Stoppen voor toekomstplannen

Geplaatst door Mleintje1982 op 05/10/2015 - 22:23

Lid sinds 05 okt 2015

8 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo allen,

Ik ben Mleintje, rook al 17 jaar en heb al meerdere pogingen om vele redenen gedaan, tevergeefs, in t verleden. Bijna altijd met hulpmiddelen zoals champix, pleisters ea onzin. Nu doe ik t cold turkey en voor toekomstplannen: het willen uitbreiden vh gezin. Andere redenen werken me niet goed genoeg meer, cliché geblaat klinkt t me vaak. Nu op dag 1 heb ik al hyperventilatie ademnood en rusteloosheid en jankbuien terwijl als ik een avond goed gerookt had de volgende dag geen behoefte had. Lijkt erop alsof geestelijke en lichamelijke ontwenningsverschijnselen tegelijk komen. Ademhalen werken janken en doorgaan. Hoop dat t eindelijk eens lukt.

afbeelding van petra1969

Geplaatst door petra1969 op 06/10/2015 - 08:34

Lid sinds 21 apr 2014

9 jaar 6 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

http://ikstop.nl/nacht-33-zonder-slaap-help

Plak 'm hier ook maar even...

Wel een hele mooie motivatie lijkt me om definitief te stoppen!

Tis mij tijdens zwangerschap niet gelukt te stoppen, wat een schuldgevoel altijd gehad.

Roken heeft bij mij een Auto imuunziekte onderdrukt, die kwam vrij snel naar boven na het stoppen.

Daarom schreef ik al eerder ,misschien een idee om je op de Schildklier te laten testen?

Succes!

 

Geplaatst door Mleintje1982 op 06/10/2015 - 21:36

Lid sinds 05 okt 2015

8 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hi Petra,

Dankjewel, interessant topic inderdaad die link. Ik heb al vaker, ook onlangs nog, getest op schildklier maar daar heb ik geen afwijkingen. Wel ben ik van nature al een stresskip en heb ik bij hevige stress hyperventilatie, wat het nu met stoppen met roken alleen maar verergerd.

Had trouwens verwacht dat ik er overdag op mijn stressvolle werk meer last van hebben dan 's avonds. Dit blijkt echter andersom. Wellicht omdat ik in m'n vrije tijd onbewust, ondanks ik bezig ben, meer pieker. zowel gisteravond als vanavond - zonet eigenlijk - een hevige paniekaanval gehad. Hyper, rondjes lopen, shaken, enorme jankbui en na adem happen. En duizelig als gevolg uiteraard. Ik hoop echt dat dat gedeelte snel over gaat, want dit trek ik niet nog een maand langer.

Geplaatst door Mleintje1982 op 06/10/2015 - 21:42

Lid sinds 05 okt 2015

8 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik gebruik nu trouwens bach remedies white chestnut en impatiens om op adem te komen. Homeopathisch en voor in je water. Bach is gespecialiseerd op de pshychen, gemoedstoestanden. En aangezien dat toch vaak het euvel is, hoop ik daar steun aan te hebben.

Geplaatst door Julia28 op 07/10/2015 - 09:35

Lid sinds 02 mei 2013

7 jaar 4 dagen geleden gestopt

Hoi Mleintje,

 

Welkom en gefeliciteerd met deze keuze! Het blijft knap lastig en zeker als je deze vervelende afkickverschijnselen krijgt.. houd vol en onthoud waar je het voor doet! Het is het echt waard.

Ik lees dat andere hulpmiddelen niet werkten voor je, jammer! Het kan toch meestal iets van verlichting geven.

Luister in ieder geval echt naar je lichaam en neem op tijd je rust. Wat betreft die jankbuien, laat het over je heen komen en gooi het er gewoon uit! Leuk is anders, maar uiteindelijk lucht op en is iets waar je doorheen moet. Hyperventilatie is ook erg vervelend, daar heb ik momenteel ook erg last van. Ben nu bijna een week gestopt en ben erg licht in m'n hoofd en heb duizelingen. Erg vervelend, maar het gaat hopelijk snel weer over.

Ik wens je heel veel succes en houd vol!

 

Geplaatst door Mleintje1982 op 07/10/2015 - 17:28

Lid sinds 05 okt 2015

8 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Julia, dankjewel en jij ook heel veel succes! Ik heb Valdispert in huis nu voor als het allemaal te erg wordt. Vandaag vooral erg moe, lekker op tijd m'n bed in.

Reactie toevoegen