ik niet meer hoef te roken! Ik heb het wel gehad bij vorige stoppogingen maar misschien idealiseerde ik de sigaret nog teveel, dit is bij jou misschien ook het geval? Maak jezelf dan heel goed duidelijk waarom je niet WILT roken,, want je mag wel roken maar je WILT niet! Ik zou er gewoon een feest van maken, ga domme dingen kijken, ga lachen ook al hoef je niet echt te lachen, het werkt uiteindelijk wel je trek weg!! Lachen is namelijk heel goed tegen drang! Ik wens je heeeeeel veel succes! Sluit je aan bij alle stoppers die deze maand gestopt zijn om je verhalen te delen en om ook anderen te kunnen steunen! http://www.ikstop.nl/doorbijters-van-september-2013

Geplaatst door Nancy009 op 03/09/2013 - 18:21

Lid sinds 01 sep 2013

Afgelopen donderdag ben ik na 35 jaar roken van het een op het andere moment gestopt.. Vandaag 6 dagen zonder sigaret. Pfffffff tot nu toe als ik heel eerlijk ben vamp het met af en toe een nicotine kauwgommetje best te doen.. Trots op mezelf...ik ga nooit meer roken. 

afbeelding van Alizee

Geplaatst door Alizee op 03/09/2013 - 21:47

Lid sinds 11 nov 2012

Kanjers, jullie!

Zet door, het is echt de moeite waard!

afbeelding van Polleke1972

Geplaatst door Polleke1972 op 04/09/2013 - 03:22

Lid sinds 31 aug 2013

Net je stukje gelezen. Zo jong en dan al zo veel "rookklachten". Heb je je als een schoorsten gedragen soms al die jaren?

Dat korte (soms zelfs afwezige) lontje herken ik wel hoor. En met name mijn vriend zal dat beamen *bloos*. Ik zit nu aan de Champix, en zelfs nu moet er niet te veel tegen zitten. Maar de keren dat ik stopte zonder Champix....... geen land met me te bezeilen. Ik vloog tegen alle muren op, mijn vriend moest het ontgelden, mijn honden werden bang voor me, heel heel vreselijk. Ik kon gewoon koken van binnen om niets. Ik weet hoe kmp dat kan voelen, temeer ook omdat je niet blind bent voor wat het met iedereen om je heen doet, terwijl je door niets of niemand rustig te houden bent.

En terwijl ik dit schrijf denk ik, reden te meer om niet weer te beginnen met roken, met weer talloze champixloze stoppoginen en bijbehorende ellende tot gevolg.

Ik vind de tip van Annemarie eigenlijk wel een goede, ga hardlopen/skeeleren/kangoojumpen/ofzo, als je conditie toch al zo slecht is. Je hebt er niks aan als je linksom gezonder wordt (stoppen met roken) en rechtsom alsnog lichamelijke klachten op loopt door een slechte conditie.

En misschien een idee om je op COPD te laten testen? Of kan je dat nog niet hebben als je zo jong bent?

afbeelding van jeannette42

Geplaatst door jeannette42 op 04/09/2013 - 07:53

Lid sinds 03 sep 2012

10 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

net jullie stukjes gelezen, als eerste de juiste beslissing is gemaakt. en verder zo herkenbaar. ik ben nu een jaar gestopt met roken, dus zet allen door je gaat je zo goed voelen. een eerdere stoppoging van mezelf had ik zo een kort lontje dat mijn man drie pakjes sigaretten heeft gekocht ze naar mijn hoofd gooide met de mededeling: hier ga roken blush.

nu ging ik dus 3 september 2012 echt stoppen, ik mijn man en dochter verteld dat ik dus echt van die slechte gewoonte afwil en of ze me wilden helpen, dus dat ze er rekening mee moesten houden dat ik dus weleens een kort lontje kon hebben en dat zij dan dus weten waar het van is en of ze dan geen opmerkingen wilden maken van: nou je merk wel dat je gestopt bent met roken of; ga weer roken enz. zo gezegt zo gedaan, alleen dag twee dat ik gestopt was bedacht ik me waarom zou ik een kort lontje hebben? omdat ik niet mag roken? nee zo is het niet, ik mag wel roken niemand heeft gezegt dat ik niet mag roken, maar ik wil zelf niet meer roken.

ik heb een lijstje gemaakt waarom ik niet meer wil roken, en welke nadelen ik zelf lichamelijk had van het roken, en een lijstje wat de lichamelijke voordelen zijn als je niet meer rook,

de eerste weken had ik een flesje water bij me, zo een met een trekdopje, op de een of andere manier had ik veel plezier van dat dopje en de irritante geluiden dat zon tuutje maakt als je een slokje neemt :) en lollies heel veel lollies heb ik op. als ik een moeilijk moment had of die sigaret maar niet uit mn hoofd kreeg of als ik merkte dat mijn humeur naar noodweer steeg ging ik iets doen (en nog soms). huishoudelijk werk, een spelletje op mijn telefoon (mijn telefoon heeft in het begin zon beetje de sigaret vervangen) of wandelen ik ben heel veel gaan lopen, nooit gedaan maar nu ga ik gemiddeld drie keer per week hardlopen heerlijk, eerder kon ik niet op hoog tempo lopen dan was ik na vijf meter buiten adem en was bang dat ik een hartinfarct zou krijgen, dus daar heb je ook voordeel in, je conditie verbeterd zo snel .

succes allen en het geheim om je doel te bereiken beataat slechts uit 1 woord: DOORZETTEN

Geplaatst door Aventurero op 04/09/2013 - 17:30

Lid sinds 03 sep 2013

9 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Heel fijn die tips en het medeleven van jullie. En dat ik kan leren van jullie ervaring. Ik ben al zo vaak gestopt, maar iedere keer dacht ik, ach laat het weer eens proberen. Nu heb ik me dan ook echt bewust aangemeld op dit forum en ik vind het fijn om mijn gevoel te kunnen delen en wat van jullie terug te krijgen. 

 

Het COPD verhaal, lijkt me niet. Het kan hoor, volgens mij kun je op mijn leeftijd best al COPD hebben. Ik rook al 20 jaar, waarvan 18 jaar lang al een pakje per dag. Dat is een hoop, hoor. Daar krijg je een slechte conditie van. Ik merk wel dat ik heel erg de behoefte heb om wat te doen. Een stukje fietsen of wandelen of zo. Dus ik denk dat ik dat vanavond ook maar eens lekker ga doen. 

 

Mijn dag vandaag ging erg lekker, tot nu toe in ieder geval. Ik had afleiding op mijn werk, dat zorgde echt voor rust. Alleen in de pauze was het even lastig, een paar rokende collega's mee. Ik ben gewoon zo snel mogelijk de supermarkt voor m'n boodschapjes in gevlucht, hoefde ik niet bij de rokers te staan. Hoe doen jullie dit? Want ik kan toch niet mijn hele leven lang vluchten voor sigaretten, hahaha

afbeelding van Michelle111

Geplaatst door Michelle111 op 05/09/2013 - 13:39

Lid sinds 17 jul 2013

[quote=Aventurero]

Hoe doen jullie dit? Want ik kan toch niet mijn hele leven lang vluchten voor sigaretten, hahaha

[/quote]

 

Dat vluchten is dadelijk niet meer nodig. De drang wordt minder en je hebt er dadelijk geen moeite meer mee om bij rokers in de buurt te staan. Hou dat in gedachten en zoals al is gezegd, doe dingen die voor afleiding zorgen! Doorbreek de momenten waarop je normaal gesproken een sigaret zou roken.

 

 

afbeelding van Michelle111

Geplaatst door Michelle111 op 05/09/2013 - 13:42

Lid sinds 17 jul 2013

[quote=Polleke1972]

Net je stukje gelezen. Zo jong en dan al zo veel "rookklachten". Heb je je als een schoorsten gedragen soms al die jaren?

 

En misschien een idee om je op COPD te laten testen? Of kan je dat nog niet hebben als je zo jong bent?

[/quote]

 

Ik ben van mening dat het niet heel erg veel uitmaakt hoe lang je hebt gerookt. Ook al rook je pas 1 jaar bijvoorbeeld, stoppen is altijd beter! En elk lichaam is nou eenmaal anders en de ene reageert er heel heftig op en de andere wat minder.

Ik heb zelf 12 jaar 1 tot 1.5 pakje per dag gerookt en was echt een verslaafde roker. Niet meer of minder dan iemand die 30 jaar heeft gerookt. Mijn conditie was ook stukken slechter dan nu en had ook een hoestje. Nu ben ik ruim 7 weken gestopt en mijn hele gezondheid is met stukken vooruit gegaan.

En vwb het gedragen als een schoorsteen, ik denk dat we dat allemaal hebben gedaan.... Of je nou 5 of 40 sigaretten per dag rookte.

COPD komt vaker voor bij 50+ers maar uiteraard zijn hier uitzonderingen en kunnen jongeren dit ook krijgen.

Geplaatst door Aventurero op 07/09/2013 - 07:46

Lid sinds 03 sep 2013

9 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo allemaal,

 

@Michelle111, Ik probeer nu ook echt afleiding te zoeken en dat werkt prima merk ik. Ik probeer juist om die momenten niet constant te benoemen bij mezelf of bij anderen, maar echt iets anders te gaan doen. Dat werkt. Gisteren was ik bij een vriendin die veel rookt en waar ik graag samen mee rookte. Ik was bang dat ik het lastig zou vinden, maar ik wil ook zo graag niet meer roken dat het me zonder al te veel moeite is gelukt.

 

De voordelen merk ik nu al en dan ben ik net 5 dagen onderweg. Het lijkt mij dat het nu alleen maar beter kan gaan! Ik heb gisteren wat informatie opgezcoht over stoppen met roken. Het blijkt dat je pas van een geslaagde stoppoging kan spreken als je 1 jaar gestopt bent met roken. Dat zou in mijn situatie betekenen dat ik pas op 2 september 2014 kan zeggen dat ik een niet-roker ben. Tot die tijd ben ik een stopper. Ik vind het idee van zo'n lange tijd wel lastig, hoor. Maar met alle stoppogingen die ik de afgelopen 20 jaar gedaan heb, ben ik nog nooit zo lang gestopt geweest. Dus ik heb besloten om mezelf voor te houden dat het minimaal 1 jaar duurt voor ik door de moeilijkste periode heen ben. En gelukkig gaat iedere dag steeds makkelijker.

 

Hebben jullie ook een stuk minder slaap nodig? Ik ben echt een slaapmaniak, normaal gesproken, maar nu heb ik aan 7 à 8 uurtjes genoeg en ben ik klaar wakker. Als ik uit kon slapen, sliep ik altijd een gat in de dag. Nou ja, heb ik in ieder geval wat aan m'n dag , zullen we maar zeggen. ;-)

afbeelding van Michelle111

Geplaatst door Michelle111 op 09/09/2013 - 09:23

Lid sinds 17 jul 2013

Goed bezig Aventurero! Je geeft zelf al aan, je WILT niet meer roken. Dan gaat het een stuk makkelijker dan dat je tegen jezelf zegt dat je niet meer MAG roken.

 

En vwb slapen herken ik wel. Ik heb zelf ook een stuk minder slaap nodig dan voorheen. Raar eigenlijk he, dat sigaretten dat allemaal met je doen.. pff

 

In ieder geval gefeliciteerd met je 1e week rookvrij! Ga zo door!

Reactie toevoegen